Hizmet anlayışında sürekliliği kendine ilke edinerek, ilçesine katma değer kazandıracak projeleri hayata geçiren Türkoğlu Belediye Başkanı Okumuş, 7’den 70’e toplumun her kesiminin takdirini topluyor. Göreve gelmeden önce ilçede başlayan ani göç verme hızını hizmetleriyle durduran Başkan Okumuş, söz verdiğinden fazlasını yaparak, hem nüfusunu arttırıyor hem de sağladığı istihdamlarla merkezin işsizlik oranını düşürüyor.

HİZMET, SOSYAL VE GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

Hizmet belediyeciliği, sosyal  belediyecilik ve gönül belediyeciliği ilkesiyle halkın yararına çalışmalar gerçekleştirdiğine vurgu yapan Başkan Okumuş, “Gerek teknik, gerek sportif, gerekse sosyal ve kültürel hizmet alanlarında Türkoğlu’muzun ve 44 Mahallemizin ihtiyaçlarını gidermek için ekibim ile birlikte gece gündüz demeden çalıştık. Herkes Türkoğlu’na geldiğinde bir şeylerin değiştiğini görmektedir.   Göreve geldiğimizde öncelik sırasına göre planlamamızı yaptık. Bu kapsamda ihtiyaç duyulan birçok tesisin yapımına başladık. Öncelikli olarak biz geldiğimizde çok kötü halde bulunan, hatta yıkım kararı verilen Belediye Binasının yerine ilçemize 14 ay gibi kısa bir zamanda Selçuklu Mimarisi motifinde tarihi içeriğe sahip Türkoğlu’nun vitrini olacak, gelişen yüzünü gösterecek modern, yeni bir belediye hizmet binamızı tamamlayıp, hizmetimize burada devam etmeye başladık. Hemen yanına 5 dönümlük alan üzerine Hükümet Konağı binasını tamamladık. Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi Hükûmet Konağımızın ve Belediye Hizmet Binamızın ikisinin de aynı alanda bulunmasıyla Kamu Külliyesi haline getirerek vatandaşlarımızın daha kolay kamu kurumlarına ulaşmasını sağladık. Yaklaşık 40 yıldır hizmet veren Hükumet Konağımızın yıkımını gerçekleştirdik. Yerine; otopark, cami ve merasim alanı yapacağız. Daha önceden 1. Etabını tamamladığımız Millet Meydanımızın 2. ve 3. etapları bittiği takdirde nüfusu bir- iki milyon kapasiteye yetecek, yaklaşık 30 bin metre karelik bir millet meydanına kavuşturacağız.

YEŞİL ALANLAR İNŞA EDİLDİ

Eski belediye ile yeni belediye arasında ilçemizin simgesi olacak, marka projelerimizden olan Millet Meydanı çalışmasını tamamladık. Bu proje kapsamında atıl halde bulunan İmalı Deresinin etrafına taş duvar örüldü, korkuluk telleriyle çevrildi. Regreasyon çalışmaları, park çalışmaları ve şelale yapılarak, bu alanda 1,5 kilometre gidiş, 1,5 kilometre geliş çift yönlü yol yapıldı. Burasını dekoratif aydınlatma lambalarıyla, yürüyüş yolları ve bisiklet yollarıyla çok güzel bir alana kavuşturduk. Yine buraya 10 dönüm alana çok amaçlı park ve yeşil alan çalışmasını bitirdik. AK evler projesi kapsamında buradaki evlerimizi beyaza, pencere kenarlarını ise turkuaza boyadık.

İLKLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hemen yakınına Türkoğlu’nda ilklerden bir tanesi olan, 25 dönümlük alan üzerine kurduğumuz Binicilik ve okçuluk eğitim merkezini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk.  Bunun yanında vatandaşlarımızın stresten uzak dinlenmeleri ve çocukların rahat bir şekilde eğlenmeleri için mahallemize park çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında   Tabi sadece konutla ilgili olay değil ailecek vatandaşlarımızın stresten uzak dinlenmeleri ve çocukların rahat bir şekilde eğlenmeleri için Türkoğlu’nu gezebilecekleri sosyal mekânlar yoktu. Bu geçtiğimiz süre zarfında yeni yeni 35 adet park ve yeşil alanlar yaptık. Bunların içerisinde sadece kadınlarımızın girebileceği bir park, yenilerde kısa sürede hizmete açtığımız Ceceli Şekerpınarı Parkını, Kipaş Parkını ve Beyoğlu Karapınar Su Parkını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bunun yanında Beyoğlu Mahallemizde yapımına başladığımız, havasıyla ve muhteşem doğasıyla piknik severlere ev sahipliği yapacak vadi park çalışmalarına başladık, Yeşilyöre Mahallemize Mesire ve Sosyal Yaşam Alanı, Kadıoğluçiftliği Taziye Evi ve Sosyal Tesis alanı, Çobantepe Mahallemize Sosyal Tesis ve yaşam alanı çalışmalarımıza en kısa zaman da tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

KAZANDIRAN HİZMETLER

Göreve geldiğimizde ilk olarak, Kılılı Mahallemizde atıl halde bulunan kum ocağını faaliyete geçirerek, içerisine kendi kilit parkemizi üretecek, kilit parke ve beton santrali tesisini kurduk. Ayrıca demir doğrama ve marangozhane atölyelerini kurduk. Kendi çiçeklerimizi kendimiz yetiştirmek için seralar kurduk. Araçların bakım, onarım ve tamirleri için kademe oluşturduk. Böylelikle Belediyemizin Bütçesine katkı sağladık. Vatandaşlarımızın düğün, nişan ve çeşitli etkinlilerin yapılabileceği, Türkoğlu Belediyesi Nikah Sarayı ve Düğün Salonunu tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Burada birçok çiftlerimizin mutluluğuna ortak olma sevincini yaşadık.

SPOR ALANINDA DA ÇALIŞMALAR

Türkoğlu Kaymakamlığımız, Türkoğlu Belediyemiz ve Türkoğlu Avasım Geleneksel Okçuluk Derneği işbirliği ile yapmaya başlamış olduğumuz festivaller çok büyük ilgi gördü. Festival; mehter takımı gösterisi, güreş, yaylı ve atlı okçuluk, gökbörü, ülkelerin takım koşusu, atlı cirit gösterisi, çevgan oyunu ve Kırgız atlı akrobasi gösterilerinin yanı sıra, akşamları ise dev konserlerle devam etti. 22 ülkeden yaklaşık yüzlerce sporcu katılarak tanıtım açısından da fazlasıyla ilerleme kaydettik.

 

Bunun yanında gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve spora teşvik etmek için girişimlerde bulunduk. Çalışmalarımız neticesinde ilçe merkezimde Fifa kriterlerine uygun tam aydınlatmalı bir futbol sahası ve Aqua parklı yüzme havuzunu tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Beyoğlu’ndaki daha önce yaptığımız spor tesisleriyle, Kılılı Mahallemizdeki spor tesislerini  ve Şekeroba Mahallemize 400 dönümlük alana Fifa kriterlerine uygun spor tesisini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. İlçemizde toplamda 4 adet büyük spor kompleksimiz ve 20 adet modern sahalara kavuşturduk.

Yine Şekeroba Mahallemize güzel bir kent meydanı, park, kapalı pazar alanı ve taziye evi yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Şekeroba Mahallemizde 3 etapta tamamlayacağımız ve yapımını bitirmeye hızla yaklaştığımız millet bahçemizin;
1. Etabında

-Sentetik Çim Saha,Halı Saha,Çok Amaçlı Saha,Tribün ve Soyunma Odaları

2.Etabında

Yürüyüş ve Bisiklet Yolları,Yapısal ve Bitkisel Peyzaj,Yüzme Havuzu,Millet Konağı,Oyun Grupları,Fitness Alanları,Mesire Alanı,Bay/Bayan WC

 3. Etabında

 Kapalı Spor Salonu,Düğün Salonu,Teras Cafe’nin yapılacağı 400 dönümlük millet bahçesi bölgeye hitap edece sosyal bir yaşam alanı olacak.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İlçemizdeki sanatsal aktivitelerin yapılacağı alan eksikliğini gidermek için Medine İstasyonu mimari yapısında Kültür Merkezi inşaatına başladık. Kültür Merkezi içerisinde, sinema, tiyatro, kütüphane, sergi salonu, konferans salonu bulunacak. Ayrıca, halk eğitim sergilerimizin ya da dışarıdan gelen sanatçılarımızın eserlerini sergileyebileceği alanlarımız mevcut olacak. Kültür Merkezi'nin yapılması ile birlikte ilçedeki sosyal ve kültürel gelişmenin daha fazla hızlanmasını hedefliyoruz.

‘BİR VİZYON PROJEMİZİ DAHA GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN KOLLARIMIZI SIVADIK’

Yine büyük projelerden Orçan'ın kalbi olan  Yeşilyöre Mahallemize 25 bin metre kare Alan İçerisinde; Sentetik Çim Saha, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Çok Amaçlı Saha, İdari Bina, Yürüyüş yolları, Soyunma Odaları, Kır Lokantası, Etkinlik Alanı, Mesire Alanı, Fitness ve Çocuk Oyun Grubu ile birlikte yapısal ve bitkisel peyzaj çalışmalarımızla mahallemize ve ilçemize sosyal yaşam alanı ve spor kompleksi projemizin çalışmalarına başladık.

NÜFUS ORANI ARRTI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 197 konut daha tamamlanarak sahiplerine teslim edildi.  Belediye Başkanı olduktan sonra bizim en çok önemsediğimiz konulardan bir tanesi de eğitim alanında belli bir seviyeye gelmekti. Bunun içinde, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü ile yaklaşık 170 dönüm alan içerisinde üniversite kampüsü inşaatına başladık. Kampüs içerisindeki yapımı tamamlanan Türkoğlu Meslek Yüksek Okulu 2017-2018 sezonunda eğitim- öğretime başladı. Hemen yanına Türkoğlu ilçemize kazandırdığımız, Türkiye'de 3.'sü kurulan yüzde yüz Arapça eğitimi verecek İslami İlimler Fakültesi, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan 'ın imzasıyla resmen açıldı.

SANAYİ ALANINDA BÜYÜK YATIRIMLAR

İlçemizde 50 ‘ye yakın fabrikamız var. Günlük iş adamları Türkoğlu’muzu ziyaret ediyorlar. Bu avantaj; ekibimizle beraber iş adamlarımıza sunduğumuz avantajdır. Türkoğlu organize sanayi bölgesi kurduk. Burada 28 tane fabrika olacak. Çalışan fabrikalarımız var, inşaatı devam eden fabrikalarımız var. Türkoğlu organize sanayi bittiğinde 3500 kişiye istihdam sağlanacak. Yine bölgenin en büyük gıda organize sanayisi olan Gıda İhtisas Organize Sanayisini Türkoğlu’na kazandırmak için son aşamaya geldik.  Kahramanmaraş dondurmasıyla, biberiyle, gastronomisiyle tarhanasıyla meşhur bir şehir. 1500 dönüm alanda 500 milyon liralık katma değer sağlayacağız. Tabi burada üretilen ürünlerin de dünyaya ihracatı yapılabilmesi içinde Türkiye’nin en büyük lojistik merkezinin kurulumuna sebep olduk. 800 dönüm alana kuruldu. Şuanda bir kaç tane firma çalışıyor. Biliyorsunuz lojistik merkezi denizi olmayan limanlar gibidir. Yani modern kalkınmanın ekonominin temeli lojistiktir.

Büyükşehir, Türkoğlu’nda Orçan Caddesi’ni Sıcak Asfaltla Buluşturuyor Büyükşehir, Türkoğlu’nda Orçan Caddesi’ni Sıcak Asfaltla Buluşturuyor

TÜRKOĞLU’NDA TARIM VE HAYVANCILIK

Sadece sanayi olarak değil, Türkiye de bazı ilçelere baktığınızda sadece tarımıyla, hayvancılığıyla ve turizmiyle gelişen ilçeler vardır. Ama biz bunların hepsini içimizde barındırıyoruz. Türkiye’nin en büyük ovalarından biri olan amik ovasının devamındaki ovaya sahip; üzerinde katma değer sağlayan seralarımız, turşumuz, şalgamımız ve özellikle çileğimizle dünya markası olduk. Çakıroğlu mahallemiz terk edilmiş gibiydi. İnsanlar yaşamıyordu ama şuanda göç ediyorlar. Villa evlerimiz var, yaklaşık 1000’e yakın mevsimlik işçi geliyor. Hepsi bölge şehirlerden geliyor. Türkoğlu’nda işsizlik yok çalışan herkese iş var biz bunu daha ileriye taşıyıp buraya göç almak istiyoruz. Yerlilerin olduğu zaman yabancılarında gelmesiyle bir bölge daha çok gelişir. Başta söylediğimiz gibi Türkoğlu ilçesi olarak tarım ve hayvancılığın en önde gelen ilçelerinden bir tanesiyiz.  Kahramanmaraş’ın Ahır Dağı’nda organik bitkilerle beslenen 70 bine yakın küçükbaş hayvan ilçemizde bulunuyor. Kahramanmaraş dondurmasını dünyaca meşhur yapan, bu meşhurluğunun en etkili etkenlerinden bir tanesi de Türkoğlu ilçemizdeki üretim çiftliğindeki keçilerin sütünü dondurmada kullanıyor olmamız. Türkoğlu ilçemiz sanayi gibi tarım sektöründe de adından söz ettirmekte.

SERACILIK, AZ ARAZİDEN ÇOK GELİR SAĞLAMAK

Sera üreticiliği tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizin Kadıoğlu Çiftliğinde de hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Yaklaşık bin dönüm alan üzerine kurulan ve son yıllarda hızla artarak büyük bir artış gösteren sera alanlarında domates üretiminin yanı sıra salatalık, biber ve çeşitli sebzelerin üretimi de yapılıyor.  İlçemizdeki seracılık tarımı; ilçemize, şehrimize ve ülke ekonomimize de önemli bir katkı sağlamaktadır. Sera tarımı, açık alan tarımı yapılan tüm tarım faaliyetlerinde çiftçilerimize kolaylıklar sağlayacak çalışmalar yaparak, ürettiği ürünlerin pazarlanmasından, tanıtımına kadar devamlı çiftçilerimizin yanında olduk bundan sonrada olamaya devam edeceğiz.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖNEM

Teknik, Sosyal ve Kültürel belediyecilik hizmetleri anlamında çok sayıda önemli projeleri hayata geçirdik. Yeni doğan bebeklere Hoş geldin Bebek kampanyası çerçevesinde paket yardımı yaptık. Kadınlarımıza yönelik ziyaretler gerçekleştirdik. Kadınlarımızı sinema ile buluşturduk.  Eğitim bazında öğrencilerimize yönelik çeşitli test kitapları dağıttık. Tiyatro gösterileri gerçekleştirdik. Çanakkale gezileri düzenledik. Öğrenme ve zeka seviyesini geliştirecek oyun grupları hediye ettik.  Ayrıca evinde ders çalışma ortamı olmayan öğrencilerimiz için çalışma masaları hediye ettik.

İMKAN BİZDEN, HEDEF SİZDEN

Türkoğlu Belediyesi olarak bu pandemi döneminde öğrencilerimizin evlerinde derslerini aksatmadan daha güzel eğitim alabilmeleri için  “İmkan Bizden, Hedef Sizden’ projesi kapsamında Üniversiteye hazırlanan 5 bin öğrencimize Türkoğlu Akademi Eğitim Kartları dağıttık. Pandemi sürecinde eğitimlerini aksatan öğrencilere; Evlerinde bütün derslerin konu anlatım videolarının olduğu, deneme sınavlarına girebilecekleri, binlerce sorudan oluşan soruların çözümlerinin de içinde olduğu soru bankalarını, ilgili branşlardaki hocalara whatsapp yoluyla ulaşabilecekleri ve Türkiye çapında yapılan deneme sınavlarıyla sınava hazırlık aşamalarında kendi durumlarını gözlemleyebilecekleri, yapay zeka ile yazılımlanmış 5000 öğrencimize 5000 adet 12 ay boyunca kullanabilecekleri Türkoğlu Akademi Eğitim Kartlarını dağıttık. Gelişen, kalkınan ve sanayileşen ilçemiz için imkanlarımızı ve gayretlerimizi sonuna kadar seferber etmeye ve bir çok yeni proje ve yatırımlarla şehrimizi güçlendirmeye devam edeceğiz.

BAŞKAN OKUMUŞ; VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA ÇALIŞTIK

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün ülkemizde de görülmesi ile birlikte çalışmalara başladığını kaydeden Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş  Cumhurbaşkanımızın da direktifleriyle, ilk günden itibaren Türkiye ve Dünya genelinde koronavirüs salgını kapsamında gösterilen hassasiyetler gibi ilçemizde de ekibimizle beraber pandemi süreci ile ilgili yoğun bir şekilde çalışmalarımız oldu ve hala devam ediyor.

KAPSAMLI KORONAVİRÜS MÜCADELESİ

Koronavirüs salgını ortaya çıktığında ilk işimiz, vatandaşlarımızı hastalıktan korumak için korona virüsünün ne olduğunu, nasıl bulaştığını ve korunma yöntemlerini anlatan broşürler dağıtık. Sosyal medya hesaplarımızda ve billboardlar da salgın hastalıkla ilgili bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra maske ve eldiven dağıtımı gerçekleştirdik. Yapılan evde kal uyarılarına uyan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek maske ve  eldiven hediye ettik.  Eczane, Pazar ve market alışverişlerini yaparak ihtiyaçlarını giderme konusunda yardımcı olduk.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, halkın yoğun olarak bulunduğu Pazar yerlerini denetleyerek, sosyal mesafenin artırılması için tezgah araları düzenleyerek, maske ve eldiven dağıtımı gerçekleştirdik, giriş ve çıkışlara el dezenfektanı yerleştirdik. Periyodik olarak kamu kurum ve kuruluşlarında dezenfeksiyon çalışmaları yaptık ve hala yapmaya devam ediyoruz.  Bunun yanında toplu kullanım alanları, parklar, cadde ve sokakları dezenfekte ederek, daha hijyenik bir ortam sağladık, sağlamaya devam ediyoruz.  Sokağa çıkma yasağı veya kısıtlaması uygulanan hafta sonlarında vatandaşlarımıza hizmet sunan fırınlar, eczaneler, akaryakıt istasyonları ve oto lastik tamircilerini sosyal medya hesaplarımızda ve belediyemiz web sitesinde vatandaşlarımıza duyurduk.  Temizlik ve dezenfektan maddelerinde fahiş fiyat artışlarının önüne geçebilmek için zabıta ekiplerimiz sık sık denetimler yaptı. Çıkarılan genelgeler kapsamında marketlerin, pazar yerlerinin ve iş yerlerinin uyması gereken kurallara riayet edip etmedikleri, yine zabıta ekiplerimiz tarafından denetlendi. Kontrollü sosyal hayatımızın başladığı dönemde ibadete kapatılan camilerimiz ve faaliyetlerine ara verilen bazı işyerlerimiz kademeli olarak açılmasıyla birlikte yoğun bir dezenfektan çalışması gerçekleştirdik, çalışmalarımız devam ediyor. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, faaliyetlerine bir süre ara veren iş yerlerini kapatmak zorunda kalan berber ve kuaförlere destek amaçlı gıda yardımı yaptık. 11 Mayıs’ta yeniden başlayan berber ve kuaförlere ramazan ve kurban bayramı öncesi sağlıklı ve hijyenli bir şekilde çalışmaları için  koruyucu siper maske, kumaş berber önlüğü, tek kullanımlık kesim önlükleri, tek kullanımlık havlular, maske ve dezenfektanlardan oluşan sağlık ve hijyen setlerinin dağıtımını gerçekleştirdik. Dezenfekte ve ilaçlama faaliyetlerine ara vermeden ibadete açılan Camiler ve her hafta Cuma Namazı kılınan alanlar düzenli olarak dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu süreci insanlık olarak çok kısa sürede geride bırakarak, güzel günlere yeniden kavuşacağız.”

 

Editör: TE Bilisim