Her yıl geleneksel olarak Türkoğlu Kaymakamlığı ve Türkoğlu Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen bayramlaşma programı bu yıl Kurban Bayramı’nda da gerçekleştirildi. Misak-ı Milli Konferans Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma programına, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Türkoğlu Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçe Jandarma Komutanı Ümit Karademir, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımın yoğun olduğu programda açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, bayramların birlik ve beraberliği artırdığına dikkat çekerek, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.

“TÜRKOĞLU’NUN BENDE ÖNEMİ FAZLA”

Türkoğlu’nun kendi için önemli bir ilçe olduğunu anlatan Öçal, “Öncelikle terör şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ve gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Ülkemizin terörle terbiye edilmemesi ve bir daha bu tür olayların yaşanmaması için de Allah’a dua ediyoruz, Rabbim bir daha bu milleti hainlerle yüz yüze, karşı karşıya getirmesin. Güzel ilçemiz Türkoğlu’nda vatandaşlarımızla birlikte huzur ve güven içerisinde Kurban Bayramımızı kutluyoruz. Vatandaşlarımızla bayramlaştık, hem Türkoğlu halkımızın hem de tüm ülkemizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nın yakınlaşmaya vesile olmasını, kardeşliğimizi ve paylaşmayı artırmasını diliyorum. Benim gençliğim ve çocukluğum Türkoğlu’nda geçti. O yüzden Türkoğlu’nun benim gözümde farklı bir önemi var. Ama üniversite ve çalışma hayatım boyunca Ankara’da kaldım. Ankara’da da daha çok çalışma hayatının içerisindeydim, sendikacıyım” dedi.

“SALDIRILARI DOĞRU DEĞERLENDİRMELİYİZ”

TUSAŞ'tan Türkoğlu'nda anlamlı iftar: Birlik ve beraberlik sofrası TUSAŞ'tan Türkoğlu'nda anlamlı iftar: Birlik ve beraberlik sofrası

‘Güçlü Türkiye’ idealinden taviz vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çalışmalarına devam edeceklerini belirten Öçal, kadınların önemine değinerek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yüklendiğimiz misyonunun gereği ‘güçlü Türkiye’ idealinden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Bu yol, çetin ve zor bir yoldur. Bizi yolumuzdan döndürmek ve pes ettirmek için denenmeyen oyun, kurulmayan tuzak kalmamıştır. Asla ve asla biz bunların oyunlarına gelmeyeceğiz. Kadınların ötelendiği toplumlarda her türlü gelişme yavaş ve kısırdır. Kadınların Türkiye'nin demokratik süreçlerine katılımının desteklenmesi ülkemizi daha ileri noktalara taşımıştır. Kadınlar üretkendir. Kadınların girişimciliğinin desteklenmesinde her türlü imkânı sunan yerel yönetimlere de buradan teşekkür ediyoruz. Bu ülke geçmişten beri terörle terbiye edilmeye çalışılmıştır. Ülkemizdeki son zamanlardaki mücadeleleri hem terör, hem ekonomik, hem siyasal açıdan değerlendirerek doğru adımlar atmamız gerekir” şeklinde konuştu.

“KAHRAMANMARAŞ’IN METROPOL İLÇESİ OLACAĞIZ”

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise yaptığı açıklamada Türkoğlu’nun Kahramanmaraş’ın metropol ilçesi olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, “Son yıllarda aldığımız yatırımlarla artık Türkoğlu, Kahramanmaraş’ımızın metropol ilçesi olma yolunda hızla ilerleyen güzel bir ilçemiz. İsmi güzel, insanları güzel. Bu vesileyle bu bayramlaşma programına icabet ettiğinizden dolayı sizlere çok çok teşekkürlerimi sunuyorum. Türkoğlulu olması hasebiyle milletvekilimiz Habibe Öçal ile bundan sonraki projelerimizi beraber yürüteceğiz. Türkoğlu’nda güzel eserler ortaya çıkarttık, toplumun genelinin benimsediği, çok önemli projeler yaptık. Önümüzdeki süreçte bir numara olacak bir ülke tasarlamanın çabası içerisindeyiz. Her şehrin bir meydanı olduğu gibi Türkoğlu’na da bir meydan yaptık. Buranın tamamında 90 tane iş yeri, kaymakamlık ve belediye lojmanları, belediye konağı vardı. Bunların tamamı yıkıldı kentsel dönüşüme uğradı ve böyle amatörce ilçe çapında bir meydandan ziyade en modern şehirlerde olmayan meydan projesini ilçemize kazandırdık” açıklamalarında bulundu.

 

 

Editör: TE Bilisim