Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un büyük desteğini alarak Kahramanmaraş 1. Amatör kümeden geçtiğimiz yıl şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lige yükselen Türkoğlu Belediyespor, yeni sezonda 3. Ligi hedefliyor. Bu bağlamda yeni sezona Fethi Çokkeser nezaretinde iddialı hazırlanan mavi- beyazlılar 18 Nisan'da başlayacak olan lig maçları öncesi sezon açılış töreni düzenlendi. Beyoğlu Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Spor kompleksinde gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı İlçe Kaymakam Vekilimiz Mahmut Hersanlıoğlu, İlçe Jandarma Komutanımız Mete Pekmez, ASKF Başkanı Ergün Önal ve Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Antrenörleri Dernek Başkanı Mesut Çanak ve Yönetim Kurulu, Kurum Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta sezonun kazasız belasız geçmesi içinde kurban kesilerek dua edildi. Düzenlenen töreninde konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade etti. 

TÜRKOĞLU İLÇESİNDE 4 TANE SPOR KOMPLEKSİ YAPTIK”

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “21, Yüzyıldayız yeni belediyecilik jenerasyonun da şehirlerin ruhlarını oluşturmamız gerekiyor. Kahramanmaraş’ın metropol ilçesi sloganıyla 2014’te başladığımız yolculuk devam ediyor. Yeni gençlerimiz, insanımız artık betonu, yolu, kanalizasyonu, içme suyunu konuşmak istemiyorum. Şehirlerin ruhunda kültür, sanat ve sporun olması gerekiyor. Biz göreve geldiğimiz günden beri Türkoğlu ilçesinde 4 tane spor kompleksi yaptık. Bugün Türkiye’de bu ölçekte belediyenin 4 tane spor kompleksi olan başka bir ilçesi yok. 20’ye yakın halı saha bin 500 dönümün üzerinde de yeşil rekreasyon projelerine imza attık. İnşallah Orçan’ın kalbi Yeşilyöre’mize 50 dönüm alana 5. spor kompleksini ve rekreasyon projemizi başlatmış bulunuyoruz. Bu kadar alt yapının tesisin olduğu futbolun da sporun da olması ve konuşulması gerekiyor. Bugün Türkiye’de Türkoğlu Belediyesi denilince Avasım Okçuluk festivali konuşuluyor. Bugün Çim hokeyinde sponsor olduk ve 1. ligdeyiz, voleybolda sponsor olduk ve 2 ligdeyiz. Güreşte ve futbolda da inşallah bu güzide takımla ve başındaki güzide hocamızla, kulüp yöneticilerimizle hedef koyduk. Nasıl 2014’te metropol olacağız dedik ve bunu başarmak için büyük yol kat ettiysek, Kahramanmaraş'ta eksik olan futbolu da Türkoğlu’ndan Türkiye’ye duyuracağız.

“MAÇLARI SADECE TÜRKOĞLU’NDA DEĞİL ONİKİŞUBAT STADINDA DA OYNAYACAĞIZ”

Sadece birileri sevinsin diye bu işlerle uğraşmıyoruz, kalbi ve gönülden duygularımızla bu işle uğraşıyoruz. Bu gençlerimizi bu sahalara getirmemiz lazım. Laf olsun diye bu sahaları yapmadık. Bu alanda bulunan futbolcu kardeşlerimiz burada oynarken Türkoğlulu gençlerimiz de görsün ve inşallah önümüzdeki yıllarda buradaki sıralanan arkadaşlarımızın yerinde çoğunluğu Türkoğlu’ndaki gençlerin oluşturduğu bir takım olsun. Bu sezonun en renkli takımı Türkoğlu Belediyespor olacak. Birçok ile gideceğiz. İnanın Avasım’da nasıl başarılı olduysak futbolda da başarılı olacağız. Maçları sadece Türkoğlu’nda değil Onikişubat Stadında da oynayacağız. Kahramanmaraş’ımıza da bütün ilçelere de hayırlı uğurlu olsun.”

“TAKIMIMIZ KONULAN HEDEFLERE DOĞRU İLERLEYECEK”

Bir şehrin kimliğinin oluşturulmasının çok önemli olduğunun altını çizen Türkoğlu Kaymakam Vekili Mahmut Hersanlıoğlu ise, “Şehir kimliği oluşturulurken, aslında bir medeniyet tasavvuru olan Türk milletinin mevcut halinin de geleceğe taşınması anlamında bir çaba bu. Türkoğlu ilçesinde 12-29 yaş arasında 24 bin tane gencimiz var. Ve bu gençlerin sporla tanışabilmesi adına Türkoğlu’nda güçlü bir alt yapı var. Bu alt yapının oluşmasında emeklerinden dolayı Belediye başkanıma, onun kıymetli mesai arkadaşlarına ve bu işe destek olan bütün büyüklerimize teşekkür ediyorum. Sporla iştigal eden bir gencin akademik anlamda başarısız olma şansı yok. Çünkü spor demek disiplin demek, hayatta başarılı olan insanlar da disiplinli insanlar. Ve zamanın yöneten insanlar. Dolayısıyla ben inanıyorum. Takımımız inşallah 3-4 ay sonra BAL ligi sonuçlandığında 3. Lige çıkacak ve konulan hedeflere doğru ilerleyecek” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’I TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ”

Türkoğlu Belediyespor Başkanı Doğan Bolat da konuşmasında: “Biz Türkoğlu Belediyespor olarak sadece Türkoğlu’nu değil Kahramanmaraş’ı da özellikle futbol alanında temsil etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

 

Erbakan Türkoğlu’na ziyaret gerçekleştirdi Erbakan Türkoğlu’na ziyaret gerçekleştirdi

Editör: TE Bilisim