Büyükşehir Belediyesi yasasıyla Türkoğlu İlçesinde Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un yaptığı hizmetlerle birlikte yeni çalışmalara imza atarak ilçede büyük takdir toplayan Türkoğlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ve odaya bağlı diğer kooperatifler, ilçe tarafından büyük takdir toplamakta. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Derviş Türk, özellikle görev süresince ilçede önemli çalışmalar yaparak, vatandaşlardan büyük alkış almakta. Derviş Türk ise yaptıkları bu çalışmalarda odalarına ve üyelerine yönelik destekler yapan kişilere yönelik teşekkür etti.

72 YILINDAN BU YANA ESNAF ODASI…
1972 yılında Türkoğlu İlçesinde kurulan Türkoğlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası, şuana kadar 4 başkanlık geçirmiş ve odanın 5 Ocak 2014 seçimleri itibariyle mevcut başkanı Derviş Türk olmuştur. 2014 yılında saadettin Demir ile rakip olan Derviş Türk, 573 oyun 310 tanesini alarak başkan seçilmiştir. 2017’de ise yeniden başkanlık seçimine giden Türkoğlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın başkanı, mevcut başkan Derviş Türk olarak görevini devam ettirmiştir. Başkan Derviş Türk öncülüğünde ki odaya, 6 Şubat 2014’te oda adına ambulans alındı. Daha sonra görev süresince Başkan Derviş Türk şu tür çalışmalara ve hizmetlere imza atmıştır. 9 Eylül 2014’te Türkoğlu Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’ni kurdu. 4 yıl boyunca bayan esnaflar için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve anneler günü kutlamaları çerçevesinde tüm esnaflara ramazan yemeği verdi. 27 Nisan 2015’te Türkoğlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası için yeni hizmet binasının arsası alındı. 19 Kasım 2015’te Kahramanmaraş mali Müşavirler Odası Başkanı ve ilçede bulunan Serbest Mali Müşavirler ile toplantı yaparak ortalama 550 TL olan Defter Tasdik ücretlerini sigortasız olanlar için 225 TL’ye, sigortalı olanlar için 275 TL’ye düşürülmesi sağlanmıştır. 4 Mart 2016’da bakanları ve Milletvekillerini makamlarında ziyaret ederek sorunlarını anlatan Derviş Türk, 9 Eylül 2016’da yeni hizmet binasının temelini atmıştır. Oda yönetimi 6 Mart 2017’de dönemin Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a Türkoğlu esnaflarının sorunlarını anlatarak, 2 Mayıs 2017’de KOSGEB Girişimcilik Kursunu başlatıp ve 4 bölüm olmak üzere 120 kişilik KOSGEB girişimcilik kursunu vermiştir. 4 Nisan 2017 tarihinde yeni hizmet binasına taşınan Türkoğlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası 12 Haziran 2017’de yeni hizmet binasının resmi açılış törenini yapmıştır.

ODAMIZA YARDIMLARINI ESİRGEMEDİLER
Yapılan bu hizmetler doğrultusunda Türkoğlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Derviş Türk, TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’e, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a ve Kahramanmaraş Odalar Birlik Başkanı Ahmet Kuybu’ya bir teşekkür mesajı yayımlayarak şu ifadelere yer verdi: “Odamızla ilgili yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese, şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkürlerimi sunarım. Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak ilçemize ne kadar hizmet etsek azdır. Vatandaşlarımıza daha çok yardımcı olabilmek için oda adına önemli çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bu çalışmalar neticesinde TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’e, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a ve Kahramanmaraş Odalar Birlik Başkanı Ahmet Kuybu’ya teşekkür ederim” dedi.

Haber: Kahraman Kar

Türkoğlu’na 600 kişilik Ramazan çadırı kurulacak Türkoğlu’na 600 kişilik Ramazan çadırı kurulacak

 

 

Editör: TE Bilisim