6 Şubat depremlerinin sene-i devriyesi münasebetiyle, depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sütçü İmam Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği buluşmada Türkoğlu’na katma değerler getirecek TUSAŞ hakkında müjde verdi. Türkiye’ye uzun yıllardır tekstil ve türevlerini üreten Kahramanmaraş ve Türkoğlu’nun yeni gözbebeği TUSAŞ olacak. Türkiye’de havacılık sektöründe kullanılan pek çok yapı Ankara’dan sonra en büyük üretimi Türkoğlu’nda yapılacak. ATAK-2, ANKA, AK SUNGUR, AKINCI TİHA gibi pek çok hava aracı ve hava araçlarının parça üretim tesisi TUSAŞ’a ev sahipliği yapan Türkoğlu, kente ve ülkeye çok büyük katkılar sağlayacak.

BU GURUR, BU ONUR BİZE YETER
Konu hakkında sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Sayın Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş programında önemli bir açıklama yaparak belki de Kahramanmaraş ve Türkoğlu'nun önümüzdeki 100 yılına ışık tutacak bir müjdeyi açıkladı. Bizim de katkı sağladığımız TUSAŞ tesisleri önemli bir kimliğe kavuşuyor. Yani savaş konseptini değiştiren İHA, SİHA'larımızın Ankara'dan sonra en büyük üretimi Kahramanmaraş Türkoğlu'nda olacak. Bu gurur, bu onur bize yeter” ifadelerini kullandı.

Türkoğlu'nda Başkan ve Başkan Adayı Halkla İç İçe Türkoğlu'nda Başkan ve Başkan Adayı Halkla İç İçe

HAVACILIK YAPISALLARI ÜRETECEK BÜYÜK BİR TESİS İNŞA EDİYORUZ

Önemli pek çok havacılığa ait parçaların artık TUSAŞ’da üretileceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Kahramanmaraş'ta yine TUSAŞ vasıtasıyla havacılık yapısalları üretecek büyük bir tesis inşa ediyoruz. İnsansız hava aracımız ANKA'nın da aralarında olduğu havacılığa ait pek çok parçanın üretimi artık burada yapılacak. Bir başka deyişle Kahramanmaraş'ımızı Ankara'dan sonra ikinci savunma havacılık ve uzay sanayi merkezi haline getiriyoruz. Geleceğin sektörü savunma sanayimize ve havacılık endüstrisine insan kaynağı sağlamak üzere Airbus ve TUSAŞ iş birliğiyle şehrimize önce bir meslek yüksek okulu açıyoruz. Bununla kalmıyor, sektörü destekleyecek bilimsel ve teknik çalışmalar için şehrimizin ikinci üniversitesini bünyesine gerekli takviyeleri yaparak, İstiklal Teknik Üniversitesi'ne dönüştürüyoruz. TÜBİTAK'ın desteğiyle faaliyete geçecek bilim merkeziyle çocuklarımızı bu alana teşvik edecek bir diğer adımı da atıyoruz" dedi.


Haber: Ayşegül Dokuyucu

Editör: Çağatay GEDİK