Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgını insanlığa can kayıpları verdirdiği gibi ekonomik olarak da kayıplar verdirmeye devam ediyor. Özellikle ilk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren giderek yayılan salgına karşı büyük bir mücadele veren Türkiye, yaklaşık 3-4 aylık sıkıntılı süreçle beraber gelen yasaklarla deyim yerindeyse ekonomik bir savaşın içine girdi. Yasaklar ile tedbirlerin uygulanmaya başlamasıyla birçok özel sektör kuruluşları ve esnaflar işyerlerini geçici süreyle durdurarak hem ticari faaliyetlerine hem de üretimlerine ara vermek zorunda kaldı. Türkoğlu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Derviş Türk yaşanan pandemi sürecinin Türkoğlu esnafına olan etkileri hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Esnafların ekonomik olarak zorluklar yaşadığını ifade eden Türk, her zaman Türkoğlu esnafının yanında olduğunu vurguladı. Yaşanan zorlu süreçte Türkoğlu halkının yerel esnafa sahip çıkması yönünde çağrıda bulunan Başkan Derviş Türk, “Yeri geliyor çocuğunuzu güveniyorsunuz, yeri geliyor evinizin anahtarını esnafa veriyorsunuz, yeri geliyor sizin bekçiliğinizi yapıyor, cenazenizde bulunuyor. Lütfen rica ediyorum yerel esnaftan alışveriş yapın” şeklinde konuştu.
 

‘ESNAFIMIZ NE YAPTIĞIMIZI ÇOK İYİ BİLİYOR’

Türkoğlu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Derviş Türk, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Türkoğlu esnafını virüs döneminde tüm esnaflarımızın iş yerlerini dezenfekte yaptık, maskeler dağıttık. Bir kısım esnaflarımızın kışlık ihtiyaçlarını dağıttık. Tabi bunu verirken de sağ elin verdiğini sol elin görmemesi hassasiyetine uyarak gerçekleştirdik. Pandemi döneminde kapalı kalan berberler için destek sağladık. Şu an esnaflarımızın durumu iyi değil. Elimizden geldiği kadar esnaflarımızın yananda olmaya çalışıyoruz. Çok şükür tüm esnafımızla bir sıkıntımız yok. Biz bazı insanlar gibi yaptığımız yardımları reklam yapmadığımız için, paylaşmadığımız için gözükmüyor ama esnafımız ne yaptığımızı çok iyi biliyor.

‘HER ORTAMDA ESNAFLARIMIZI SAVUNURUM, SAVUNMAYA DA DEVAM EDİYORUM’

Bizim bütçemiz belli onun için yardım yapma durumumuz yok ama durumu çok kötü olan esnaflarımıza elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Türkoğlu esnafımızın durumları çok kötü, durumları içler acısı. Ankara’ya gittiğimizde bizim genel başkanımızla toplantılarımızda esnaflara yardım için bir dosya götürdük, Cumhurbaşkanı’na verilmek üzere dosyamızı teslim ettik. Tabii ki Genel Başkanımızda çok uğraşıyor mesela ben hükümetimize yazı yazarak berberlerimiz için aylık 2 bin TL yardım istedim. Durumu iyi olan esnaflarımızın borçları silinmesi için faizsiz kredi talebinde bulundum, tabi ki devletimizin de bütçesi demek ki kaldırmıyor, bunlara çok sıcak bakılmadı. Her ortamda ben esnaflarımızı savunurum, savunmaya da devam ediyorum.

‘ESKİDEN OLMAYAN BİR ŞEYİ GERÇEKLEŞTİRDİM’

Ben eskiden olmayan bir şeyi gerçekleştirdim. Esnaflarımızın herhangi bir yakını öldüğü zaman elimizden geldiği kadar Mevlüd’ünde olsun, bir öğün yemeğinde olsun durumlarını bildiğim için elimden geldiği kadar yardımcı oluyorum, zaten bunların belgeleri de odamızda var. Esnafımız şunu iyi biliyor; iyi gününde kötü gününde esnafımızın yanındayım. Bu konuda esnafımızdan bana övgüler geliyor ben de bundan mutluluk duyuyorum.

‘KÜÇÜK SANAYİ TÜRKOĞLU’NUN KANAYAN YARASI’

Küçük Sanayi Türkoğlu’nun kanayan yarası 70 yıldır kimse cesaret edemedi. Cumhurbaşkanlığından Yatırım programına aldırdım, şu anda ihale aşamasında, Bakanlığımız beni çağırdı ihale konusun görüşmek üzere şu anda Ankara’ya gidiyorum. Biz boş durmuyoruz, gece gündüz esnafımızın hizmetindeyiz. Sanayi sitesinin yapılması için bir takım zorlukla karşılaşıyorum. Allah’tan bir şey olmazsa sanayi kurulduğu zaman 5 bin kişi istihdam yaratıyoruz inşallah. Ekonomi olarak Türkoğlu’na katkı sağlayacağını inanıyorum.

TÜRKOĞLU HALKINDAN TEK İSTEĞİM…’

Defalarca ben reklam da yaptırdım Türkoğlu halkına. Türkoğlu halkından benim istediğim tek şey şu: Yeri geliyor çocuğunuzu güveniyorsunuz, yeri geliyor evinizin anahtarını esnafa veriyorsunuz, yeri geliyor sizin bekçiliğinizi yapıyor, cenazenizde bulunuyor. Lütfen rica ediyorum yerel esnaftan alışveriş yapın. Benim Türkoğlu halkım yerel esnafa sahip çıkarak yerel esnaftan alışverişini yapsınlar zincir marketlere yönelmesinler. Türkoğlu halkından tek isteğim esnafına sahip çıksın. İyi günde kötü günde esnaf kendinin yanında.

Büyükşehir, Türkoğlu’nda Orçan Caddesi’ni Sıcak Asfaltla Buluşturuyor Büyükşehir, Türkoğlu’nda Orçan Caddesi’ni Sıcak Asfaltla Buluşturuyor

‘ALLAH’IN YARDIMIYLA BU SÜRECİ ÜLKEMİZ AŞACAK’

Türkoğlu esnaflarımızın rahat olsun iyi günde kötü gününde her zaman Devriş Türk Başkan yanlarındadır. Bununda meyvelerini 3 seçimdir yaşıyorum, esnafımız bize sahip çıkıyor. Maddi durumları zayıf olan esnaflarımızın elimizden geldi kadar, odanın bütçesi doğrultusunda yardım etmeye devam edeceğim. Allah’ın yardımıyla bu süreci ülkemiz aşacak.”

 

Editör: TE Bilisim