Memleketi Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal; Göksun, Afşin, Ekinözü, Nurhak, Elbistan ve Pazarcık ilçesinde yaptığı çeşitli ziyaretlerin ardından son olarak Kahramanmaraş’ın sevilen ilçesi Türkoğlu’na da bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur ve Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Eren Aşçı ile birlikte AK Parti Türkoğlu İlçe Başkanlığında partilileriyle bir araya gelen Ünal, partililerine hitabı sırasında gündeme ilişkin de açıklamalarda bulundu.

“İLÇELERİMİZE HIZLI BİR ŞEKİLDE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDUK”

Ünal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Partimizin kongreleri sonrası ilçe teşkilatlarımıza hayırlı olsun ziyaretlerine bulunamamıştık. İlçe ziyaretlerinde hızlı bir şekilde hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Yeni seçilen ilçe başkanlarımıza, Kadın Kolları Başkanlarımıza ve Gençlik Kolları Başkanlarımıza hayırlı olsun diyorum. İl başkanlarımızla anlaştık her ilçede bir gün kalarak o ilçelerimizin yatırım sorunlarını, devam eden projeleri ve ilçemizde yaşanan sorun ve sıkıntıları hızla bir toparlayacağız.

Karaca, konteyner kentteki vatandaşların sorunlarını dinledi Karaca, konteyner kentteki vatandaşların sorunlarını dinledi

“HAKİKAT ASLA MAĞLUP EDİLEMEZ”

Eğer bir insanın derdi kendisi ise bir insan kendi başının derdine düşmüş ise zaten Allah o insana en büyük musibeti vermiş demektir. Bir insan kendine dert edinmişse, bir insan ne olacağım derdine düşmüşse, bir insan başının derdine düşmüşse, o kişiye bu musibet olarak yeter. Çünkü Müslüman tevekkül sahibidir, Müslüman ehli karardır, Müslüman gereğini yapar tedbir alır, tevekkülünü yerine getirir, sonucu da Allah’a bırakır. Bizler bu siyaseti nefsimiz için değil, bu siyaseti kendimiz için değil, bu siyaseti, bu aziz millet için yapıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendiğimiz budur. O yüzden uyum içerisindeyiz, o yüzden kardeşçe yaşıyoruz. Biz her gün kalkıp, yalanlar uyduranlarla mücadele ediyoruz. Her gün sabah kalkıp, yeni iftiralar uyduranlarla mücadele ediyoruz. Her gün yeni büyük bir yalan atıp o yalanı yüzlerce kez tekrar ederek gerçekleşeceğini zannedenlerle uğraşıyoruz. Onlar yalanlarını tekrar etsinler, bizler de hakikati tekrar edelim. Onlar yalanlarına sahip çıksınlar, biz hakikate sahip çıkalım. Çünkü hakikat asla mağlup edilemez. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.

“HER GÜN BİR YALAN ATIYORLAR”

Her gün bir yalan atıyorlar, bir bakıyorsunuz, ‘Maske nerede, maske nerede’ demeye başlıyorlar. Maskesini takıyorsun, ‘Aşı nerede, aşı nerede’ diyorlar. Aşını vuruyorsun, bu sefer ‘128 milyar dolar nerede’ diyorsun ki ekonomi bilgisi olan birisi Merkez Bankası’ndan paranın kaybolmayacağını bilir. Nitekim Milletvekilleri çıktı dedi ki ‘Merkez Bankası’ndan paranın kaybolmaz’ bunların bizimle ilgili bütün hakikatlere kapalı olduklarını beliyoruz. Bunlar bütün hakikatlere kapalılar. Çünkü bunların hakikati öğrenmek gibi dertleri yok. Ağızımızla kuş tutalım ‘kuşu ısırdı’ diyorlar. Suyun üzerinde yürüyelim, ‘yüzme bilmiyor’ diyorlar.

“BUNLARIN OLUŞTURMAK İSTEDİĞİ UMUTSUZLUĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ”

Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin haklarını savunuyoruz. Yunan tezlerini savunuyorlar. Libya’da Hafter’in yanında duruyorlar. Suriye’de Esat’ı destekliyorlar. 1957 yılında merhum Menderes o dahi sesiyle diyor ki ‘Bunlar bu ülkenin menfaatine olan hususun yanında durmazlar’ diyor. Sene 1957 ne değişti. 1957’de de bu ülkenin menfaatine olan hiçbir hususta bu ülkenin yanında durmayanlar. Bugün de bu ülkenin yanında durmuyorlar. O yüzden bunlar bir fırsat bulduklarında Türkiye’yi 1940’a geri çevirirler. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Mücadelemizden geri durmayacağız. Bunların oluşturmak istediği umutsuzluğa, karamsarlığa, kötümserliğe, yalanlara ve iftiralara teslim olmayacağız. Bunların inadına umudumuzu, inancımızı, özgüvenimizi bu ülkenin geleceğine, bu ülkenin çocuklarının geleceğine inancımızı daha da pekiştireceğiz.”

“TÜRKOĞLU’NDA BELEDİYECİLİK ANLAMINDA MÜTHİŞ BİR DÖNÜŞÜM YAŞIYORUZ”

Ziyarete ilişkin konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu Belediyesi’nin oldukça uyumlu çalışan bir belediye olduğuna dikkat çekti. Türkoğlu’nun nüfusunun hızlı bir şekilde arttığına dikkat çeken Başkan Okumuş, şehirleşmesiyle, ruhuyla Türkoğlu’nun Kahramanmaraş’a entegre olduğunu söyledi. Başkan Okumuş, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Mahir Bey AK Parti Grup Başkanvekili olduktan sonra ziyaretlerinden birini de Türkoğlu’na gerçekleştirdi. Tabii Mahir Bey Türkoğlu’na yıllardan beri geliyor ve ilçemizin değişimini ve dönüşümünü görüyor. Mahir Bey bu ziyaretinde de yine Türkoğlu’muzun gelişimini tekrardan gördü ve tescilledi. Türkoğlu’nda belediyecilik anlamında müthiş bir dönüşüm yaşıyoruz. Halkıyla, şehirleşmesiyle, ruhuyla beraber Kahramanmaraş’a entegre olmuş bir Türkoğlu oluştu. Tabii bunda milletvekillerimizin, bakanımızın çok emeği var. Bugünde ilçe başkanlığımıza ‘Hayırlı olsun’ ziyaretine geldiler. Uyumlu bir belediyemiz var. 2024’e kadar inşallah özellikle kırsalda büyük hizmetlerimiz olacak. Bizim hedefimiz kırsalda doğduğun yerde insanlarımızı doyurmaktı. Bunu da sağlamış bulunuyoruz. Her bölgeye spor sahaları, parklar yaparak, sanayide çalışan insanlarımızın köylere rahatça ulaşımını sağlayacak dolmuşların sıcak asfaltlarını yaparak, bunu aslında sağlamış bulunuyoruz. Türkoğlu’nun genel olarak nüfusu hızlı bir şekilde artmakta. Bu vesile ile bugün bizi ziyarete gelen AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal’a teşekkür ediyorum.”

Haber: Abdulsamet İspir

 

Editör: TE Bilisim