Son yıllarda değişim, dönüşüm, değer kapsamında gelişen metropol ilçe olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerleyen Türkoğlu ilçesi, tarihi mekanları, yayları ile de öne çıkıyor. Yapılan yatırımlar sayesinde nüfusu da giderek de artış gösteren Türkoğlu ilçesinin tarihi mekânları da adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Bu kapsamda Maraş Doğa Platformu Doğa Sporları Topluluğu, Türkoğlu İlçesine giderek, doğa yürüyüşü gerçekleştirip ilçenin tarihi mekânlarını incelediler. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Doğa Sporları Topluluğu ekibine yürüyüş öncesi ilçeye kazandırdığı projeleri ve tarihi mekânları yerinde gezdirdi. Topluluk heyeti daha sonra bin 300 rakımlı yoğun oluk yaylasında 10 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

İLÇEMİZ TARİHİYLE DE ÖN PLANA ÇIKMAKTADIR

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “İlçemiz yayla turizmi olarak her mevsim binlerce doğa severlerin ve dağcılarımızın uğrak mekanı oluyor” dedi. İlçenin bulunduğu coğrafi konum nedeniyle ticaret ve göç yolları üzerinde bulunduğunun altını çizen Okumuş, “Bölge olarak topraklarımız verimli ve tarıma elverişli bu nedenle de tarih öncesi çağlardan buyana topluluklar tarafından yerleşim merkezi olarak kabul edilmiştir. Türkoğlu İlçesi sınırları içerisinde tarih öncesi dönemlere ait önemli höyükler, mağralar, kaleler, yaylalar bulunmaktadır. Dolayısıyla ilçemiz tarihiyle de ön plana çıkmaktadır. Son yıllarda yapılan yatırımlar sayesinde nüfusunda artmasına paralel olarak ilçemiz başta doğaseverler ve turistlerin uğrak yeri haline geldi. Son olarak ise Maraş Doğa Platformu Doğa Sporları Topluluğu ilçemize gelerek onlara tarihi mekânlarımızı ve hizmetlerimizi gezdirdik. Ziyaretçilerimiz oldukça memnun kaldılar. İnşallah ilçemize geziler artarak devam eder ve turizm ile de öne çıkan bir ilçe haline geliriz” ifadelerini kullandı.

 


 

Türkoğlu Avasım Okçuluk Kulübü Türkiye Şampiyonası’nda 5. oldu Türkoğlu Avasım Okçuluk Kulübü Türkiye Şampiyonası’nda 5. oldu

54 sporcunun ziyaret ettiği ilçemizdeki yürüyüşün ardından, iftarda bir araya gelerek unutulmaz bir gün yaşamalarına vesile olduk.

Katılım sağlayan tüm sporcularımıza teşekkür ederiz.

Editör: Manşet Gazetesi