Geçtiğimiz hafta sonu 12 Şubat Stadyumu'nda AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı 7’nci Olağan kongresi yapıldı. Tek adaylı yapılan kongrede Fırat Görgel, İl Başkanı seçildi. Düzenlenen kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da katılım sağladı. Eshab’ı Kehf şehri Kahramanmaraş’ta bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kahramanmaraş halkını ilçelerini tek tek sayarak selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bugün bir kez daha Eshab’ı Kehf şehri Kahramanmaraş’ta olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yaklaşık 9 aylık hasretin ardından Afşin’i Pazarcık’ı Elbistan’ı, Andırın’ı, Nurhak’ı Çağlayancerit’i Ekinözü’nü Göksun’u Türkoğlu’nu, Onikişubat’ı, Dulkadiroğlu’nu selamlıyorum” diyerek sözlerine başladı.
 

Karaca, konteyner kentteki vatandaşların sorunlarını dinledi Karaca, konteyner kentteki vatandaşların sorunlarını dinledi

ÖNÜMÜZDE Kİ DÖNEM KAHRAMANMARAŞ’I ÇOK DAHA BÜYÜK HİZMETLERLE BULUŞTURACAĞIZ

Kahramanmaraş’a yapılan yatırımlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yılda Kahramanmaraş’a 35 buçuk milyar yatırım geldiğini kaydetti. Erdoğan, “Bu yatırımlarla eğitimde 6 bin 146 adet yeni derslik inşa ettik. Şehrimize ikinci devlet üniversitesi olan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’ni kurduk. Yükseköğretim öğrencileri için 4 bin 465 yatak kapasiteli yurt binalarını yaptık. Şehrimizin her bir noktasına farklı branşlarda 39 spor tesisi yaptık. 4 tesisimizin inşası devam ediyor. Kahramanmaraş için 4 millet bahçesi projemiz bulunuyor. Elbistan’da içinde millet kıraathanesinin de olduğu millet bahçemizi tamamlayıp sizlerin istifadesine sunduk. Türkoğlu Şekeroba millet bahçemizin inşası sürüyor. Onikişubat millet bahçemizin ihalesi sürüyor. Pazarcık millet bahçemizin seyyar teslimi yapıldı. İnşallah bu 3 millet bahçemizi en kısa sürede tamamlayıp milletimizin hizmetine sunacağız. Şehrimizde ki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza eski rakamla toplam 5 katrilyon, yeni rakamla 5 milyar lira tutarında kaynak aktararak destek yaptık. Sağlıkta; 14 hastane, toplamda bin 165 yataklı, 102 adet sağlık tesisi kazandırdık. Yatak kapasiteleri 425’i bulan Kahramanmaraş ve Pazarcık devlet hastaneleri ile birlikte 13 adet sağlık tesisimizin yapımı, 5 adet sağlık tesisimizin ise; ihale, arsa ve proje çalışmaları devam ediyor. Necip Fazıl Şehir Hastanelerimizin 300 yataklı kadın doğum hastanesi ve 200 yataklı Fizik tedavi ve Ruh Sinir Hastalıkları merkezi ile güçlendiriyoruz. Ayrıca Yörükselim’e 250 yataklı ek bir hastane binası yapmak için çalışmalara başladık. TOKİ vasıtasıyla Kahramanmaraş’ta 4 bin 119 konut projesini hayata geçirdik. Bölünmüş yol uzunluğunu 73 kilometreden 339 kilometreye çıkardık.

TÜRKOĞLU LOJİSTİK MERKEZİNİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRDIK

Kahramanmaraş’ta ki demiryollarını tamamen yeniledik veya iyileştirdik. Türkoğlu lojistik merkezini şehrimize kazandırdık. Nurdağı yolundan geçen Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hızlı tren hattı ile Kahramanmaraş’ı hızlı tren ile buluşturacak hattın etüt proje çalışmalarında sona yaklaşıldı. Kahramanmaraş havalimanına yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası inşa ettik. Şehrimize son 18 yılda 3 organize sanayi bölgesi, bir teknopark, 13 araştırma geliştirme merkezi, bir tasarım merkezi kurduk. Sulama ve içme suyu yatırımları kapsamında şehrimize 5 baraj ve 4 gölet inşa ettik. Andırın Geben Barajı, Türkoğlu İmalı Barajı, Nurhak Kullar Barajı, Göksun Bozhüyük Barajları’nın da aralarında yer aldığı 16 baraj ve 2 göletin inşaat çalışmaları devam ediyor. Karakuz Barajı’nın ihalesini 550 milyon liraya yaptık. İnşallah 2023 yılında tamamlıyoruz. Adatepe Barajını 1,6 milyarlık yatırımla bitirdik. Sulama ihalelerini de 3 kısım halinde 372 milyon lira bedel ile yaptık. Kahramanmaraş’ta 154 bin dekardan fazla zirai araziyi inşa ettiğimiz tesislerle sulamaya açtık. Kılavuzlu sulaması birinci kısmı ile 46 bin dekar zirai araziyi sulamaya açmıştık. 180 bin dekar araziyi sulayacak 2’nci kısmın inşaatına devam ediyoruz. Kahramanmaraş’ın içme suyu sorununu çözdük. Afşin ilçesine bağlı yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için isale hattı yapıyoruz. Kahramanmaraş merkezin ve 9 ilçemizde doğalgaz arzı sağladık. İnşallah önümüzde ki dönem Kahramanmaraş’ı çok daha büyük hizmetlerle buluşturacağız” şeklinde konuştu.
 



 

 

Editör: TE Bilisim