Yedi Güzel Adam Anadolu İmam Hatip Lisesi (Proje Okulu) Türkoğlu ilçesinde 2018-2019 eğitim-öğretimde puanlı sistemle okula öğrenci alımı yapmaya başlayacak. Gelişen ve büyüyen Türkoğlu ilçesinde eğitim hizmetleri de her geçen gün artıyor. Bu kapsamda kentin cazibe ilçe olması yolunda ilerleyen Türkoğlu ilçesine yeni bir proje okulu yapıldı. Yedi Güzel Adam Anadolu İmam Hatip Lisesi adında açılan okul, ilçenin tek proje okulu. Daha önce ilçede puanla öğrenci almayan okul, artık bu lise ile puanla okula öğrenci almış olacak. Bu sayede Türkoğlu ilçesi eğitim hayatında ilk defa ilçede puanla öğrenci almış olacak. Eylül ayında eğitim hayatına başlayacak olan okula sadece 9’uncu sınıf öğrencileri alınacak. Yapımı biten ve 2018-2019 eğitim-öğretim hayatında açılışı gerçekleşecek olan Proje İmam Hatip Okulunda, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş incelemelerde bulundu. Türkoğlu İlçesine yakışır bir okul olduğunu ve ilçenin eğitime daha çok ağırlık vereceğini, eğitimsiz kimse kalmayacağını belirten Okumuş, Türkoğlu her şeyin en iyisine layık dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Okulun kurucu Müdürü İsmet Kürşad Atahan ise, “Okulumuzun açılmasıyla artık başarılı öğrencilerimizin ve velilerimizin bu imkânı kullanarak daha rahat olacaklar” dedi

Türkoğlu Belediyesi üniversite öğrencilerinin konaklama ihtiyacını karşılıyor Türkoğlu Belediyesi üniversite öğrencilerinin konaklama ihtiyacını karşılıyor

ÖĞRENCİLERİMİZE ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLİYORUM
Okulun açıldıktan sonra Türkoğlu ilçesine önemli kazanımlar getireceğini belirten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “bugüne kadar ilçenin gelişmesi  adına eğitim olsun, kültür olsun, tarih olsun, hizmetleri yaparakm ilçemizin gelişmesine katkı sağlıyoruz. 2018-2019 eğitim öğretim hayatında ilçemiz yeni bir okula kavuşacak. Okulumuzu bizde gezdik ve inceledik. Gerçekten de okulumuz donanımlı ve güzel bir okul. İnşallah öğrencilerimizde bu okulda başarıya ulaşıp, ilçemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Okulumuzun şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

“SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN BİR OKUL”        
Atahan, şu ifadelere yer verdi: “Türkoğlu’nda bu yıl açılan proje İmam Hatip Lisesine ilimizden yetişen bir birinden değerli edebiyatçılardan dolayı Yedi Güzel Adam Anadolu İmam Hatip Lisesi adı verildi. Yedi Güzel Anadolu İmam Hatip Lisesi bir proje okulu. Bu yönüyle bünyesinde hem fen lisesi programı hem de sosyal bilimler lisesi programı uygulanacak. Öğrenciler gitmek istedikleri fakülteye göre 11. Sınıfta bölüm seçecek ve eğitimlerine kendileri için üniversiteye girişte daha yararlı olan dersleri görecekler. Yedi Güzel Adam Anadolu İmam Hatip Lisesi sınavla öğrenci alan bir okul. 8. Sınıfın sonunda liselere giriş için yapılan sınavlarda başarılı olan öğrencilerin başvuracağı puanının da bu şekilde belirleneceği bu okul tercihle gelecek başarılı öğrencileri bekliyor.

OKULA DAİR
“Yedi Güzel Adam Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. Sınıflar için kontenjanı 120 olarak belirlendi. Karma bir eğitim yapacak olan okulun yurdu da var. bu yurtta ayrıca kız öğrencilerde kalabilecek. Erkek öğrenciler ise Türkoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Derneğine ait yurtta kalabilecekler. Okul binası 24 derslik olarak yapıldı. Dinlenme salonu, kütüphane, mescit, laboratuvar, bilişim sınıfı, 30 kişilik sınıflarla öğrencilerin rahat edecekleri bir okul olarak tasarlanmış.”

“VELİLER İÇİN GÜZEL BİR İMKAN”
Okulun içindeki öğrenciler ve veliler için güzel bir imkan olduğunu belirten Atahan, “ilçemizde yüksek puan alan öğrencilerin bu zamana kadar böyle bir okulun olmaması nedeniyle Kahramanmaraş merkezdeki okulları tercih ediyorlardı. Bu da yolda zaman kaybına ve ailelerin maddi olarak bir yüke neden oluyordu. Okulumuzun açılmasıyla artık başarılı öğrencilerimizin ve velilerimizin bu imkânı kullanarak daha rahat olacaklar” dedi. Atahan son olarak şunları kaydetti: “proje okulunun öğretmen kadrosu da dikkat çekici. Görev yaptıkları yerlerde başarıyla ve kişisel yönleriyle kendilerini kabul ettirmiş öğretmenler bu okulda olacaklar. Konferans, gezi, yarışma, tiyatro ve diğer sportif faaliyetlerle ilgi çekecek bu okul, yeni açılmasına rağmen ilçede ve yakın çevrede kendini kısa sürede kabul ettirecek.”

Haber: Kahraman Kar

 

 

Editör: TE Bilisim