Yaptığı yatırımlar, gerçekleştirdiği projelerle ilçesine ilkleri yaşattığı gibi Türkiye’nin birçok noktasındaki belediyelere de örnek olan ve insan odaklı hizmetleriyle vatandaşların yüzlerini gülümseten Onikişubat Belediyesi, 2007 yılında şehit düşen Jandarma Er Hüseyin Varol’un ismini verdiği Kapalı Yüzme Havuzu’nun açılışını gerçekleştirdi.

 

 ‘ÖZGÜRCE YAŞAYABİLİYORSAK ŞEHİTLERİMİZE BUNU BORÇLUYUZ’
Açılışta konuşan İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, “Bizim toprağımız muazzez, insanımız mübarek, bayrağımız kutsal, toprağımız şehit kanları ile sulanmıştır ve toprak değildir vatandır” dedi. Güvenç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Böyle bir Albayrak altında huzur içerisinde, özgürce, hür bir şekilde yaşayabiliyorsak, bunu şehitlerimize borçluyuz. Dünyada bu kadar ağır bedeller ödeyerek bayrağa vatana, toprağa sahip olan başka bir ülke yoktur. Birçok devletin bayrağı, toprağı, vatanı var ama bizim kadar bedel ödeyerek bunlara sahip olan başka millet yoktur. Onun içinde bizim toprağımız muazzez, insanımız mübarek, bayrağımız kutsal, toprağımız şehit kanları ile sulanmıştır ve toprak değildir vatandır. Şükredeceğimiz çok şey var. Büyüklerimiz her zaman söyler; insanoğlu nefes alıp verirken 2 kere şükretmeli. ‘Alırken nefes alabiliyorum diye şükredeceksin. Verirken nefesi verebildim diye şükredeceksin.’ Bu alıp-verme fiilinde hayatı sağlayan 2 büyük olay var. Nefes alamazsan ayrı dert, aldığın nefesi veremezsen ayrı dert. Şu günlerde Cenab-ı Mevla, tüm bilim adamlarına, yeryüzüne, insanlara, dünyaya göremediğimiz, bilemediğimiz adını virüs koyduğumuz bir virüsle nefes alıp vermenin kıymetini öğretiyor. Cenab-ı Mevla diyor ki; ben izin vermezsem nefes alıp veremezsiniz. AK Parti, tüm teşkilatıyla sürekli çalışıyor. Onikişubat belediyemizi hayata geçirdiği yüzme havuzu projesinden ötürü tebrik ediyorum.”   

Miniklerden atık toplama kampanyasına anlamlı destek Miniklerden atık toplama kampanyasına anlamlı destek

EĞİTİM VE SPOR BİR ARADA

6 yıllık sürede dikkate değer çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “2014 yılında seçimlere katılmış, tüzel kişiliğini kazanmış, o günden bugüne kadar Onikişubat’lı kardeşlerimiz için imar ve iskân hizmetleri yapmış bir belediye olarak 6 yıllık görev süremizde gerçekten dikkate değer çalışmalar başarmışız. Bunlardan birkaçını sıralayacak olursak; 8,6 milyon m² kilit parke, 467 bin ton asfalt, 312 park, 7 havuz, 7 yurduyla beraber okul, 60 köyümüzü Bilgi ve Kültür Evi yapmışız .Eğitimle ilgili yaptıklarımız ise dikkate değer çalışmalar. Her sene 70-80 bin kitabı 5’li setler halinde sadece Onikişubat’ta değil, Kahramanmaraş’ın bütün okullarında dağıtmışız. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz bu projede okuma sınavları yaptık. Geçen yıl 72 bin öğrencimiz sınavlarımıza katıldı ve başarılı olanlara hediyeler takdim ettik, okumaya teşvik etmek için. Bunun yanında her sene, bu sene de başlayacağız 2 bin-2 bin 5 yüz öğrencimize üniversite hazırlık kursları düzenledik. Bunlar son derece örnek projeler. Açılışını yaptığımız tesise şehidimizin adını vermek için babası Namık kardeşimize sorduk. Eviniz de buraya yakın, oğlunuzun ismini versek sürekli görmek sizi üzer mi diye. Namık kardeşimiz memnuniyet duyacağını belirtti ve tesisimize şehidimizin adını verdik. Tesisimiz, 2 bin 319 m² kapalı alana sahip, sadece yüzme havuzu değil, içinde birçok ekipmanın bulunduğu fitness salonumuzun da mevcut olduğu şehidimizin adına yakışır bir tesistir” ifadelerini kullandı”

Açılışa İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, AK Parti Milletvekili Habibe Öçal, Vali Ömer Faruk Coşkun,  İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, AK Parti Kahramanmaraş İl Koordinatörü Muhammet Abdullah Özer, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Eren Aşçı, Şehit Hüseyin Varol’un ailesi, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Editör: TE Bilisim