Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Deprem Konutları Kura Çekimi ve Anahtar Teslim Töreni’ne katılmak üzere şehre gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı makamında ağırladı. 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Mevlüt Kurt ve Prof. Dr. Mehmet Şahin, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Doğan, MHP İl Başkanı Hüseyin Vahit Demiröz ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel’in de yer aldığı ziyarette heyet, Bakan Yerlikaya’ya şehirdeki son duruma ilişkin bilgiler aktardı. Başkan Hayrettin Güngör, “Tamamlanan TOKİ Konutları’nın kura çekimi ve anahtar teslim töreni için şehrimize teşrif eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’yı Büyükşehir Belediyemizde misafir ettik. Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında yürütülen çalışmalara ilişkin Sayın Bakanımıza bilgiler aktardık” dedi.

KMTSO Başkanı Buluntu, “Mücbir Sebep Hali Uzatılmalı, Esnaf Ve Tüccarların Teminat Sorunu Çözülmeli” KMTSO Başkanı Buluntu, “Mücbir Sebep Hali Uzatılmalı, Esnaf Ve Tüccarların Teminat Sorunu Çözülmeli”

 

Yeni Kahramanmaraş’ın İnşası Hızla Sürüyor

Başkan Hayrettin Güngör, “Kalıcı konutlarımızın yapımı hızla devam ediyor. Asrın felaketinin yıl dönümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 9 bin 289 konutun kurasını çekerek anahtar teslimlerini yapmıştık. Bugün de yine Sayın Cumhurbaşkanımızın canlı bağlantıyla katıldığı programda 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurasını çektik. Böylece şehrimizde tamamlanarak anahtarları teslim edilen toplam konut sayısı 17 bini geçti. Yapımına başlanan konutların inşası ise hızla sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından şehir merkezimizde başlatılan Kentsel Tasarım Projesi de hızla ilerliyor. Proje kapsamında şehir merkezimize 10 bin konut ve iş yeri kazandırılacak. Yapımına başlanan konut ve iş yerleri inşallah 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında yoğun gayret gösteren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Editör: Çağatay GEDİK