CHP İl Binası’nda İl Başkanı Esat Şengül ve beraberindeki partililerle bir araya gelerek basın açıklaması yapan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Bakan Soylu’nun kullandığı ifadelerin yanlış olduğunu söyledi. Bakan Soylu’nun bu sözlerini talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdiğini ifade eden Öztunç, “Şehit cenazelerine CHP İl Başkanları alınmayacakmış. Birkaç gün önce Kahramanmaraş kırsalında çıkan çatışmada askerlerimiz şehit oldular. Bizde o esnada Elbistan’daydık. Elbistan, Nurhak, Ekinözü ve Göksun programlarımız vardı. Elbistan’daki programlarımızdan sonra şehitlerimizin haberini alınca programlarımızı iptal ettik biz. Bir sonraki programlarımızı da iptal ettik. Bugün için mazbatayı biz 4-5 kişi gidip aldık. Biz partililerimizle binlerce kişiyle gidip o mazbatayı adliyede davul ve zurnayla alabilirdik ama bizim şehitlerimize saygımız vardır, öyle almadık” dedi.

SOYLU, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA TERÖRÜ DURDURMAKLA GÖREVLİDİR”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevinin terörü durdurmak olduğunu dile getiren Öztunç, “İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, bu açıklamayla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mesaj veriyor. Diyor ki; “Ben senin en iyi silahşörünüm. Beni en iyi bakan yap” diyor. Bakanlar atanacak. Bakanlar atanmadan önce Süleyman Soylu bu çıkışı yaparak, yeniden bakan olabilmek için girişimlerde bulunuyor. Süleyman Soylu’nun girişimleri bu bir değil iki değil. Bu konudaki geçmişini biliyoruz. Bu konuda sabıkası çok yüksek. Daha öncede benzer durumlar olduğunda sıkıntıya girdiğinde Süleyman Soylu CHP’lilere laf ederdi. Agresifleşirdi. Süleyman Soylu 15 Temmuz akşamı nerede olduğunu açıklasın ilk önce. Süleyman Soylu 15 Temmuz akşamı havada mıydı, karada mıydı? Süleyman Soylu İçişleri Bakanlığı’nda terörü durdurmakla görevlidir. Ama milleti terörize etmektedir. Toplumu, milleti terörize eden bir içişleri bakanı olmaz. Haddini bilmesi gerekmektedir. Cumhurbaşkanı da eğer bu açıklamasına katılıyorsa söylesin. Cumhurbaşkanı da bu açıklamanın yanlış olduğunu düşünüyorsa Süleyman Soylu’nun kulağından tutup dışarı atması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

TÜM YURTTAŞLARIMIZA HİZMET EDECEĞİZ”
Sözlerinin devamında milletvekili olarak yapacaklarını anlatan Öztunç, tüm Kahramanmaraş’a hizmet edeceğini vurguladı. Öztunç, “Bütün Kahramanmaraşlı hemşerilerime tekrar teşekkür ediyorum. Bana 650 bin oy veren Kahramanmaraşlılara çok teşekkür ediyorum. 650 bin oy aldım. Aldığım oy ne olursa olsun tüm hemşerilerim bana oy vermiş diye kabul ediyorum. Tüm yurttaşlarımıza hizmet edeceğiz. Geçen dönem çok az bir oy ile kaybetmiştik. Tabii seçimi kazanmanın verdiği kişisel mutluluk var. Başkanlığı kaybetmenin de üzüntüsü var. 3 yıldır sahada büyük emek vermiştik. Büyük bir çaba harcamıştık. Bunun sonucuna az da olsa ulaşmış olduk. Artık önümüzdeki seçimlere bakıyoruz. 24 Haziran seçimi bitti. Şimdi 5 yıl sonra yapılacak olan seçimler için çalışmalara başladık” şeklinde konuştu.


 

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA”
Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Esat Şengül, şunları kaydetti: “İki dönem milletvekili çıkaramamanın üzüntüsünü tüm partililerimizle yaşamıştık. Milletvekilimiz Ali Öztunç mazbatasını almış bulunmakta. Bunu çok büyük heyecanla beklediğimiz halde, davullarla zurnalarla kutlamayı örgütümüz adına bunu hak ettiğimiz halde ülke de, özelliklede ilimizde yaşanan terör olayından dolayı şehitlerimiz var bu anlamda tüm kutlamaları ve programları iptal ettik. Vekilimiz de bu olaylardan dolayı vekil olmanın heyecanını doyasıya yaşayamadı. Bunun üzerine de ülkenin içişleri bakanı çok talihsiz bir açıklama yaparak valiliklere bir talimat gönderiyor ve gönderdiği talimatta ‘’Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları şehit cenazelerinde protokole alınmayacak’’ diyor. Ben her şehit cenazesine gittim. Maalesef iktidar partisinin yürütmüş olduğu bu protokol hikâyesinin içerisinde bir türlü bulunamadım. Onların kendilerine has bir protokolü var. Onun içerisinde ne Cumhuriyet Halk Partisi ne de başka bir partinin il başkanının bulunması zaten mümkün değil çünkü onların milletvekillerinin yanında başka çalışma arkadaşlarının bulunmasından dolayı biz o protokolde bulunamıyoruz.”

TERÖRÜN KÖKÜNÜN KAZINMASI EN BÜYÜK ARZUMUZDUR”
İşin asıl boyutu, ülkeyi bir kaosa sürüklemenin habercisidir bu basın toplantısı. Bu anlamda merkez yürütme kurulumuzun basın açıklamasını sizlerle paylaşmak istiyorum; “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu valilere bundan sonra bundan CHP il başkanlarını şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim’’ sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır. Bu sorumsuz ve hadsiz tutum ateşle oynamaktır. Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil milletimizin evlatlarıdır. Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu açıklamanın neresindedir? Eğer bu açıklamayı reddedip derhal içişleri bakanın hakkında gereğini yapmazlarsa bilinmelidir ki bu densiz bir açıklama olmaktan çıkar derin mahfiller de açıklanmış soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir. Yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükûnet ve huzuru tesis etmesi gerekirken toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir. Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, Milletvekillerimiz, İl başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada olacaktır. Hiç kimse buna engel olamayacaktır. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkân veren iktidardır.”

BİR PARTİYİ BAŞKA BİR PARTİYLE İLİŞKİLENDİRMEYE ÇALIŞAN ANLAYIŞI ANLAMIYORUM”
Şengül, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Açıklamamız bu şekilde ancak üzerine bir şey söylemek gerekirse Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’nin en büyük projesi olan huzur kent, bu ülkede ısrarla huzuru bozmaya çalışan bir partiyi başka bir partiyle ilişkilendirmeye çalışan anlayışı anlamış değilim. Gerek Kahramanmaraş gerekse Türkiye bu yönleriyle çok hassas bir il ve ülke durumundalar. Burada iktidar sahiplerinin söyleyeceği sözün ağırlığının olması gerektiği düşünüyorum. Bu ağırlığı taşıyamayan İçişleri Bakanını istifaya davet ediyorum. Her şeye rağmen Kahramanmaraş’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir milletvekili var. Bugün mazbatasını aldı ve yaklaşık 3 yıldır mazbatasız ve rozetsiz milletvekili olarak belki de bu ilde ki geçtiğimiz dönem milletvekilliği yapan 7 arkadaşımızdan daha fazla emek sarf etti. Kahramanmaraş’ın sorunları yerinde daha fazla inceledi.”

Konuşmalarının ardından Ali Öztunç, milletvekilliği mazbatasını partililerin elinden aldı.

kaynak: Manşet Gazetesi Emre Akkış

Japon heyet Elbistan’da depremin sonrasını masaya yatırdı Japon heyet Elbistan’da depremin sonrasını masaya yatırdı

Editör: TE Bilisim