Tüm Türkiye’de olduğu gibi Türkoğlu’nda da yüz yüze eğitim kademeli olarak başlamaya devam ederken, kırtasiye satışları da hareketlilik kazandı. Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Türkoğlu ilçesinin en eski kırtasiyecilerinden olan Elik Kırtasiye Sahibi Mehmet Taşdemir, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Zincir Marketlerin de kırtasiye malzemesi satması nedeniyle kırtasiye satışında hareketliliğin az olduğunu ifade eden Taşdemir, şu ifadelere yer verdi: “Senede 1 defa bizim kırtasiyeciler olarak sezonumuz var, onu da Büyük zincir marketler kaptı. Bu büyük marketler için devletin bir düzenleme getirmesini istiyoruz. Market marketliğini bakkal bakkallığını yapmalı. Herkes kendi mesleğini yapsın kimse aç kalmaz. Ben kırtasiyeye yağ getirip de satmıyorum ama marketlere bakarsak, kırtasiye malzemesi satıyor. Kırtasiyeci misin, gıdacı mısın?”

 

TÜRKOĞLU’NDA OKUMA ORANI DÜŞÜK

Büyükşehir, Türkoğlu’nda Orçan Caddesi’ni Sıcak Asfaltla Buluşturuyor Büyükşehir, Türkoğlu’nda Orçan Caddesi’ni Sıcak Asfaltla Buluşturuyor

Türkoğlu’nda okuma oranı düşük durumda olduğunu belirten Taşdemir, “Pendemi döneminde insanlar evlerinde kaldığı süre içerisinde kitap satışlarında artış oldu. Genelde roman kitapları sattık” ifadelerini kullandı. 

 

“MEMLEKET OLARAK KURUMLARDAN ŞİKÂYETÇİYİZ”

Kırtasiyece Mehmet Taşdemir son olarak şu ifadelere yer verdi: “Memleket olarak kurumlardan şikâyetçiyiz. Belediyenin kırtasiye ihtiyaçlarını Belediye gidiyor merkezden alışveriş yapıyor Burası AK Parti’den yüzde 80 oy alıyor. Kahramanmaraş Merkezdeki adam gelip buraya oy vermiyor. Türkoğlu esnafına sahip çıkmıyor. İhale yoluyla da olsa buradaki esnafları tercih edilmesi gerekiyor. Buradaki kurumların kendi esnafını kalkındırma gibi bir derdi yok özellikle belediyeyi söylüyorum.”

 

Editör: TE Bilisim