"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi de depremde ağır hasar aldı. Özellikle Beyoğlu ve Şekeroba mahallelerinde hasarın boyutu daha fazla olurken, depremin yaraları da sarılmaya çalışılıyor. Deprem nedeniyle kırsalda yıkılan evlerin yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "köy evleri" projesi planlandı. Projenin temelleri atılarak çalışmalara da başlandı. İnşaat alanında Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve MHP Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

337531720_213468638027747_4821896931643029610_n

HAKİKATEN ÇOK GÜÇLÜ BİR TEMEL ATMA VE BETONARME BİNA YAPILIYOR

İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan MHP Milletvekili Sefer Aycan, “Kahramanmaraş’ta toplam kırsal kesim için köy evleri diyeceğimiz kesim için 18 bin ev yapılacak. Şehir merkezlerinde ise 88 bin kalıcı konut inşası düşünülüyor. Türkoğlu’na da 8 bin ev yapılması planlanıyor.  Kırsal kesimi ile ilgili diğer ilçeleri de geziyorum tabi ki ilk başlayan yer Türkoğlu. Hakikaten çok güçlü bir temel atma ve betonarme bina yapılıyor. Sunumlarında projelerini de görmüştüm çok da özel. Bunlar bodrum üstü tek katlı binalar şeklinde yapılıyor. Tabi ki yerel ihtiyaçları da düşünerek hayvancılık yapanlar içinde ayrı ahırlar yapılacak” dedi.

31 KIR EVİNİN YAPIMINA BAŞLANDI

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapımı planlanan köy evleri inşasının Türkoğlu`nda başlatıldığını kaydetti. Depremin hemen ardından arama kurtarma, çadır kent, konteyner kent ve kalıcı konut olmak üzere dört aşamalı çalışma başlatıldığını aktaran Başkan Okumuş, “ İlçede deprem nedeniyle 5 bin 671 orta, ağır, acil yıkılacak ve yıkılan bina bulunuyor. Bağımsız birimlerle 7 bin 200 daire ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının talimatlarıyla bölgeye yaklaşık 4 bin 500 toplu konut, 2 bin 500 de kırsal alanda ev inşa edilecek. Bittiğinde taziye evleri, camileri, okulları ve parklarıyla çok harika yaşam alanları oluşacak. Özbek Mahallesi`nde bugün itibarıyla 31 kır evinin yapımına başlandı. Hemşerilerimiz kalıcı konutlara bir sene gibi kısa sürede geçecek. Yapımına başlanılan evler 3+1 ve 130 metrekare olarak planlandı. Evler 7-8 ay içinde hak sahiplerine teslim edilecek.

Haber: Ayşegül Dokuyucu

Feyzettin Okumuş, Gece Gündüz Demeden Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor Feyzettin Okumuş, Gece Gündüz Demeden Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

Editör: Didem Kayabaşı