Yaklaşık 1 yıldır Türkoğlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevini yürüten Hüseyin Akkaya, görev süresince yaptığı çalışmalar hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Müdürlük görevinin yanı sıra Türkoğlu Belediyespor’un yönetiminde de yer alan Müdür Akkaya, göreve gelmesinin ardından kurumun eksikliklerini gidermek adına çalışma yaptıklarını belirtti. Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs nedeniyle yapmak istedikleri projeleri askıya almak zorunda kaldıklarına değinen Akkaya, normal sürece döndükten sonra bu projeleri hayata geçirmeyi planladıkların söyledi. 11 ilçe içerisinden ilk kurum bazında kulüp kurduklarından bahseden Hüseyin Akkaya, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un özellikle finans noktasında spora verdiği desteğin altını çizerek, “Sporu seven bir Belediye Başkanının olması bizim gibi kurum müdürleri için bir şans” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKOĞLU’NDA EN BÜYÜK EKSİKLİK OLAN GENÇLİK ÜZERİNE PROJELER YAPTIK”

Türkoğlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Akkaya’ya yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “Göreve geldiğimizde önce Kurumun kurumsal yapısı noktasında eksikliklerini neyse onları tamamladık. Türkoğlu’nda en büyük eksiklik olan gençlik üzerine projeler yaptık. Bunlardan bir tanesi üniversiteyle protokol yaptık, Üniversite gençliğini spor alanlarına çekmemiz gerekiyordu. Hem ilçenin halkıyla entegrasyonu sağlamak adına hem de sağlıklı bir birey sporla topluma kazandırmak adına böyle bir proje yaptık. İkinci projemizi ilçe Müftülüğü ile yaptık. İlçe Sağlık Müdürlüğü ile aynı protokolü yaptık. Yine okullarımızla yakınımızda İmam Hatip Ortaokulu var, Gazi Osman Paşa Ortaokulumuz var onlarla birlikte burada haftanın belli gün belli saatlerinde bütün tesisimizi açıp çaylarını kahvelerini ikram edip, bu şekilde protokol yaptık.

 

“11 İLÇEMİZ İÇERİSİNDE İLK KURUM BAZINDA KULÜP KURDUK”

Başkan Okumuş kaza geçirdi Başkan Okumuş kaza geçirdi

Geldiğimizde yaptığımız en büyük değişiklik bu değişiklikte aslında bütün 11 ilçemiz içerisinde ilk kurum bazında kulüp kurduk. Buradaki amacımızda şuydu: ilçede bireysel branşlarda çok elit düzeyde hocalarımız var. Bunlar yarışmalara giderken genelde başarıdan ziyade araçtı, kalacak yerdi yemekti buna benzer temel sorunlarla ilgileniyorlardı. Biz de kurum adı altında bir kulüp kuralım, bu bireysel branşların hepsini bu kulüpte toplayalım maddi finansör noktasında finansör kaynak oluşturalım, bunlar sadece antrenmana ve başarıya odaklı çalışmalar yürütsün dedik. Bu noktada da Wushuda kik boksta ve karatede uluslararası düzeyde başarılı olan sporcularım var. Pandemi illetti geldikten sonra maalesef bütün bu projelerimizi askıya aldık. Toplum daha yeni farkına varıyor; koronavirüse karşı bağışıklık sisteminiz güçlü değilse spordan uzaksanız, herhangi bir kronik rahatsızlığınız varsa bu hastalık affetmiyor. Burada sporun önemi bir kat daha öne çıktı.

 

“BU İŞLERİN HEPSİ FİNANSÖR İLE OLUYOR”

Göreve geldiğimizde yaptığımız projelerden bir tanesi de Bayanlara yönelik fitness. Profesyonel bir şekilde salonumuzda ses sistemi oluşturduk haftanın belirli gün belirli saatlerinde üç gün bütün bayanlarımızı buraya aldık. Amaç hem spor yaptırmak, eğlendirmek, güldürmek hem de onları kaynaştırmak topluma kazandırmak. Bunu da çok büyük katkısını 1-2 ay içerisinde fark etti. Bunun haricinde fiziki olarak da yine tesisimizde değişiklikler yaptık. Bizim ilçemizde 6 tane kulübümüz var fakat bunların hepsi aktif değil, aktif olarak Belediyespor’umuz var. Ben orada 4 yıl oldu yöneticilik yapıyoruz. Takımı bu yıl Bal ligine çıkardık şimdi gerek tesisleşme anlamında gerekse hedef noktasında Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un desteği olmazsa olmaz, çünkü bu işlerin hepsi finansör ile oluyor. Sporda belli bir yere kadar bireysel ve amatör düşünceyle götürebilirsiniz ama belli bir noktadan sonra onu aşmak için maddi destek yani iyi transfer yapmanız gerekiyor. Bu transferi de yapabilmeniz için maddi finansörleriniz olması gerekiyor. Sağ olsun, Belediye Başkanımız bu konuda hedefi demiyorum hedefleri var. Aşama aşama bu hedeflerimizi gerçekleştirmek istiyoruz.

 

“PROFESYONEL RUHLA PROFESYONEL ÇALIŞMA SİSTEMİ İLE BU HEDEFLERE İLERLEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Hedefimiz olduğundan takımın başına antrenör olarak gerek futbolculuğu ile gerek antrenörlüğü ile Kahramanmaraş’a mâl olmuş Fetih Çokkeser hocamızı getirdik. Sağ olsun o da fedakârlık yaptık bizlerde fedakârlık yaptık. Karşılıklı ortak hedeflerimiz olduğu için hedefimizde bu takımı bu yıl inşallah Bal Liginden 3. lige çıkartmak akabinde yine orda da durmak yok yine 2. lig hedefi inşallah bu da bizlere nasip olur. Bunun alt yapısını gerek tesisleşme noktasında gerekse transferler noktasında gerekse finansör noktasında her şeyimiz hazır. Sadece Federasyonun önümüzdeki aralık ayının ilk haftasında açıklamasını bekliyoruz kılavuz yayınlanacak. Kılavuz yayınlandıktan sonra tarih belli olacak ondan sonra bize de sporcularla anlaştık tesisimizi de profesyonel anlamda hazırladık, bırakın 3. ligi 2. 1. ligi kaldırabilecek potansiyele sahip Beyoğlu’nda spor tesisimiz var. Her türlü imkân ve olanaklara sahip tesisimizle hazırız. İnşallah önümüzdeki haftadan itibaren de hazırlıklara başlayacağız. Hedefimiz Kahramanmaraş’ta eksik olan hedefi olan bir kulüp noktasında seyirci bazında, insanların gelip Kahramanmaraş’ı temsil edecek bir kulüp ortaya çıkartmak. Bunu da ortaya çıkartırken profesyonel ruhla profesyonel çalışma sistemi ile bu hedeflere ilerlemeye çalışıyoruz.

 

“AVRUPA’DA TEMSİL EDEBİLİR”

Çim Hokeyi takımımız geçen haftalarda Alanya’ya gittiler orada Türkiye Şampiyonasında 2. oldular. Kahramanmaraş’ı temsilen Türkoğlu Belediyesini, Osman Başkanımızı temsil ettiler mahcup etmediler. Kız takımımız keza 1. ligdeydi Süper Lige çıktılar namağlup şampiyon oldular 7 maçın 6 kazanarak şampiyon oldular.  Önümüzdeki yıl salon hokeyinde hem erkek takımımız hem de bayan takımımız Süper Ligde Kahramanmaraş’ı ve Türkoğlu’nu temsil edecek. Önümüzdeki yıl Türkoğlu Belediyesi Kahramanmaraş Erkek Hokey takımımız Avrupa’da temsil edebilir. Orada da başarılı olabilmeleri için gerekli alt yapı çalışmalarına ve transferler noktasında her türlü lojistik desteği Osman Okumuş Başkanımız sağlıyor, bu taahhüttü verdi.

 

“TÜRKOĞLU OLARAK SPOR KOMPLEKSİ NOKTASINDA ÇOK İYİ NOKTADAYIZ”

Türkoğlu olarak spor kompleksi noktasında çok iyi noktadayız. Uluslararası standartlara uygun 2 tane doğal çimimiz var, 2 tane de sunu çimimiz var toplam 4 tane uluslararası standartlara uygun spor kompleksimiz ve sahamız var. Yarı Olimpik aqua parklı yüzme havuzumuz var, Kılılı’da 1 tane normal yüzme havuzumuz var. Şimdi 400 dönüm üzerine yapılan Şekeroba’da hem yüzme havuzlu, hem düğün salonlu, hem dinlenme salonları ile beraber hem de yaklaşık 2 bin kişilik kapalı spor salonu önümüzdeki 2021 yılının ilk çeyrek aylarında muhtemelen ilk 3 ayında temeli atılmış olacak. Spor kompleks noktasında yeterli seviyedeyiz. Bunun yanında Osman Başkanımızın bir sloganı var ‘Her Mahalleye bir Halı Saha’ bu noktada yaklaşık 1 ay önce Bakanımızla görüşmeleri oldu. Şu an bunun alt zemini oluşturuluyor mevcut olan 6 tane halı saha var 6 tane daha halı saha yapılıyor.

 

“GENÇLİK MERKEZİ KAZANDIRACAĞIZ”

Bir sevindirici haber daha aldık sağ olsun Başkanımızın girişimleri ile Türkoğlu Spor Kompleksimizin içerisinde bulunan yerimize 2021 yılı içerisinde Bakan Bey talimatları vermiş önümüzdeki yıl Gençlik Merkezi kazandıracağız. Hem fiziksel anlamda hem de mental anlamda gençlerimizi yetiştirecek, geliştirecek hizmet noktasında iyi bir noktaya geleceğiz. Pandemi nedeniyle sporu bıraktığımız zaman daha çok aslında bu hastalığı avantaj tanımış oluyoruz.

 

“BİRÇOK PROJELERİMİZ VAR

2021 ilkbahara doğruda muhtemelen normal sürece döneceğimizi düşünüyorum, döndükten sonra birçok projelerimiz var. Kurum içerisinde bakanlıktan 2 tane proje yaptık proje muhtemelen önümüzdeki aylarda da netleşecek. Bir tanesi ‘Kahve Bahane Kitap Şahane’ bu 146 binlik bir proje bir tanesi de ‘Sporla Bağlan Sağlıklı Yaşama’ adı altında sloganlarıyla programlarımızda buna benzer projelerimiz var. Ama tabi önümüzdeki 2021’in bahar ayını da görmemiz gerekiyor. Kurumumuzun temel görevlerinden olan POMEM eğitimi veriyoruz. Bunları pandemi kurallarını uygun şekilde yapıyoruz.

 

“SPORU SEVEN BİRİNİN OLMASI BİZİM GİBİ KURUM MÜDÜRLERİ İÇİN BİR ŞANS”

Sporu seven birinin olması bizim gibi kurum müdürleri için bir şans. Birçok projemiz bir anda gerçekleşiyor. Derdimizi çok çabuk anlatabiliyoruz, çok çabuk sonuçlandırılabiliyor. Kafamızdaki sporla ilgili gerek kurum içerisinde gerek kurum dışında herhangi bir sporla alakalı bir şey olduğunda direk Belediye Başkanımızdan her türlü destek alabiliyoruz. Bu yönden diğer ilçe müdürleri arasından en şanslı olduğumu düşünüyorum. Çünkü finansör noktasında Osman Başkanın verdiği destek ayrı bir destek.

 

“ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA KAHRAMANMARAŞ’IMIZA MÜJDELİ BİR HABER VEREBİLİRİZ”

Geçenlerde Gençlik Spor İl Müdürüm Cemil Bey’i ziyaret ettim. Gençlik Kampı Yapılacaklarından bahsetti. Bakanlıktan sözünü aldık yer arıyorum yer bulamıyorum dedi. Bende bu haberi aldım çıkar çıkmaz Osman Başkan’ı aradım böyle bir durumun olduğundan bahsettim ertesi gün Cemil Müdürümü altım Beyoğlu’nun Yoğun oluk yaylasına gittik sağ olsun orada Başkama bizi ağırladı, müdürümü karşıladı. Orada projelerle ilgili gerekli çalışmaları yaptık, muhtemelen önümüzdeki ay içerisinde bu netleşir. Yoğunoluk’a gençlik kampı kazandıracağız. Bu da tabi hem ilçemizin istihdamına hem spor yatırımıyla alakalı hem de ilimize çok büyük bir katkısı olacak. Çünkü gençlik kampı 12 ay boyunca hizmet verecek. Çeşitli illerden ilçelerden sürekli çeşitli branşlarda gençler gelecek 10-15 gün Bakanlığın programı dahilinde gelecekler burada kamplarını yapıp gidecekler. Bunu yaparken de tabii ki ile ilçeye inecekler, Kahramanmaraş’ın yöresel yiyecek içeceklerinden yiyecekler içecekler. Yani Kahramanmaraş’ın yıllarca eksik olan tanıtımını, dışarıdaki imajını değiştirmek adına çok mükemmel bir proje. Gençlik Spor İl Müdürümüzle Osman Başkanım gerekli istişareyi yaptılar önümüzdeki aylarda da sonuçlanır. Kahramanmaraş’a en büyük hizmetin bunlardan birisi olacağını düşünüyorum. Burada İlçe Müdürlüğü olarak Türkoğlu Belediyesi olarak lokomotif görevi görmüş oluyoruz. Bu görüşmeleri Bakanlıktan gelecek olan heyet sonuçlandıracak. Önümüzdeki aylarda Kahramanmaraş’ımıza müjdeli bir haber verebiliriz.”

Editör: TE Bilisim