Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, kendine bağlı olan Karacasu Kampüsü ve Türkoğlu Meslek Yüksekokulu binalarını İstiklal Üniversitesi’ne tahsis için harekete geçti. Gerekli izin ve yetkileri YÖK’ten alan iki üniversite, taşınmazların devri için protokol imzaladı. KSÜ Senato Odası’nda gerçekleştirilen imza töreni sonrası konuşan KSÜ Rektörü Niyazi Can, devletin imkânları hep beraber en verimli ve iyi şekilde kullanacaklarını söyledi. İstiklal Üniversitesi Rektörü Sami Özgül ise, “İnşallah bu protokolle İstiklal Üniversitesi iyi bir kampüs alanına kavuşmuş olur” ifadelerini kullandı.

 

“PROTOKOL ŞEHRİMİZ VE ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

KSÜ Rektörü Niyazi Can, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Üniversitemizin Karacasu kampüsünü ve oradaki imkânlarını devletimizin üst organlarının da uygun görmesi halinde, İstiklal Üniversitesi’ne verebileceğimizi YÖK Başkanımızın da huzurunda taahhüt ettik. Karacasu kampüsünü de yüzde 90 ölçüde boşalttık. Orada bir deprem riski vardı. Bu yüzden oradaki binalar tamamen boşaltıldı. Yine aynı şekilde Türkoğlu’nda bir Meslek Yüksek Okulu var. Orada bölüm ve programlar var. Oradaki hem binayı hem de bölüm ve programları istiklal üniversitesine devredebileceğimizi ifade ettik ve bununla ilgili de yine üniversitemiz yönetim kurulu kararını kendilerine ilettik. Orada yine ilahiyat fakültemizin bir Arapça programı var. Biz o programın icra edildiği sıfır binanın ve o programın da devredilebileceğini ifade ettik. Bugün bu protokolü Türkoğlu ve Karacasu kampüsündeki arazi ve taşınmazların İstiklal Üniversitesi’ne devredilmesi için yapıyoruz. Bu protokolün hem üniversitelerimiz için hem şehrimiz ve hem de ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.”

TUSAŞ'tan Türkoğlu'nda anlamlı iftar: Birlik ve beraberlik sofrası TUSAŞ'tan Türkoğlu'nda anlamlı iftar: Birlik ve beraberlik sofrası

 

“EMEĞİ OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül ise şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi uzun süredir kampüs arayışı içinde olduk. Çünkü bazı şartlara haiz olması gerekiyordu. Bu şartları taşıyan yer bulma noktasında güçlük çektik. Sağ olsun Niyazi Hocamız burayı üniversitemize devredebileceğini söyledi. Bugün de bu protokolü imzalamak için buraya geldik. Emeği olan katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu protokolle İstiklal Üniversitesi iyi bir kampüs alanına kavuşmuş olur. Üniversitemiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olsun inşallah.”

 

Editör: TE Bilisim