Hedef Kısa Sürede Şehir Ekonomisini Canlandırmak Hedef Kısa Sürede Şehir Ekonomisini Canlandırmak
Diyarbakır- Mardin karayolunda askerlerin mayın taraması sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi Yeşilyöre Mahallesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin-Diyarbakır karayolunun Mazıdağı ilçesi yol ayrımında sabah saatlerinde güvenlik güçleri tarafından yolda mayın ve patlayıcı araması yapılırken, saat 08.40'da patlama meydana geldi. PKK terör örgütü mensupları tarafından önceden yol kenarına yerleştirilen patlayıcının, mayın araması yapan Aksu Jandarma Karakolu'na bağlı askerlerin geçişi sırasında patlatılması sonucu, ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu. Düzenlenen hain saldırıda şehit olan iki askerden birinin Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi Yeşilyöre Mahallesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı olduğu öğrenilmişti. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı’nın naaşı, geçtiğimiz gün özel uçakla Mardin'den Kahramanmaraş Havalimanı'na getirilerek, ilçedeki Dr. Kemal Beyazıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi morguna kaldırıldı. İlk olarak helallik alınması için Yeşilyöre Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın da katılımıyla gerçekleşen cenaze namazı sonrası Şehit İmalı’nın naaşı, kılınan namazın ardından gözyaşları eşliğinde Uzunsöğüt-Yeşilyöre Asri Mezarlığında toprağa verildi.

20 GÜN SONRA DÜĞÜNÜ VARDI
Diyarbakır-Mardin karayolunda mayın taraması sırasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı’nın bir süre önce Fatma Kök ile nişanlandığı ve 5 Mayıs’ta da düğününün olacağı bilgisine ulaşıldı. Düzenlenen cenaze töreninde şehidin kendisi gibi asker olan kardeşi Piyade Uzman Onbaşı Ahmet İmalı, sinir krizleri geçirdi. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin kardeşini Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak güçlükle teselli etti. Bir süre Başbakan Yardımcısı Kaynak’la konuşan acılı kardeş, “Devletime canım feda olsun. Daha damatlık giyecekti. 5 Mayıs'ta damatlık giyecekti. Bende TSK’da çalışıyorum, benimde canım devletime feda olsun'' şeklinde ağıt yaktı. Cenaze töreninde anne Selbi ve baba Haydar İmalı şehit oğullarının Türk Bayrağına sarılı tabutu karşısında metanetini korumaya çalışırken, baba Haydar İmalı’yı Başbakan Yardımcısı Kaynak ile Vali Vahdettin Özkan teselli etti. Şehit Uzman çavuştan geriye ailesi, nişanlısı ve arkadaşlarıyla uğurlama töreni ile birliğinde mutlu günlerinde çekilmiş fotoğrafları ve sosyal medya sayfasında asker arkadaşı ile birlikte oyun oynarkenki görüntüleri kaldı. Cenaze törenine, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, siyasi parti başkanları, belde belediye başkanları, şehit yakınları ve yüzlerce vatandaş katıldı.
(Haber:Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: TE Bilisim