Aycan, soru önergesinde Kahramanmaraş’ın bir sanayi şehri olduğunu ve 1.5 milyar dolarlık ihracat yaptığını belirtti. Kahramanmaraş’ın deniz yoluyla ticaret için Mersin Limanı’nı kullandığını kaydeden Aycan, Kahramanmaraş’tan Mersin Limanı’na demiryolları bağlantısının çok önemli olduğunu ifade etti ve Türkoğlu’nda yapılan Lojistik Merkezi’nin daha yoğun kullanılması gerektiğini kaydetti.

Soru önergesinde Aycan, “Kahramanmaraş aynı zamanda bir sanayi şehridir. 2021 yılında 1,5 milyar ABD doları tutarında ihracat yapmıştır. Deniz yoluyla ihracatta Mersin Limanı kullanılmaktadır. Mersin Limanına demiryolları bağlantısı çok önemlidir. Bu kapsamda Türkoğlu İlçemize yapılan TCDD Lojistik Merkezi önemli ve büyük bir yatırımdır. Bu merkezi daha yoğun kullanmak gerekir.

Bu kapsamda;

BAŞKAN OKUMUŞ ANKARA’DA BAŞKAN OKUMUŞ ANKARA’DA

1-                  Türkoğlu TCDD Lojistik merkezinde gümrük birimi olmaması ihracat için sorun oluşturmaktadır. Buraya gümrük birimi kurulacak mıdır? Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?

2-                 Burada konteyner, yükleme ve yük indirme ile ilgili kapasitenin geliştirilmesi için donanım ve personel ihtiyacını giderme konusunda bir çalışmanız var mıdır?

Türkoğlu TCDD Lojistik Merkezinin bundan sonraki faaliyet ve çalışmalarıyla ilgili olarak Bakanlığınızca nasıl bir planlama yapılmıştır?” ifadelerine yer verdi.

Editör: Didem Kayabaşı