Normal belediyecilik anlayışı dışına çıkarak önemli projelere imza atan Osman Okumuş Başkanlığındaki Türkoğlu Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Çanakkale, İstanbul, Bursa ve Konya gezi turlarını bu yıl da devam ettirdi. Yedi Güzel Adam Anadolu İmam Hatip Lisesi (FEN ve Sosyal Bilimleri Proje Okulu) öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı bu yılki gezide, tarihe yerinde tanıklık etme fırsatını yakalayan öğrenciler, gezdikleri şehirlerin kültürel ve tarihi miraslarını da yakından görme fırsatı elde ettiler.

 

 

Öğrencilerin Konya gezisinde ziyaret ettikleri yerler: Mevlana Türbesi, Alaaddin Tepesi ve Camii, Şehir Turu, Karatay Medresesi, İnce Minareli Medrese, Abı Hayat Çeşmesi, Japon Parkı.

 

Öğrencilerin Bursa gezisinde ziyaret ettikleri yerler: Emir Sultan Camii ve Türbesi, Yeşil Camii ve Türbe, Ulu Camii, Koza Han, Tophane, Osman Gazi Türbesi, Çelebi Mehmet Türbesi, Zeki Müren Mezarı, Irgandi Köprüsü.

 

Öğrencilerin İstanbul gezisinde ziyaret ettikleri yerler: Eyüp Sultan, El Ensari Hz, İstanbul üniversitesi kapısı, Beyazıt Camii, Beyazıt Meydanı, Çemberlitaş, Sultan Ahmet Meydanı, Dikilitaş

Alman Çeşmesi, Yılanlı Sütun, Ayasofya camii, Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı, Eminönü, Galata Köprüsü, Galata Kulesi, İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı.

 

Öğrencilerin Çanakkale gezisinde ziyaret ettikleri yerler: Eceabat, Kilitbahir, Namazgah tabyası, Hamidiye tabyası, Aziziye tabyası, Şahindere sargı yeri, Hilali Ahmet, Çanakkale şehitler abidesi, Morto koyu, Ertuğrul koyu, Settül bahir, Yahya çavuş, Alçı tepe, Siperler, 57. Alay ve

Türkoğlu’na 600 kişilik Ramazan çadırı kurulacak Türkoğlu’na 600 kişilik Ramazan çadırı kurulacak

Conk Bayırı.

Editör: TE Bilisim