Türkoğlu’na 7 bin 250 konut yapılacak Türkoğlu’na 7 bin 250 konut yapılacak
Kahramanmaraş’ta bisikletleriyle yaptıkları yolculukları kayda alıp belgesel film yapan “Bisikletle Keşfet'' ekibinin bu sefer ki durağı Türkoğlu oldu.

Yaptıkları gezileri kayda alarak ve gittikleri yerler hakkında da bilgiler veren Kahramanmaraş’ın tanıtımına katkı sunan grup, her hafta farklı bir yeri keşfe çıkıyor. Grubun bisikletle yaptıkları gezide kayda alınan tarihi ve turistik yerler belgesel şeklinde Aksu Tv ve youtube kanalında paylaşılıyor. Türkoğlu’na bisikletleriyle gelen grup ilk olarak Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’u makamında ziyaret etti. Grup daha sonra Atlı ve Okçuluk Eğitim Merkezi’ne geçerek, ata binip ok attı. Ardından Beyoğlu’nda bulunan Bababurun Kalesi’ne gelen Bisikletle Keşfet ekibi, şehitlik hakkında bilgiler aldıktan sonra, Türkoğlu’na gelen misafirlerin dikkatini çeken Değirmende dinlendi. Her bölümde farklı isimlerin eklendiği grub şu isimlerden oluştu; Harun Şahin, Ahmet Döndü, Ahmet Avşar, Samet Kerim Şerbetçioğlu, Mehmet Demirkol, Vaysal Kısacıkberber ve Erhan Dalyan.



“TÜRKOĞLU’NUN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ''
Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Bisikletle Keşfet ekibini Türkoğlu’nda ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Türkoğlu İlçesi’nin gelişmesi için çaba harcadıklarını belirten Başkan Okumuş, Bisikletle Keşfet ekibinin belgesel çalışmasının ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Okumuş, “Bizler Türkoğlu ilçemizin geleceği için gece-gündüz çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla ilçemizin gelişmesine katkı sağlamanın yanında halkımızın da sosyal aktivitelerde bulunacağı yapılar meydana getiriyoruz. Göreve geldiğimizde ilk iş olarak güzel bir belediye binasını hizmete açtık, şimdi de belediye binamızın yanına Türkoğlu Kaymakamlığı binasının kazı çalışmasını başlatarak start verdik. Türkiye’de pek fazla örneği bulunmayan Atlı ve Okuçuluk Eğitim Merkezi’ni ilçemize kazandırdık. Bunun yanında Avasım Festivali ile de tanıtım noktasında önemli mesafe kat ettik. Türkoğlu halkı, gerçekten büyük yatırımları hak ediyor. Bisikletle Keşfet ekibi gibi yaptığımız çalışmaların tanıtımına katkı sağlayan her türlü faaliyeti destekliyoruz. Bisikletle Keşfet ekibine bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.



“TÜRKOĞLU HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR''
Yapımcı ve Bisikletle Keşfet Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Demirkol yaptığı açıklamada “İster hafta sonu gezgini, ister bir macera tutkunu olun, bisikletle seyahat etmenin keyfine varmayı hedefleyen Amatör başlanan bisiklet turları kısa zaman içinde bir çok arkadaşımız için, bir tutkuya dönüştü. Yaşadı-ğımız kentin doğal güzelliklerini, tarihi ve turistik yerlerini tanımak ve tanıtmak en önemlisi de sağlıklı bir yaşam için pedallıyoruz. Turlarımızın çekimini yaparak belgesel filmi haline getiriyoruz. Bu projenin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’ya,Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Cengiz Berberoğlu’na ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü İbrahim Altun’a teşekkürü ederiz. Her bölümde şehrimizin farklı yerlerini gezerek, tarihi ve turistik yerleri tanıtmaya çalışıyoruz. Bu sefer ki durağımız da Türkoğlu ilçesi oldu. Türkoğlu her geçen gün gelişiyor, özellikle Atlı ve Okçuluk Eğitim Merkezi’nde çok güzel dakikalar geçirdik. Misafirperverliğinden dolayı Başkan Osman Okumuş’a teşekkür ediyoruz'' dedi.
Demirkol ayrıca, yediden yetmişe herkesi bisiklet sporunu yapmaya davet etti.
(Haber:Ahmet GÜNEÇIKAN)





Editör: TE Bilisim