Son yıllarda İlçesine yaptığı birbirinden önemli projelerle adından sıkça söz ettiren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Ulusal TV kanallarında İlçesini tanıtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde A Haber, Akit TV gibi kanalların canlı yayın konuğu olan Başkan Okumuş, son olarak Beyaz TV’de yayınlanan ve Hilal Yaşar'ın sunduğu ‘Marka Şehirler’ programına konuk olarak Tarım, Hayvancılık ve Sanayisiyle ekonomiye yön veren Türkoğlu İlçesi’ni anlattı. Yaptığı ve yapacağı projelere de değinen Başkan Okumuş, “Kendi kendine çarkı dönebilen belediye haline geldik. Her alanda insanımıza dokunarak esnaflarımızın sayısını arttırdık” dedi.

DÜNYANIN EN GÜZEL ÇİLEĞİ, SALATALIĞI BURADA YETİŞİYOR

Kahramanmaraş’ın son 6 yılda nüfus itibariyle en hızlı artan ilçesi olduklarına vurgu yapan Okumuş, “Benim 2 dönem belde belediye başkanlığı, 2 dönemde İlçe Başkanlığım var. 2014’ten beri Türkoğlu İlçemizdeyim. Türkoğlu İlçesi Kahramanmaraş’a yakın olması sebebiyle bazı dezavantajlar yaşanmış ama 2014 yılında geldikten itibaren özellikle Cumhurbaşkanımızın da söylediği belediye başkanları artık klasik belediyeciliğin dışında orada yaşayan insanların refah seviyesinin yükseltilmesi, işsizliğin azaltılması, sanayi sektörünün canlandırılması konusunda projelerimiz oldu. Bugün Kahramanmaraş’ın son 6 yılda nüfus itibariyle en hızlı artan ilçesiyiz. 2014’te 67 bin nüfusumuz varken, şu anda 80 binlere dayandı. Tarım alanında özellikle dünyanın en güzel çileği, salatalığı, seralarıyla bunlara kooperatifler oluşturarak yardımcı olduk çiftçilerimize. Çakıroğlu ve Kaledibi Mahallemizin çilekleri meşhur, Avrupa’ya Orta Doğu’ya da ihracat yapıyoruz. Burada çok büyük bir kalkınma modeli var aslında örnek olarak bir kooperatifleşme olarak 15-20 yıl öncesine kadar göç veren bir mahalleden göç alan bir mahalleye dönüştü. Hatta şu anda çalışanların geneli dışardan geliyor. Evler çok kötü durumdayken çok harika evler oluştu. Tarımıyla da ilgileniyoruz, kooperatifleriyle, serasıyla bin dönüme yakın sera kurduk. Salatalığıyla amik ovasının devamı olan yaklaşık 300 dönüm bir alanda Cumhurbaşkanımızın da direktifleriyle sulama projeleri başladı.”

 

AK EVLER OLUŞTURDUK

Mehmet Karaca Uzunsöğütlü vatandaşlarla bir araya geldi Mehmet Karaca Uzunsöğütlü vatandaşlarla bir araya geldi

Şehirlerin kent meydanlarıyla anıldığının altını çizen Başkan Okumuş, “Her şehir kent meydanlarıyla anılır. Türkoğlu kent meydanını oluşturduk. Burada Hükümet Konağı, Belediye Binası, Kaymakamlık Lojmanı, Adliye Lojmanı gibi yerleri kentsel dönüşümle yıkarak yeni külliyeler oluşturduk, yeni binalar oluşturduk ve harika bir kent meydanı oluşturduk. Yine bu kent meydanına bağlı imalı deresi rekreasyon çalışmamızda yaklaşık 5 kilometre boyunca bisiklet yolları yürüyüş alanları yaptık. 350 evin sıvasını boyasını yaparak ak evler oluşturduk. Şu anda ikinci etap millet meydanına başlıyoruz. 6 ay önce belki de Türkiye’de çoğu belediyede olmayan 400 dönüm millet bahçesine başladık. Bu dönem millet bahçesini kendi belediye imkânlarımızla halkımızın hizmetine açacağız. Her ilçede olması gereken ve halkımızın yoğun bir şekilde Kamu külliyesi olan hükümet konağı ve belediye binasını bitirdik. Bizim burada belediyecilik anlayışımızda iller bankasından gelen para kadarda belediyemize bütçe olarak ticari faaliyetlerimiz var yap satlarımız var. Bu tür aktivasyonlarla birkaç kat daha fazla imkân sağlayabilecek bir belediye haline getirdik. Kendi kendine çarkı dönebilen belediye haline geldik. Yani her alanda insanımıza dokunarak esnaflarımızın sayısını arttırdık. Mesela bölgenin en önemli organize sanayi bölgelerinden bir tanesini kurduk. Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi şu anda bin 500 civarında istihdam sağlıyor. Bittiğinde 3 bin 500 kişiye daha istihdam sağlayacağız.  İlçemize doğal gazı getirdik. Sosyal yaşam alanları doğal gazlı evler yaklaşık bin dönüme yakın park alanları yürüyüş bisiklet yollarıyla beraber Türkoğlu şu anda yaşanılabilecek bir ilçe, inşallah bu dönem eksikliklerimizi de gidererek Türkoğlu’nu 100 binli nüfuslara taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim