Kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) etkisini göstermeye devam ederken, eğitim alanına yaptığı olumsuzluk uzaktan eğitimi hayatımızın bir parçası haline getirdi. Şu anda okulların kademeli olarak yüz yüze eğitime açılması sürürken, öğrenciler online eğitimden yararlanmaya hala devam ediyor. Online eğitim ortamının oluşabilmesi için gerekli olan internet sağlayıcılarından olan Turkcell Süperbox’ın satışları bu süreçte Türkoğlu ilçesinde arttı. Yaşanan artışdan mutlu olduklarını dile getiren Türkoğlu İlçesi’nde hizmet veren Berat İletişim’in sahibi Erkan Nahırcı, Süperbox’ın sabit internet sağlayıcılarına göre daha kullanışlı olduğunu belirtti. Öğrencilerin ders almasına katkı sağlayan tablet satışlarında da artış yaşandığını vurgulayan Nahırcı, “Uzaktan eğitimin daha verimli olabilmesi için ekranın daha büyük olması lazım” dedi.

 

“EĞİTİMİN ÖNEMİ BİRAZ DAHA ÜST SEVİYEYE ÇIKTI”

Berat İletişim sahibi Erkan Nahırcı konuşmasında şunları söyledi: “Türkoğlu’nda pandemi döneminde özellikle tablet satışlarında artış oldu Süperbox satışlarında artış oldu. Eğitimin önemi biraz daha üst seviyeye çıktı. Uzaktan eğitimin gerçekleşebilmesi için daha verimli olabilmesi için ekranın daha büyük olması lazım. Bu dönemde telefon tarafı biraz kısıtlı kaldı ama özellikle tablet tarafından müthiş bir artış oldu. Teknoloji tarafı hiçbir zaman ölmeyen bir sektör. Türkoğlu teknoloji tarafından önceden çoğunlukla Kahramanmaraş’taki Piazza AVM’ye gidiyordu. Pandemi döneminde insanlar merkeze gidemeyince alışverişini Türkoğlu’nda yapmak zorunda kaldı. Para Türkoğlu ilçesinde döndü, biz de bundan faydalandık.

 

“İKİNCİ EL TELEFON ALIRKEN KESİNLİKLE...”

Büyükşehir, Türkoğlu’nda Orçan Caddesi’ni Sıcak Asfaltla Buluşturuyor Büyükşehir, Türkoğlu’nda Orçan Caddesi’ni Sıcak Asfaltla Buluşturuyor

Pandemi döneminde telefon fiyatlarının artması sonucu insanlarında yüksek fiyatlı telefonları almak istemiyor ama ikinci elin fiyatları düşücük olunca telefonu rahatlıkla alır. Bu yüzden ikinci el telefon satışlarında talep arttışı yaşanıyor. İkinci el telefon alırken kesinlikle faturasız telefon alınmamalı, 18 yaşın altındaki kişilerden telefon alınmamalı ve telefon alırken içine dışına, ekranı değişmiş mi bunlara dikkat edilmesi lazım. Kesinlikle ikinci el telefon; faturası, kutusu, şarj cihazıyla ve 18 yaş üzeri birinden alınmalı. Telefon yaptırırken bilindik, büyük firmalara yaptırılmalı. Kahramanmaraş Merkezde iseniz bunun için DEKA Teknik Servise götüreceksiniz. Türkoğlu’ndaysanız bilindik yerlere götürmelisiniz.

 

TURKCELL SUPERBOX AVANTAJLARI NELERDİR?

Alt yapı derdi olmadan, 4.5G’nin olduğu her yerde kullanılabilir. Kurulumu oldukça kolaydır. Sadece 4.5G sim kart ile bir priz yeterlidir. Bulunduğunuz bölgede fiber altyapı yoksa Superbox sayesinde 4.5G kalitesi ile fiber hızında internet kullanılmaya başlanır. Superbox’u evde, işte, yazlıkta kullanabilir. Taşınırken veya aile ve akrabalarınıza ziyarete giderken fiber hızında internetinizi de yanınızda götürebilirsiniz.

 

Editör: TE Bilisim