Kadınlara özel park, Türkoğlu’nda yaşayan kadınların sohbet etmesini ve gün boyu vakit geçirmesini sağlıyor. Kadınlara özel parkta park sorumlusu olan Elif Çakmak, Türkoğlu’nda yaşayan kadınların parktan duydukları memnuniyetlerini söyledi. Özellikle kadınların vakit geçirmek için tercih etikleri tek yerin bu park olduğunu söyleyen Çakmak, “Kadınlarımız burada el işi yapıyorlar, çocukları ile vakit geçiriyorlar, huzurlu bir ortam var” dedi.

“SICAKTAN KURTULMAK İSTEYEN BURAYA GELİYOR”
Elif Çakmak, kadınların bu parkta çok rahat vakit geçirdiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “sıcaklıkların artmasıyla birlikte vatandaşlar parklara ve bahçelere daha çok rağbet etmeye başladı. Özellikle de serinlemek için kadınlara özel parkımız Türkoğlu ilçesinde yaşayan kadınlarımız için çok güzel bir yer. Zaten kadınlarımız da burayı tercih ediyor.
Bu park için halk güzel tepkiler verdi açıkçası. Kadınlar çocuklarıyla birlikte gelip onların daha sakin bir yerde vakit geçirmesini ve oynamasını sağlıyor. Kadınlarımız güzel vakit geçirmeye çalışıyorlar. Yani komşularıyla birlikte geliyorlar, el işleriyle birlikte geliyorlar ve birbirlerine yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bazen bizim de burada kadınlara yönelik faaliyetlerimiz oluyor ama bu aralar havalar yağışlı olduğu için çok bir faaliyet yapamadık. Bazen halk eğitim sergileri açılıyor ve kadınlarımız bir şeyler öğrenmeye çalışıyor. Kadınlarımız bu park için Belediyemize çok teşekkür ediyor. Yani bayanlarımız burada evdeki gibi rahat ediyorlar. Postane de işi olanın tapu da işi olanın ya da çarşı da işi olanın ikinci durağı burası oluyor genelde. Tabi kadınlarımız da bundan dolayı mutlu. Yani aslında parkımızın çok bir eksikliği yok ama tek eksikliği küçük ve dar olması. Yani kadınlarımız daha büyük olsa daha iyi olurdu diyorlar. Çünkü burası yaz aylarında daha kalabalık oluyor ve dışarı da olan bayanlarımız vakitlerini çoğunu burada geçiriyor. Çocuklar oynamak istiyorlar bizim de yerimiz dar olduğu için çok fazla imkân bulamıyoruz. Dolayısıyla ben tekrardan Türkoğlu belediyesine yapmış olduğu bu parktan dolayı çok teşekkür ederim.”

Naci Görür’den “yerinde dönüşüm projesi” açıklaması Naci Görür’den “yerinde dönüşüm projesi” açıklaması

Kadınlara özel parkta vakit geçiren bayanların parktan duydukları memnuniyeti şu şekilde anlattılar;
Maşide Bayazıt

Ben bu parka ilk defa geliyorum bu yüzden de çok beğendim bu parkı. Özellikle de kadınlara özel olması rahatlıkları açısından çok iyi olmuş. Gelip oturabilecekleri ve çocuklarıyla vakit geçirebilecekleri bir ortam olmuş. Rahatsız olmadan çevre açısıdnan çok iyi. Kadınlara özel olması zaten ayrıca bir artılıktır. Normal parklarda olsa kadınlarımız bazı erkekler tarafından rahatsız edilme durumu olabilir veya rahat oturamayabilirler ama sadece kadınlara özel olduğu İçin kadınlar rahatca oturup vakit geçirebiliyorlar. Park güzel ama içinde kafe tarzı bir şey de olsa daha güzel olur diye düşünüyorum.

Sıla Baltacı
“Kadınlar parkının olması bence gayet çok iyi oldu. tabi arkadaşlarla gidip farklı yerlerde de vakit geçirme imkanı sağlayabiliyoruz ama burası kadınlara özel olduğu için burada daha rahat oluyoruz. kadınlara zaten bu parkın birçok yararı da var. mesela erkekler olmadığı için kadınlarımız daha rahat davranıyor ve daha iyiler. Erkeklerin karşısında biraz daha çekingen oturdukları için burada daha rahat olduklarından dolayı memnun kalıyorlar. Ben bu vesile ile Türkoğlu Belediyesinin yapmış olduğu bu parktan dolayı çok teşekkür ederim.”

Sıla Süt
“Kadınlarımız için yapılan bu park gerçekten bizim adımıza çok güzel oldu. Mesela bazı kadınlar dışarı da yemek yemeye çekiniyor burada rahatlıkla yemek yiyebiliyorlar. Ya da dışarı da daha rahat oturmadıkları için burada o rahatlığı bulabiliyorlar. Zaten kadınlarımız birlikte birbirleri ile aynı ortamda olunca daha iyi işler yapıyorlar.  Bazen çocukları ile geliyorlar, bazen de el işleri yapmak için vakit geçiriyorlar. Dolayısıyla Türkoğlu Belediyesine ben bu yapılan parktan dolayı teşekkür ediyorum”

Haber: Adem Merk
 

Editör: TE Bilisim