Türkoğlu’na 7 bin 250 konut yapılacak Türkoğlu’na 7 bin 250 konut yapılacak
''Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında Türkoğlu İlçesi Muratçakıroğlu Mahallesi’nde sırık domates yetiştiriciliği ve biyoteknik mücadele yapılan örnek tarlalar incelendi.

Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Dulkadiroğlu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkoğlu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelleri ve çiftçiler, sırık domates yetiştiriciliği ve biyoteknik mücadele yapılan örnek tarlalarda incelemelerde bulundu. ''Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında destek alan çiftçi Hüseyin Kaplan’a ait demonstrasyon çalışması yapılan domates tarlasında çiftçilere sırık domateste sırığa alma, uygun çeşit seçimi, yetiştiricilik ve kültürel işlemler hakkında yerinde bilgiler verildi.

“BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ÜRETİME DEVAM EDİYORUZ''
Ziyaretçilerine bilgiler veren çiftçi Hüseyin Kaplan, başarılı bir şekilde sırık domates üretimine devam ettiklerini belirterek, “3 yıl önce sırık domates yetiştiriciliğini yerinde görmek amacıyla İl ve İlçe Müdürlüğümüzün desteğiyle Mersin İli Silifke İlçesine düzenlenen teknik geziye katıldık. Şimdi başarılı bir şekilde üretimini yapıyor ve diğer çiftçilere örnek olmasını arzu ediyoruz'' şeklinde konuştu.

“SU SIKINTISINA RAĞMEN YÜKSEK VERİM ALIYORUZ''
Türkoğlu Gıda, Tarım ve Hayvan-cılık İlçe Müdürü Halil Burç ise sırık domates tarlasında yaptığı açıklamada, bölgede su sıkıntısı yaşamalarına rağmen yüksek verim aldıklarını söyledi. Burç, “Bu bahçede ilk defa geçen sene üretim yapıldı, yeni olması ve su sıkıntısı yaşanmasına rağmen yine de diğer üretim modellerine göre daha yüksek verim aldık. Ayrıca tuzaklar vasıtasıyla biyoteknik mücadele yapılıyor ve bu sayede daha sağlıklı ürün elde ediliyor. Biyoteknik mücadele bölgede diğer çiftçiler tarafından da benimseniyor ve biyoteknik mücadele alanları her sene artıyor. Önümüzdeki yıllarda bu bölgede tüm bahçelerde biyoteknik mücadeleye geçilmesi hedefliyo-ruz'' dedi.
(Haber: Mehmet KARA)

Editör: TE Bilisim