Türkoğlu ilçesi sanayi, eğitim ve tarım alanlarında yapılan yatırımlarla gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda 6 Şubat depremlerinden etkilenen ilçe, coğrafi konumunun avantajını kullanarak önemli bir tarımsal üretimin merkezi olmayı hedefleniyor. 2023 yılında ilçesine yapılan yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 2020 pandemi sonrası, tarıma yönelik bakış açılarında büyük bir değişim yaşandığını ve yenilikçi, inovatif bir yaklaşım benimsediklerini ifade etti.

TÜRKOĞLU, KAHRAMANMARAŞ’IN TARIM ÜRÜNLERİNİN ANA VATANI OLDU

Türkoğlu Belediyesi’nde personel kıyımı başladı Türkoğlu Belediyesi’nde personel kıyımı başladı

Başkan Osman Okumuş, “2023 yılı depremlerin etkisi ile geçmiş olsa da Türkoğlu ilçemiz, tarıma verdiği desteği sürdürerek başarılı bir performans sergiledi. Stratejik ürünlerin ekiminden hasatına kadar her adımda liderliğini korudu. Coğrafi konumumuzun avantajını kullanarak tarım arazilerini ve ürünlerini birleştirerek önemli bir üretim merkezi olma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. 2020 pandemi sonrası, tarıma yönelik bakış açımızda büyük bir değişim yaşandı ve yenilikçi, inovatif bir yaklaşım benimsedik. 2023 yılında depremin etkisiyle ekim alanlarında ve üretim miktarlarında azalma olsa da Türkoğlu, Kahramanmaraş’ın tarım ürünlerinin ana vatanı oldu.

ÜRETMEYE, KATMA DEĞER YARATMAYA VE İNOVASYONU DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ

Tarım İlçe verilerine göre, 2023 yılında Kahramanmaraş’ta üretilen ürünlerin çeşitleri, ekim alanları ve üretim miktarları şu şekildedir: Mısır, üretim alanı ve miktarı açısından Türkoğlu birinci sırayı, Soya fasulyesi, üretim alanı ve miktarı açısından Türkoğlu birinci sırayı, Çilek, üretim alanı ve miktarı açısından Türkoğlu birinci sırayı, Hıyar, üretim alanı ve miktarı açısından Türkoğlu birinci sırayı, Antep fıstığı, üretim alanı ve miktarı açısından Türkoğlu ikinci sırayı, Baharatlık Biber, üretim alanı açısından Türkoğlu ikinci, üretim miktarı açısından üçüncü sırayı, Trabzon Hurması, üretim alanı açısından Türkoğlu ikinci, üretim miktarı açısından üçüncü sırayı, Buğday, üretim alanı açısından Türkoğlu Beşinci, üretim miktarı açısından dördüncü sırayı almıştır. Yenilikçi bir yaklaşımla üretmeye, katma değer yaratmaya ve inovasyonu desteklemeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Ayşegül Dokuyucu

Editör: Çağatay GEDİK