Güçlü Yönetim, Güçlü AGF Güçlü Yönetim, Güçlü AGF
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Onikişubat Belediyesi tarafından kentteki engelli vatandaşlar ve aileleri için yemek programı düzenlendi.

Engelli bireylerin farkındalığını yaptığı hizmetlerle bir kez daha vurgulayan Onikişubat Belediyesi, engelsiz şehir olma yolunda projelerini hayata geçirmeye hazırlanırken, engelliler günü dolayısıyla engelli bireyleri ve ailelerini anlamlı bir programda bir araya getirdi.
''En Büyük Engel Sevgisizlik’ diyen Başkan Mahçiçek, ''o sevgiyi paylaştığımızda, kucaklaştığımızda bunların hepsi geride kalacaktır’ sözleriyle şu duygu ve düşüncelerini aktardı:
“Senede bir defadan daha fazla birlikte olmalıyız. Sizin yaşam tarzlarınızı daha da rahatlatmak, kolaylaştırmak için Onikişubat Belediyesi olarak, Büyükşehir Belediyemizle gayret ediyoruz. Parklarımızda ve yollarımızda ki düzenlemelere dikkat ediyoruz. Sizin en azından bir miktar yaşam tarzınızı kolaylaştırmak için uğraş veriyoruz. Onikişubat Belediyesi olarak Cumartesi Günü, sosyal nitelikte sizlerle ilgili Down Eğitim, Kültür Sanat Merkezi’nin temelini attık.7-8 ay sonra onu tamamlayacağız. Böylece Down Sendromlu çocuklarımızın bir eğitim ve kültür merkezi olacak. Yine engelli kardeşlerimiz için özellikle annelerimizin yanında taşıyamadığı, gideceği yerlere götüremediği, komşularına bırakamadığı engelli kardeşlerimiz için ''kısa süreli Bakım Merkezi’mizin’ inşaatının temelini de yakın bir zaman da atacağız onu da siz kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Anneler, babalar çocuklarını getirip bizim merkezimize bırakacak, işi bittiğinde gelip çocuğunu sağlıklı bir şekilde alacak. Çalışan aileler için çok faydalı olacaktır. Çocuklarımızdan çekinmeyelim, utanmayalım, onlar çekinecek şeyler değildir. Belki de bizim için bir cennet bahçesi olacak o güzellikleri yanımızda taşımak bizim için övünç olmalı, gurur verici olmalıdır. Size olan hizmetlerimize daha da yoğunlaşacağız, bu projeleri gerçekleştirdiğimiz de onun dışında daha yapılabilecek şeyler varsa onları da istişare edip, gerçekleştirmeye gayret edeceğiz.
3 Aralık Günü’nüzü kutluyorum. Engelliler demiyorum inşallah engelsiz bir hayat yaşayacaksınız. Sloganımızda ''En Büyük Engel Sevgisizlik’ diyoruz ya o sevgiyi paylaştığımızda, kucaklaştığımızda bunların hepsi geride kalır'' diye konuştu.
Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:
“Toplumumuzun belli bir kısmını ilgilendiren engellilik durumu, yılın sadece bir gününe hasredilecek ya da sadece onları bir günde anacağımız bir husus değil. Bu çerçevede Devletimiz, son yıllarda gerek engelli istihdamına yönelik, gerekse toplumda onların ulaşabileceği binalar, yaya kaldırımları araçlar ve erişim açısından onları rahat ettirecek kanuni düzenlemeleri hayata geçirdi. Bugün ki duruma baktığımızda Dünya üzerindeki 200 civarındaki Ülke de engelli vatandaşlarla kıyasladığımızda küçümsenmeyecek bir durumdayız. İnşallah gelecek yıllarda daha da iyi seviyeye geliriz. Bu programlardan birisi olarak da bu yıl üçüncüsünü düzenleyen Onikişubat Belediye Başkanlığımız, siz değerli dostlarımızla bizi buluşturdu. Bu bağlamda Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum'' dedi.
Kahramanmaraş Engelliler Derneği Başkanı Arif Demir, yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi:
“Biz engellilerin farkındalığını vurgulayan, engelsiz şehir olma yolunda çalışmalarını hızla devam ettiren, takdire şayan gayretleri olan Sayın Hanefi Mahçiçek Başkanımın ev sahipliğinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz engelliler son 15 yıl zarfında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mızın kurulmasıyla, birlikte her geçen yıl daha iyi yaşanılabilir hale gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu anlamda belediyemize sosyal yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bunlar en temel ihtiyacımızken bu günlerde Engelli Kpss sınavlarında engelli arkadaşlarımızın sınavları kazanarak çeşitli yerlerde, çeşitli görevlerde kamu personeli olarak atanması istihdam noktasında da daha yaşanabilir ve istihdam edilir bir konuma geldi Türkiye. Belediye Başkanımıza ve onun nezdinde ki çalışma arkadaşlarına bizi onore ettikleri için çok teşekkür ediyorum'' dedi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim