Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi’ne bağlı Dumlupınar Mahallesi Sait Zarifoğlu Bulvarı üzerindeki 9. Sokakta yaşayan vatandaşlar ve esnaflar, yol kenarında bulunan kaldırım taşlarının eski ve doğalgaz çalışması esnasında kırılmış olması nedeniyle sıkıntı yaşıyorlardı. Kaldırımın kötü olması nedeniyle yolun altında kalan evlere yazın toz, kışın da yağmur sularının akmasıyla, ev sakinleri ve esnaflar bin bir derdi birden çekiyordu. Evlerini su basma tehlikesiyle nedeniyle tedirginlik yaşayan vatandaşlar, ilk olarak sorunlarını Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Serdar Şavkılı’ya iletti. Şavkılı ise bir an önce harekete geçerek durumu hem belediye ekiplerine hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a iletti. Vatandaşların sorununa duyarsız kalmayan Başkan Erkoç, talimat vererek sorunlarının çözülmesini sağladı. Şu an ise sorunlu bölgede Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri çalışma başlatarak, kaldırama bazalt taşı döşeme işlemlerini gerçekleştiriyor. Yapılan düzenleme sorun yaşayan ev sakinleri ve esnafları memnun ederken, Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Serdar Şavkılı ise Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a mahallesine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

 

“BAŞKANIMIZ GEREKLİ TALİMATI VERDİ”

Yağmur yağdığı zaman yolun altında kalan evlere su sızdığını ve ev sakinlerinin sorunlarını kendilerine ilettiğini belirten Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Serdar Şavkılı, “Daha önce Dumlupınar Mahallemizde Sait Zarifoğlu Bulvarı üzerindeki kaldırımlar karoydu, bordür taşı karodan üste kaldığı için ve daha önce yapılan doğalgaz çalışması nedeniyle bu 9. Sokak’taki caddenin altında evler var yani insanlar oturmakta. Yağmur yağdığı zamanlarda hatta, çok hafif bir yağmurda dahi aşağıda evlere su sızdırıyordu, esnaflarımız iş yerlerinin önünü yıkayamıyorlardı. Bu sudan dolayı şikayetler sürekli artıyordu, her yıl devam eden sıkıntılardı. Bu sıkıntılarla mahalle halkımız bizim yanımıza geldiler, sorunlarını ilettiler. Biz gittik sorunu yerinde tespit ettik, sonra Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na halkımızın şikayetlerini ilettik. Sağ olsun daire başkanımız Onur Erdi, konuyla ilgili çalışma yapılacağını söyledi bize, bizde daha sonra yaptığımız toplantıda Fatih Mehmet Erkoç başkanımıza durumu arz ettik. O da gerekli talimatları verdi” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: ''Türkiye yüzde 10 büyüyecek'' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: ''Türkiye yüzde 10 büyüyecek''

 

“BÜYÜKŞEHİR HER YERDE SLOGANI BİR KEZ DAHA KANITLANDI”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatlarıyla bazalt taşı döşenmeye başladığını dile getiren Şavkılı, “Dumlupınar Mahallemizde Sait Zarifoğlu Bulvarı üzerindeki kaldırımlardaki bazalt taşlarının devamı için Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun yapılan haberlere, yazılan dilekçelere cevap verdi. Şuan Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri çalışmaya başladı, bazalt taşı döşeniyor. Engelli iniş rampaları ve kaldırımlara görme engelli yürüyüş bandı yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’tan Allah razı olsun, ‘Büyükşehir her yerde’ sloganını burada da kanıtladı. Burası bittikten sonra İnşallah karşısına geçecekler ve karşı kaldırımları da yapacaklar. Ben buradan Fatih Mehmet Erkoç başkanıma, Fen İşleri Daire Başkanı Onur Erdi’ye ve değerli çalışanlarına hem şahsım hem de mahalle halkım adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Editör: TE Bilisim