AK Parti’nin 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi için Kahramanmaraş’taki 8 kişilik aday listesi geçtiğimiz haftalarda YSK’ya teslim edilmesinin ardından belli olmuştu. Böylelikle AK Parti’nin Kahramanmaraş 27. Dönem Milletvekili adayları sırasıyla Mahir Ünal, Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Türk İslam Karakoç ve Mehmet İlker Çitil olmuştu. Açıklanan listede kendisine 6. sırada yer bulan Kahramanmaraş Türkoğlu doğumlu Habibe Öçal, seçim ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. Öçal, seçim çalışmaları kapsamında Türkoğlu’na bir dizi ziyarette bulundu. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un da eşlik ettiği Öçal, ilçe esnaflarını gezdikten sonra, Türkoğlu AK Parti seçim bürosunu ziyaret etti. Özellikle Türkoğlu’lu olması nedeniyle ilçe halkının yoğun ilgisiyle karşılaşan Öçal, hemşerilerini 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri hakkında bilgilerdi.

 

“HAYATIM MÜCADELE İÇİNDE GEÇTİ”

“Yeni ve güçlü Türkiye’nin inşasında görev almak ve inisiyatif kullanmak adına bende devletimin milletimin ve şehrimin hizmetkârı olmaya talip oldum” diyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı Habibe Öçal, “Anadolu’nun çocuğu olarak bu topraklarda doğdum ve size hizmet etmek için siyasete merhaba dedim. Ülkemizin geçirdiği süreçler hepimizin malumudur. Özellikle benim gibi orta yaş ve üstü ülkemizin anti demokratik dönemlerden nasıl geçtiğine tanıklık etmişlerdir. Hayatımın 27 yılı bu karanlık dönemlerde mücadele etmekle geçti. Tüm o mücadeleler de yine karakterimin oluşmasında ve tecrübe kazanmamda önemli bir etkendir. Özellikle İnsan hakları konusunda çok titiz davrandım. STK’larda görev aldım ve görevlerimi de en iyi şekilde yerine getirdim. Bilinmelidir ki bu tecrübelerimin tamamını burada şehrime ve milletime sunmak için buradayım” dedi.

 

“TÜRKOĞLU’NA HİZMET EDECEĞİM”

SGK borçlarını yapılandırmada son gün 30 Eylül SGK borçlarını yapılandırmada son gün 30 Eylül

Kendisinin Türkoğlu kızı olduğunu,  Türkoğlu ve Kahramanmaraş’a hizmet edeceğini dile getiren Öçal, “Bizde ülkemize, Kahramanmaraş’ımıza hizmet etmek için böyle kutlu bir yola girdik. İnşallah ülkemizin ve milletimizin hizmetkarı olma yolunda emin adımlar ile yolumuzu bitirmeyi düşünüyoruz. Ben sizin kızınızım. Bu topraklarda doğdum. Bu topraklarda büyüdüm. Ankara’da ülkemize hizmet ediyordum. Büyüklerimizin teveccühü ve onların takdiri ile: ‘Seni hadi şehrine gönderelim. Biraz da şehrine hizmet et’ anlayışı ile tekrar Türkoğlu’muza Kahramanmaraş’ımıza hizmet etmeye devam edeceğim. Hem ülkemizin hem şehrimizin sorunlarını çözme noktasında inisiyatif alacağım. İnşallah bu yolu hep beraber yürür ve bitiririz. Yine hep beraber Türkiye için Kahramanmaraş için aydınlık günlerde buluşuruz” ifadelerini kullandı.

Türkoğlu’nda ziyaretlerde bulunan Habibe Öçal’a, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, AK Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Mehmet Ali Şen, AK Parti Türkoğlu Kadın Kolları Başkanı Hidayet Kardaş ve çok sayıda partilileri eşlik etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: TE Bilisim