Kahramanmaraş’ta mahalli spor kulüplerine bir yenisi daha eklendi ve Maraş Birlik Spor (MBS) adıyla yeni bir spor kulübü kuruldu.

 

Kahramanmaraş’ta bir grup spor sever bir araya gelerek, spor kulüpleri listesine bir yenisini ekledi. Logosunda tokalaşan iki eli ve futbol topunu kullanan ve kırmızı-siyah-beyaz renkleri seçen Maraş Birlik Spor, geçen hafta içerisinde İl Dernekler Müdürlüğünce tescil edildi. Başta futbol olmak üzere; basketbol, voleybol, hentbol, güreş, masa tenisi, bilardo, atletizm, satranç ve halk oyunlarının yanısıra bir çok branşta faaliyet göstermesi beklenen Maraş Birlik Spor’da Serhat Kapudere, Akif Arslan, Mustafa Zengi, Adnan Ayranpınar, Adem Gükbulak, Ahmet Can Kapudere ve İlker Yiyen kurucu olarak yer alıyor.

 

Japon heyet Elbistan’da depremin sonrasını masaya yatırdı Japon heyet Elbistan’da depremin sonrasını masaya yatırdı

Spor federasyonlarına spor kulübü olarak tescillerini yaptırmak üzere harekete geçen MBS’de geçici yönetim kurulu başkanlığını genç spor idarecisi ve muhasebeci Serhat Kapudere yürütürken; başkan yardımcılığını Kahramanmaraş’ın deneyimli spor yöneticilerinden gazeteci Akif Arslan, sekreterliği emlak müşaviri Ahmet Can Kapudere, saymanlığı gazeteci İlker Yiyen ve yönetim kurulu üyeliklerini de emlakçı Adem Gökbulak, sanayi esnaflarından Mustafa Zengi ve kantin işletmecisi Adnan Ayranpınar yürütecekler.

 

MBS Kulübü Derneği Başkanı Serhat Kapudere, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’taki spor yapılanması içerisinde taze bir kan olarak girdiklerini ve mevzuatın izin verdiği ölçüde sportif faaliyetlere bulunacaklarını söyledi. Kapudere; “Amatör olarak, futbol, basketbol, hentbol, voleybol, güreş, masa tenisi, bilardo, atletizm, satranç, halk oyunları başta olmak üzere Türkiye’de federasyon teşkilatı bulunan tüm spor dallarında faaliyette bulunacağız. Sportif faaliyetlerimizin yanısıra üyelerimiz ve sporcularımızın da yararlanacağı çeşitli sportif, kültürel ve sosyal faaliyetler de gerçekleştireceğiz'' dedi.

 

Kahramanmaraş’ın sporcu altyapısının iyileştirilmesine yönelik faaliyetler de düşündüklerini dile getiren genç başkan Kapudere; “Hedefimiz sporcularımızın ve takımlarımızın sportif başarısından daha çok sosyal ilişkilerde başarılı, ekip ruhu taşıyan ve topluma faydalı bireyler olmasıdır. Bizler sporcularımıza eğitim başta olmak üzere hayatlarının huzur içerisinde devamı için gerekli desteği sağladığımız zaman sportif başarı da zaman içerisinde kendiliğinden gelecektir'' dedi.

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim