Güngör: “Milletimizin Hakkına ve Emanetine Sahip Çıktık” Güngör: “Milletimizin Hakkına ve Emanetine Sahip Çıktık”

Memleketi Kahramanmaraş’ın her türlü sorununu dile getirmesi ve çözüm araması nedeniyle Kahramanmaraşlıların gönlünde taht kuran CHP Milletvekili Ali Öztunç, İl Başkanı Esat Şengül ile birlikte Partisi’nin İl Binasında Basın Mensuplarıyla bir araya geldi. Öztunç, Kahramanmaraş ve İlçelerinin birçok sorunu olduğunu, ancak bu sorunların giderilmediğini kaydederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü hizmet yapmaya davet etti. 

15 AY OLDU HİZMET DİYE BİR ŞEY YOK

Yerel seçimlerin üzerinden 15 ay geçtiğini ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün sınıfta kaldığına işaret eden Öztunç, “Yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık 15 ay geçti. Yerel seçimlerde Kahramanmaraş’ta Büyükşehir adaylarından birisi bendim, birisi de Hayrettin Beydi. O dönem kampanyamızı yaptık, vatandaşa gittik yapacaklarımızı söyledik vatandaşta Hayrettin Bey’i tercih etti. Hayrettin Bey’i seçti al kardeşim görev sende memlekete hizmet et dedi.  15 ay oldu hizmet diye bir şey yok. Kahramanmaraş’ta anketleri geçsinler. O anketlerin nasıl yapıldığını en iyi biz biliriz hangi belediye olursa olsun. Bakın ben seçimlerden sonra Hayrettin Güngör’e süre vermiştim. Demiştim ki benim rakibim oldu, bir insan bir makama gelirse en az 1 yıl süre vermek gerekli. Neden?  1 yıl içerisinde toparlasın, baksın, tabloyu görsün ve çalışsın demiştim. 1 yıl boyunca ağızımı açmamıştım. Sonra 1 yılın değerlendirmesini yapacaktım pandemi oldu, koronavirüs geldi sesimizi çıkartamadık ama artık konuşma vaktidir. Hayrettin Güngör birazcık daireden çıksın, makamdan çıksın halkın arasına insin artık.  Hayrettin Güngör biraz sokağa çıksın, Hayrettin Güngör bürokrat değil belediye başkanı artık. Eski bir bürokrat gibi davranmasın. Sabah daireye girip akşam daireden çıkmasın çalışsın biraz.”

GÖZ BOYAMA İŞLERLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI OLMAZ

Göz boyama işlerle Belediye Başkanlığı olmayacağına vurgu yapan Öztunç, “İlçeler perişan durumda Fatih Erkoç’u arar oldu millet. Kusura bakmasınlar Fatih Erkoç’u eleştiriyorduk, kızıyorduk ama Hayrettin Bey aratır oldu. 2 gün önce Ekinözü İlçesindeydim, köylere gittim arkadaşlar Ekinözü’nün köylerine Ekinözü’nün Kabaktepe Köyüne gittim. Bugüne kadar hiçbir Milletvekili gitmemiş biliyor musunuz? Köylü ahali toplandı yaşlılar vardı büyüklerimiz, Muhtar herkes vardı. Sağ olsunlar bizi misafir ettiler. İlk gez bir Milletvekili geliyor dediler. Bu şehrin tek Milletvekili ben miyim arkadaşlar, başka kimse yok mu? Diğer Vekiller neredeler, diğer Vekiller köylere neden gitmiyorlar, vatandaşın ayağına neden gitmiyorlar, neden gidip insanların sorunlarını dinlemiyorlar, çözüm yolları bulmaya çalışmıyorlar. Bir tek ben miyim burada Milletvekili. Kabaktepe Köyü Hayrettin Güngör’ün annesinin köyüymüş. Seçimde gitmiş Hayrettin Bey yolunuzu yapacağım demiş bir daha uğranmamış, yol falan yok. Yazıktır bu çağda bir gidin Allah aşkına böyle bir yol olmaz.  Kabaktepe, Kandil bölgesine bir gidin, Alişar’ın tarafına bir gidin Ilıca’dan aşağıya vurduğunuz zaman gidersiniz. Tabi ben bu köyleri söylüyorum Kahramanmaraş’ta ki diğer siyasetçi arkadaşların çoğu bu köyü bilmiyordur da, gitmemişlerdir hiç. Siyaset hizmet için vardır, sadece Kahramanmaraş’ta parti binalarına girmekle siyaset yapılmaz halkın arasına gireceksin. ‘Korona var’ varsa var herkese var. Bana da var korona kardeşim, ben niye gidiyorum millete, ben niye köye gidiyorum, niye ilçeleri geziyorum. Siyasetçi gidecek sorunu dinleyecek. Hayrettin Güngör kendi annesinin mahallesinin yolunu yaptırmamış ya nasıl millete hizmet edecek.”

KANALİZASYON KÖYÜN İÇİNE AKIYOR EL VİCDAN

Sorunların baş gösterdiği yerleri de sıralayan Öztunç, “Ekinözü’nün köyleri perişan yol yok. Traktör yolu el vicdan 2020 Türkiye’si yol yok arkadaşlar. Ekinözü’nün Ortaören Mahallesi’nde Kanalizasyon köyün içine akıyor ya vicdan ya. KASKİ ne işe yarar Ekinözü Ortaeren Mahallesi bakın isim veriyorum kanalizasyon köyün içine akıyor el vicdan. Borç varmış borcu benden mi aldın kardeşim? AK Parti Belediye’nin AK Partili Belediyesisin. Borç var hizmet yapmayacağım olamaz, vatandaşa hizmet edeceksin. Hayrettin Güngör’e verdiğimiz süre bitmiştir. Ben bundan sonra Hayrettin Güngör’e daha sert muhalefet yapacağım bunu bilsin. 15 aydır rahat niye rakibimizdi 1 yıl süre verilem dedik ama hiçbir şey yok ya. El vicdan birazcık çalışır insan ya. Çiftçi perişan Elbistan Büyükyapalak Mahallesi’ne gölet sözü vermişler yıllardır. AK Parti’nin oy aldığı bir Mahalle. Gölet yapacağız demişler hikâye gölet falan yok. Su sorununuzu çözeceğiz demişler hikâye, her seçimde gidip söylemişler.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim