Büyükşehir Yasasıyla birlikte hizmette sınır tanımayan Türkoğlu Belediyesi, yaptığı projelere ve çalışmalara rağmen ilçede konut yapımı her geçen yıl düşmekte. İlçede mimarlık ve harita mühendisliği yapan Şaban Yılmaz, ilçedeki konut satışlarının her geçen yıl düştüğüne dikkat çekti. Özellikle Demir fiyatının her geçen yıl arttığını dile getiren Şaban Yılmaz, "Dövizin konut satışına büyük etkisi oldu" dedi.

Artan demir fiyatları en çok konut sektörünü etkilerken, il ve ilçelerde konut satışları ve alımlar durma noktasına geldi. Türkoğlu ilçesinin nabzını tutan Türkoğlu Haber Gazetesi, Mimar ve Harita işiyle uğraşan Şaban Yılmaz’a konut satışları hakkında sorular sordu. İşte gelen cevaplar…


“KONUT SATIŞLARI HER GEÇEN YIL DALGALANMAKTA”
Konut yapımının da az olması nedeniyle eskisi gibi satışların da olmadığını belirten Şaban Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “2018 Yılında konut satışları neredeyse durma noktasına geldi. Demir fiyatlarının artmasından kaynakları olarak inşaatlarda duraklama mevcut. Buna rağmen belediye tarafından ilçemize destek verilip güzel projeler yapılıyor. Türkoğlu belediyesi eskiden küçük bir binaya sahipken şimdi ki mevcut belediye binamız gayet büyük ve kapsamlı. Şuan da mevcut olarak Adliye ve İtfaiye binalarımızın inşaatları devam etmekte bununla birlikte başkanımız ilçemize gençlik merkezi projesini inşa etmiş ve kazandırmış durumda. Bunları dışında yine birçok çalışmalar var mesela Türkoğlu ilçemizde Çevre kirliliği sorunu çok fazlaydı bu soruna da yine Belediye Başkanımız el attı ve gereğini yaptı. Bu gibi konularda Başkanımız hakkında hiçbir tereddütümüz yok. Konuyu toparlarsak konut satışlarının durma noktasına gelmesinin sebebini sadece demir fiyatlarına bağlayamayız, istihdam oranının ve seçimlerin yaklaşmasının da bunda büyük bir etkisi var. Seçimlerden sonra inşaat ve geri kalan bütün projelerde duraklama döneminin biteceğine inanıyoruz. Türkoğlu ilçesi şimdi ki Belediye Başkanımız Osman Okumuş gelmeden önce kendi halinde küçük bir ilçeydi. Başkanımızın gelmesiyle birlikte İlçemiz yavaş yavaş yeniledi ve yapılabilecek birçok yeniliklerin en güzelini yapıldı. Biz şuan da bu projelere daha ne olabilir ki diyerek hayranlıkla bakıyoruz.”


“DÖVİZİN ETKİSİ VAR”

Konut satışlarında doların etkisi tabi ki var. Mesela normalde demirin fiyatı 1 ya da 1.5 lira iken şuan da doların yükselmesinden kaynaklı demirin fiyatı 3-3.5 lira’ya dayandı. Dış güçlerin Ak Parti hükumetine bir düşmanlığı var. Burada bize düşen Millet olarak Cumhurbaşkanımızın ve hükumetimizin arkasında durmaktır.

Haber: Adem Merk

 

 

TGK'nın adayı Özdemir seçimi açık ara kazandı TGK'nın adayı Özdemir seçimi açık ara kazandı

Editör: TE Bilisim