AGF Yönetimi Alanya’da toplandı AGF Yönetimi Alanya’da toplandı
Yaptığı hizmetlerde vatandaşların memnuniyetini her zaman göz önünde bulunduran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fatih Mehmet Erkoç öncülüğünde bir projeyi daha tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Göreve gelmesinin ardından başlattığı önemli projeleri bir bir hayata geçiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ı mega projeleri ile cazibe merkezi haline getirmeye devam ediyor. Kahramanmaraş’ın daha yaşanabilir bir şehir olması amacıyla her geçen gün yeni bir projeye adım atan Fatih Mehmet Erkoç, gösterdiği çabanın da karşılığını alıyor. Başkan Fatih Mehmet Erkoç öncülüğünde tamamlanan proje halkalarına ise bir yenisi daha eklendi. Kahramanmaraş’ın tanıtımı için büyük önem arz eden Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi’nde çalışmalar tamamlandı. Başkan Erkoç, Ocak ayı içerisinde vatandaşlarla buluşturulması beklenen Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Yedikuyular mevkiinde 2 bin rakımında yapılan Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Erkoç, “Şehrimizi daha güzel ve daha güçlü kılmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz'' dedi.

“BİR PROJEYİ DAHA BİTİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ''
Bir projeyi daha başarıyla sona erdirmenin gurunu yaşadıklarını belirten Başkan Erkoç, “Mutlu bir an. Bir projemizi daha başarıyla sona erdirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Burada 10 günlük bir çalışma kaldı ve tümüyle tesisimizi bitirmiş olacağız. Zaten karda yağmaya başladı bu bölgeye. Ocak ayı içerisinde vatandaşlarımızın da tümüyle burayı kullanımıyla açacagız. Hayırlı olsun Kahramanmaraş'ımıza. Tabi bu kahramanmaraş'ın gelişimi açısından çok önemli bir proje. Çünkü Kahramanmaraş’ta kış turizmiyle ilgili hiçbir faaliyet yoktu. Hatta insanlarımızın kış aylarında bile gidebileceği bir mekan yoktu. Zaman zaman hafta sonları bu bölgenin arka taraflarıne insanlar gelip gezmekteydi ama bir lavoba veya wc olmadığından dolayı burası çok kullanılmamaktaydı. Burada yaptığımız çalışmalar ve kayak pistleriyle şehrimize çok önemli bir tesis kazandırdık. Özellikle bunu söylemek istiyorum'' şeklinde konuştu.

“SADECE KIŞ AYINDA KULLANILMAYACAK''
Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi’nin sadece kış aylarında kullanılmayacağını da dile getiren Bşkan Erkoç, “Sadece kışın değil, burası yazında çok önemli bir mesire alanı olacak. Yazın Kahramanmaraş’ımızın merkezi çok sıcak olduğundan burası çok serin oluyor. İnsanlar ferahlamak için 20 dakikada yaz ayında da buraya gelecekler. Kışın ise tesisimiz kar yağışıyla kış sporları merkezi haline gelecek. Yazında mesire alanı olarak burası kullanılacak. Yayla olarak diyelim daha doğrusu. Özellikle çevre illerden Çukurova, Gazinantep gibi çevre illerden de misafirlerimizi bekliyoruz. Burası sadece Kahramanmaraşlılar için değil. Biz tesisleri yaptık ve şu anda özel sektörden de yoğun bir otel yapımı için talep var. Bizim de hedeflediğimiz bu idi. Başvurular başladı. Onlara da burada otel yapımı için yer tahsis edeceğiz. Hem kışın hem de yazın insanlar burada hoşça vakit geçirecekler. Kahramanmaraş’ımız yaklaşık 2 bin metre yüksekliğinde çok mükemmel bir alan kazandı. Bu alanı Kahramanmaraş’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bereketli bir kış sezonu olur. Yazın da yine burada vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

“KAHRAMANMARAŞ'I HIZLA HAKETTİĞİ YERE GETİRİYORUZ''
“Kahramanmaraş'ı hızla hakettiği yere getirme gayreti içerisindeyiz'' diyen Başkan Fatih Mehmet Erkoç, Büyükşehir yasasıyla birlikte önemli işlere imza attıklarını söyledi. Erkoç, “ Bizim çevremizdeki iller onlarca yıl önce Büyükşehir olmuş. Büyükşehir avantajıyla çok önemli işlere imza attılar. Hep bunun eksikliğini hissettik geçmişte. Büyükşehir yasası bence çok iyi oldu. Bu yasayla birlikte çok iyi bir enerji oldu. Çünkü 50 tane belde belediyesi vardı. Buralarda enerji kaybolmaktaydı. İmkanlar buralara aktarılıp belediyelerde de hizmete dönüşmemekteydi. Belediyelerin kapanıp Büyükşehir’e ilçe belediyelerin devriyle beraber daha güzel bir sistem oluştu.Yani bir merkezde kaynakları buluşmakta ve bu kaynaklarla kırsalda da çok önemli hizmetlere imza attık. Kahramanmaraş'ın kentsel dönüşümüyle beraber termal bölgelerin alt yapısını yapıyoruz. Kahramanmaraş çok önemli iki termal bölgeye sahip. Biri Ilıca diğeri Döngel bölgesi. Bu bölgelerimiz Kozaklı gibi Kızılcahamam gibi oldu ve çok önemli yatırımlar yapılmakta. Ilıca bölgesine geçen yıl yapılan otel sayısı 40. Yine aynı şekilde oteller yapılmakta. Bizlerde burada elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Ilıca bölgesinde hamam ve otel çalışmamız var. Onunda önümüzdeki günlerde ihaleye çıkaracağız. Termal, kış turizmi, doğa turizmi yaptığımız baraj kenarındaki mesire alanları, Kapalı Çarşı, tarihi resterasyonlar bunlar hep bütünün parçaları'' dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’I CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRİYORUZ''
İl genelinde yapılan çalışmalarla Kahramanmaraş’ı cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını da dile getiren Başkan Erkoç, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Buralarda yaptığımız çalışmalarla Kahramanmaraş’ı tüm Türkiye'de merak edilen, gezip görülen yer haline getirme gayretimiz var. Çağrı merkezinde teleferik projemiz var. Onnuda kamulaştırma işlemleri devam etmekte. Böylelikle verdiğimiz sözleri yerine getirme gayretindeyiz. Bir yandan da kentsel dönüşümle uğraşıyoruz.Yeni bulvarlar, yeni yollar açıyoruz. Kentsel dönüşümle birlikte şehri yenileme gayreti içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın duası çok önemli. Verdiğmiz sözleri yerine getirerek Kahramanmaraş'ı marka şehir haline getirme gayreti içerindeyiz. Organize sanayi çalışmaları yapıyoruz. Bunlarla ilgili ön çalışmalarımız var. Bu bölge yeni turizm bölgesi olacak ve bu bölge zirvede bir bölge. Burası aslında Zeytin Ilıcası’na da ara yol olan Baydemirli yolundan çok uzak değil. Tahmini 40 kilometre. Kışın geldiler kaydılar buradan ve hemen Baydemirli bölgesine geçerek oradaki yolları da yapıyoruz ve oradan Ilıca’ya geçebilecekler. Burada soğukta birkaç gün zaman geçirdikten sonra insanlar 45 dakika yolculukla ulaşabilecekler. Burayı daha avantajlı hale getirmeye çalışacağız.''
(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: TE Bilisim