Sera üreticiliği tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Hedef ise bölgede gittikçe yaygınlaşan seracılığı daha da geliştirmek. Son yıllarda kentte büyük bir artış gösteren sera alanları dikkatleri üzerine çekerken, domates, biber ve çeşitli sebzeler, iyi tarım uygulamaları ve modern üretim yöntemleriyle sağlıklı bir şekilde yetiştiriliyor. Seracılığın Kahramanmaraş’ta ki merkezi ise Türkoğlu İlçesi olurken, Kadıoğlu Çiftliği Mahallesi’nde ki seralar tüm çiftçilere de örnek oluyor. Kadıoğlu Çiftliği Mahallesi’nde, şimdilerde bin dönümlük alanda sera üretimi yapılırken, her geçen yıl domates üretimi artarak devam ediyor. Bu kapsamda AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç beraberinde Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ile birlikte seracılığın merkezi konumunda bulunan Kadıoğlu çiftliğini ziyaret etti. Burada üretim yapan çiftçilerle bir araya gelen Kılıç ve Okumuş, işçilere bol kazançlar dileğinde bulundu.

Feyzettin Okumuş, Gece Gündüz Demeden Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor Feyzettin Okumuş, Gece Gündüz Demeden Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

 

“BÖLGEDE SERACILIĞI DAHA DA GELİŞTİREĞİZ”

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş yaptığı açıklamada, bölgede seracılığı daha da geliştireceklerini söyledi. 12 yıl önce deneme amaçlı başlatılan serada domates yetiştiriciliği şimdilerde bölge insanının ana gelir kaynağı olduğuna vurgu yapan Başkan Okumuş,  “Kadıoğlu çiftliği Mahallemizde örtü altı domates yetiştiriciliği son yıllarda büyük bir artış gösteriyor. Bu gelişmelerle birlikte mahallemizde yüzlerce dönümlük alanda sera tesis edilmiş durumda. Çiftçilerimiz birlik beraberlik içerisinde ürünlerini yetiştirmek ve ürün kalitesini artırarak pazarlama sorunlarını çözmek amacıyla da geçtiğimiz yıl Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurdular. Bu girişimlerinden dolayı tebrik ediyorum. Çiftçilerimiz ürettiklerini tüccarlar aracılığıyla Gaziantep, Adana, Osmaniye, Kayseri, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Ankara gibi illere gönderiyorlar. Bizlerde hükümetimizin desteği ile bu çiftçilerimize destekte bulunarak Pazar paylarını genişletmeliyiz ve seracılıkta marka olmayı sürdürmeliyiz” dedi.

Editör: TE Bilisim