BAŞKAN OKUMUŞ ANKARA’DA BAŞKAN OKUMUŞ ANKARA’DA
ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı Tüm Türkiye’de olduğu gibi Türkoğlu’nda da protesto edildi.

Türkoğlu Ulu Camii’nde cemaat cuma namazı sonrası Trump’ın Kudüs kararını protesto etmek için toplandı. Cemaat ellerinde döviz, Türk ve Filistin bayraklarıyla "Katil ABD, Filistin’den defol" sloganları attı. Daha sonra grup adına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, yaptığı konuşmada, Kudüs’ün Filistin toprağı olmasına rağmen Trump’ın bu kararının kabul edilemez olduğunu, bütün Müslümanların birleşerek buna karşı durması gerektiğini söyledi. Kılıç, “Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır.Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır'' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından dua edildi. Protestoya , AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Şen, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda ilçe halkı katıldı. Protesto yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.
(Haber:Adem MERK)

Editör: TE Bilisim