Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve 7-14 Yaş aralığını kapsayan Yaz Spor Okulu Türkoğlu’nda da düzenlenen törenle açıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından Türkoğlu’nda 14. Yaz Spor Okulları’nın açılışı yapıldı.

Kurumlar ve Mahalleler arası Voleybol Turnuvası başladı Kurumlar ve Mahalleler arası Voleybol Turnuvası başladı

Yaz Spor Okulunun kayıtları bu yıl ilk defa başlatılan bir uygulamayla Büyükşehir Belediyesi web sitesinden alındı. Her geçen yıl yaz spor okulu sporcu sayısı giderek artarken, geçtiğimiz yıl 7 bin 043 olan sporcu sayısı bu yıl 9 bin 100’e ulaştı. Türkoğlu ilçesinde görev yapan 34 antrenör Voleybol, Futbol ve Masa Tenisi branşlarında 14. Yaz spor okulunun bitimine kadar öğrencilere eğitim verecek.

 

“GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞECEK'

Programın açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı yaptı. Türkoğlu’a spor alanında, gençlere hizmet edecek çok büyük tesisler kazandırıldığını ve kazandırılmaya da devam edeceğini belirten Kabakçı, “Çocuklarımızın spora yönlendiğini görmek beni çok mutlu etti. Son yıllarda dünya sorunu olan hareketsizliği ve teknolojik gelişmelerin oluşturduğu olumsuzlukları kaldırabilmek adına 7'den 70'e herkese spor yaptırabilmenin mücadelesini ortaya koymaya çalışıyoruz. Obezitenin ve teknolojiye bağlılığın öne çıktığı bu dönemde spor yapmanın önemi daha da artmıştır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize spor yaptırmak ve teşvik etmek en önemli işlerimizden bir tanesi olarak görüyoruz. Buradan geleceğin sporcularının yetişeceğine inanıyorum' dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZI KEŞFEDECEĞİZ'

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı ise yaptığı konuşmada amaçlarının, çocukların yaz tatilini en güzel şekilde değerlendirmesini sağlamak ve çağın hastalığı olarak bilinen hareketsizliğe karşı koymak olduğunu söyledi. Çocukların spora teşvik edilmesinin önemli olduğunu ifade eden Kabakcı, yaz spor okullarından ülkeyi temsil edecek sporcuların yetişebileceğini belirterek, velilerden çocuklarını bu tür spor okullarına göndermelerini istedi. Kabakçı, şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin ve çocuklarımızın yanında olmakla beraber, sporun gelişmesi için birçok faaliyetler ve yatırımlar yapıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sporla, hareketle olan bağlarını koparan alışkanlıkların yanı sıra, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur mantığı ile çalışmalar sürdürüyoruz. Çocuklarımızın yaz tatilini güzel geçirmelerini amaçladık. 2 aylık bir program olacak. Spor alışkanlığını kazandırmak ve hareketliliği arttırmak en büyük hedeflerimizdir. Bu organizelerle çocuklarımızın kendilerini keşfetmelerini sağlayacağız. Böylece ileriki yaşlarında spor dallarında başarılar elde edecek çocuklarımızın keşfedilmesini sağlayacağız' ifadelerini kullandı.

 

“GENÇLER HAREKETSİZ KALMAMALI'

Organizasyonun son konuşmasını yapan isim ise, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş oldu. Gençlerin hareket etmelerini isteyen Başkan Okumuş, “Yaz spor okullarımız bu güzel ortamda ve mekânda inşallah amacına ulaşacaktır. Bizler, çocuklarımızın hareket etmesini istiyoruz. Bizler, çocuklarımızın daha az hareket etmesine sebep olan teknolojik ürünlerle zaman geçirmek yerine, hareket ve spor yaparak zaman geçirmelerini istiyoruz. Bu anlamda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimiz hareket etsinler. Gençlerimiz, hem oyun oynasınlar; birlikte başarmanın lezzetini alsınlar. Türkoğlu ilçemizde gerek tesis manasında, gerekse de çocuklarımızın sporla ilgilenmesi hususunda çok ciddi hizmetler yapıyoruz. Yaz spor okulları çocuklarımızın daha fazla hareket etmesine vesile olacak. Bu çalışmalar ciddi emek istiyor. Bu çalışmalarda daha öncekilerde olduğu gibi desteğini esirgemeyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Yaz Spor Okullarına kayıt yaptıran öğrencilere malzemeleri dağıtıldı.

Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN

Editör: TE Bilisim