Kahramanmaraş’ta kadınlar Mikrofinans Şubesi’nden aldıkları kredilerle büyük bir başarı öyküsü yazıyor. Bu haberimizde de mikrokrediden faydalanan Aktarcı Yüksel Başyiğit’in hayat hikayesini sizlerle paylaşacağız. Çocuğunun teklifi üzerine Aktarcılık işine girişen Başyiğit, üzerindeki borç yükünü hafifletmek için arkadaşının tavsiyesi üzerine Türkiye Grameen Mikrofinans Programıyla mikrokrediden faydalandı. Yüksel Başyiğit, Türkoğlu Mikrofinans Şubesi’nden aldığı mikrokrediyle borç yükünü hafifleterek, rahat bir nefes aldı. Gazetemize yaptığı açıklamada mikrokredinin borç ödeme noktasında büyük desteği olduğunu vurgulayan Başyiğit, “Yetkililerin taksit ödemelerinde zorluk çekeciği zaman yardımcı olduklarını söyledi”

“BAHARATÇI DÜKKANI AÇILIM İSTEDİK”

TUSAŞ'tan Türkoğlu'nda anlamlı iftar: Birlik ve beraberlik sofrası TUSAŞ'tan Türkoğlu'nda anlamlı iftar: Birlik ve beraberlik sofrası

Mikrokrediden faydalanan Aktarcı Yüksel Başyiğit şunları söyledi: Hayatı seviyorum verimli olmak güzel bir şey. Tek başıma mücadele ediyordum. Daha önce işçi olarak çok iş yerlerinde çalıştım. Neden ben de iş sahibi olmayayım dedim, ben de iş veren olabilirim diye düşündüm. Aktarcılık yapmam için çocuğum bana böyle bir teklif sunduğunda ben hiç düşünmeden tamam dedim. En azından kendi işimiz olur diye düşündüm. Önce tarhana firik işine girdik o iş sezonluk olunca biz baharatçı dükkanı açılım istedik. Kararımızın arkasında durduk ve iş yerini açtık. Biraz borçlara girdik ve olsun dedik, rabbim nasip etmediği bir şeyi hayal ettirmez diye düşündüm. Bir şeyler olduğu zaman her şeyler üstü üste geliyor. Bir tane arkadaş vardı fatura ödemeye gittiğimde gördüm. Konuştuğumuzda kendisine ödemelerimin fazla olduğunu söyledim. Bu işi nasıl ederiz dedim o da bana mikrokrediden bahsetti. Mikrokrediden hiç bilgim yoktu. Kadın bana belediyede bu konuyla ilgilenen bayanların olduğunu belirterek bana yardımcı olacaklarını söyledi.

 

“KADINLAR HER ZAMAN VERİMLİ İNSANLARDIR BU VERİMLİLİĞİDE FIRSATA ÇEVİREBİLİRLER”

Yüklü bir meblağ değil ama banka ödemesini ileri atmak adına faydalı olacaktı. Konuştuğum bayan vesilesiyle Özlem Hanımla tanıştım, Özlem Hanım görüştük sorular sordu. O zaman benim ödemim bin 500 liraydı, kendilerine o bin lirayı kaç gün içerisinde verirsiniz dedim. Arkadaşlar onaylar ise 1 hafta içerisinde verileceğini söyledi. Sonra talebimiz onaylandı parayı aldık. Çok şükür ödemelerimde bir sıkıntı çekmedim. Şu anda ödemelerim devam ediyor. Ödemelerde zorluk çekeceğim zaman Özlem Hanıma söylüyorum onlarda yardımcı oluyorlar. Başkasının işini yapmaktansa kendi işimi yapıyorum. Borçlarımın ödenmesi noktasında büyük destekleri oldu. İnsanın ister istemez muhakkak desteğe ihtiyacın oluyor o ihtiyacın olduğu zaman elimden tuttular.

Kadınlar her zaman verimli insanlardır bu verimliliğide fırsata çevirebilirler. İnsan bir şey istiyor ve hedef ediyorsa onu başarır diye düşünüyorum. Başarıya giden yoldad

Editör: TE Bilisim