Türkoğlu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Ekrem Karadeniz, Türkoğlu’na 26 dönümlük alana yapılacak olan Küçük Sanayi Sitesinin ihalesinin yapıldığını ve 2 yıl içerisinde sanayici esnafların Küçük Sanayi Sitesi’ne kavuşacağını dile getirdi. Başkan Karadeniz, “Göreve geleli 2 yıl oldu, 2 yıllık süreç içerisinde Türkoğlu Küçük Sanayi Sitesinde yapılacak olan 136 işyerinin bütün ihale evraklarını Sanayi Bakanlığına teslim ettik. 2021 yılının Aralık ayında ilk ihaleyi vermiştik o ihaleye giren olmamıştı. Sanayi Bakanlığı, 19 Temmuz 2022 tarihinde tekrardan bir ihale açtı ve ihaleyi Kayserili bir şirket kazandı. 20-25 günlük süreç içerisinde temelinin atılması planlanıyor. İhalede Küçük Sanayi Sitesinin tamamlanması için 2 yıllık bir süreç var. Müteahhit,  2 yıl içerisinde Türkoğlu’nda odamıza kayıtlı sanayi esnaflarının Yeni Küçük Sanayi Sitesine kavuşacağını beyan etti. Türkoğlu’nun en eksik olan şeyi Küçük Sanayi Sitesidir, bu da tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

DÜZENSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Yeni yapılacak olan Küçük Sanayi Sitesi ile düzensizliği ortadan kaldıracaklarının altını çizen Karadeniz, “Amaç sanayi esnaflarını Küçük Sanayi Sitesinde toplayıp daha modern bir alanda insanlara hizmet sunmasını sağlamaktır. Şuan, her evin altında her sokağın başında düzensiz bir şekilde hizmet veren esnaflarımızı sanayi sitesine toplayacağız. Bu düzensizliği de ortadan kaldıracağız ilçe merkezindeki bu kalabalığı yok edeceğiz vatandaşlarımıza bu konu da rahat bir nefes aldıracağız” dedi.  

İKİNCİ ETAP GELECEK

Küçük Sanayi Sitesi’nin ikinci etabının geleceğini vurgulayan Başkan Ekrem Karadeniz, “Odaya bağlı 156 üyemiz var, 156 üyemizden 136’sı işletmeci, dükkân işletiyor. Üye sayımız artacak. Küçük Sanayi Sitesinin ikinci etabı var, ilk etabı tamamlarsak ikinci etabının yapımı için çalışmalar başlayacak” şeklinde konuştu. 

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİM PROJESİ

Güneş enerjisi paneli ile elektrik üretimi sağlayan sistemi hayata geçirmek istediklerini belirten Karadeniz, “Yapılacak olan Sanayi Sitesine, güneş enerjisinden elektrik üretimi sağlayan sistemi kurma planımız var, devletimizden bu desteği alabilirsek bunu hayata geçireceğiz. Oradaki esnaflarımızın daha ucuz bir elektrik kullanmasını sağlamak istiyoruz. Bu fikrimizi ihaleyi alan firma ile görüşeceğiz. Daha önceki ihalelerde bazı müteahhitler ile görüştük, yapabileceklerini söylemişti ama ihaleyi alamadılar. Bu plan proje dahi olabilir, olmasa bile daha sonrasında bu planımı hayata geçirmek için istiyorum” diye konuştu.

EMEĞİ GEÇEN BÜYÜKLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Kahramanmaraş polisinden suça geçit yok Kahramanmaraş polisinden suça geçit yok

Kooperatif Başkanı Ekrem Karadeniz, Türkoğlu’na kazandırılacak olan Yeni Sanayi Sitesi için emeği geçen siyasilere teşekkür etti. Başkan Karadeniz, “En başından bu projenin ortaya çıkmasından ihale sürecine kadar projenin her şeyiyle ilgilenen tüm siyasilerimize, özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Celalettin Güvenç’e, Türkoğlu Belediye Başkanı Sayın Osman Okumuş’a çok teşekkür ederiz. Kahramanmaraş’a ve Türkoğlu’na harika bir yatırım yapılmasına vesile oldular’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Didem Kayabaşı