TGK'nın adayı Özdemir seçimi açık ara kazandı TGK'nın adayı Özdemir seçimi açık ara kazandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Yerel Buluşmalar İstişare Toplantısı'nda bu sefer de esnaf oda başkanlarıyla bir araya geldi.
Katiphan'da Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği çatısı altında bulunan esnaf odaları başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Erkoç, Kahraman-maraş'ın ekonomik yönden de kalkınması için gayret ettiklerini söyledi.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu ile oda başkanlarının katıldığı Yerel Buluşmalar İstişare Toplantısı Kahr-amanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinin anlatıldığı sunumun gerçekleştirilmesi ile başladı.
Slayt sunumunun ardından bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ülkemizin çok önemli bir süreçten geçtiğini ve her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.
BİRLİK OLAN YERDE DİRLİK OLUR BEREKET OLUR
Başkan Erkoç oda başkanlarına hitaben yaptığı konuşmasında: “Şehirlerde birlik ve beraberlik olursa orada bereket olur, huzur olur, mutluluk olur. Dayanışmanın olduğu yerde birlik beraberlik olduğu yerde her zaman insanlar daha mutlu daha huzurlu daha müreffeh yaşarlar. Kavga ve gürültünün olduğu, istikra-sızlığın olduğu bölgelerde ise eski Türkiye'den hatırlayalım oralarda her zaman yokluk kıtlık bereketsizlik olur. Allah'a hamdolsun Kahrama-nmaraş-'ımızda hep beraber birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Türkiye'miz aziz milletimiz birlik beraberlik içerisinde hamdolsun. Özellikle son günlerde işte birlik ve beraberlik görüntüsü mükemmel bir mesaj. Özellikle sınır ötesi harekâta milletimizin desteği mükemmel. Çünkü birileri bu sınır ötesi harekâtın, barış harekâtını böyle ülkede bir fitne fesata çevirmeye çalıştılar. Milletin arasına fitne sokamadılar aziz milletimiz bugün omuz omuza Edirne'den Kars'a ordumuzun, devletimizin birlik ve beraberlik içerisinde yanında hamd-olsun. İnşallah Türkiye'miz daha güzel günlere erişecek. Bakın özellikle bu Afrin Harekâtı çok önemli 90'lı yıllarını hatırlarsanız Türkiye ırak'a müdahale olmamıştı. Irak'ın kuzeyinde bir belirsizlik oldu arkadaşlar ve o belirsizlikten sonra biz Türkiye'nin bir çek yerinde şehitler vermeye başladık. Sadece Güneydoğu Anadolu'da değil Doğu Karadeniz'e bakın. Biz doğu Akdeniz'deyiz. Bizimde kırsal sınırlar-ımızda şehitler verdik. Niye Irak'ta oluşan istikrarsızlık sonucu o ülkenin topraklarında terör örgütlerinin kullanması bize en çok ağıra patladı. Ve aynı oluşum Suriye'de oluşturulmaya çalışıldı'' dedi.
KENT EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMA GAYRETİNDEYİZ
Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları projelerle kent ekonomisine katkı sağlamaya gayret ettiklerini ifade eden Başkan Erkoç: “Bizde gecemizi gündüzümüze katarak Kahramanm-araş'ımızın hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Kahramanmaraş'ımızın en yaşanabilir en güzel hale getirme gayretindeyiz hamdolsun. Az önce seyrettiniz onları tek tek ben size anlatmayacağım. Çalışmaları filmde gördük yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Tüm kaynakları harekete geçirerek çalışıyoruz. Tabi bunları bu yatırımlarla beraber kent ekonomisine de sağladığımız kaynaklardan da dolayı bir katkı sağlamış durumdayız. Tabi bizim biraz gelir dağılımında makas Maraş'ta açık yani çok merkezde 500 bin insan var bunun önemli bir kısmı asgari ücretle geçimini sağlıyor.
Büyükşehir Belediyesi olarak biz ekonomiyi nasıl güçlendiririz, esnafı nasıl kalkındırırız bunun çaba ve gayreti içerisindeyiz. Yani kentlerin gelişmesi, kentlerin marka şehir haline gelmesinde ekonomi çok önemli. Bir kentin ekonomisi müteşebbisi güçlü değilse o kent ilerlemez arkadaşlar. Bu şehrin her tarafında biz kentsel dönüşüm yapamayız belediye olarak bu bir arz talep meselesi. Şehrin ne kadar müteşebbisi varsa, şehrin geliri ne kadar yüksek ise o şehirler daha çabuk gelişmekte dönüşmekte. Bunu içinde önemli gayretlerde bulunmaktayız. İşte birlik başkanımızın bize her zaman geçmişten bu yana istişare bir talebi mesela bu gıda yardımları felan yapıyoruz. Biz bunları artık gıda bankalarından yapmıyoruz. Arkadaşlar kartlı sisteme geçtik yerel marketlerle, Maraşlı marketlerle merkezde ve ilçelerde o kartlarla bizden yardım alan vatandaşlarımız gidip istediğini etiket fiyatı üzerinde almakta. Bizde daha sonra ödemelerini yapmaktayız. Bu çok önemli bir nokta olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim