Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut kredisi açıklamasından sonra tüm Türkiye’de büyük tartışmalara yol açan fırsatçı konut sahipleri ve emlakçılar, Türkoğlu ilçesinde yok denecek kadar az. Türkoğlu ilçesinde yıllardır emlakçılık yapan Me-ar Emlak sahibi Mehmet Davarcı, kredi açıklamasından sonra emlak piyasasında bir hareketlilik olduğunu belirtti. Davarcı, “İnsanlarımızın Alım gücü var. Cumhurbaşkanımızın kredi açıklamasından önce de bir emlak sektöründe bir hareketlilik vardı. Kredi açıklamasından sonra da biraz daha hareketlilik söz konusu oldu. Konutlara talepler artmaya başladı ve daha da artacağını umut ediyorum. Sürekli olarak Ekspertiz denetlemeleri oluyor, bu sabahta ekspertiz denetlemesine gelen yetkili kişinin söylediği şey şu: ‘Türkoğlu’nda Kahramanmaraş merkeze göre fiyatlar daha makul.’ Emlak piyasasında bir hareketlilik var, kredi kararından sonra Türkoğlu ilçesinde fiyatlarda değişiklik olmadı desem yeridir’’ diye konuştu.

Başkan Okumuş kaza geçirdi Başkan Okumuş kaza geçirdi

IMG_5059

AYAKLI EMLAKÇILARA DİKKAT!

Emlak işi gayri resmi olarak icra edenlere serzenişte bulunan Mehmet Davarcı, fırsatçılık yapabileceklerini, onlara güvenmemek gerektiğini vurgularken, vatandaşlara da uyarılarda bulundu. Mehmet Davarcı, “Ev alacakların, ayaklı emlakçı dediğimiz yani herhangi bir maliye kaydı olmayan, emlak işini gayri resmi yapan kişilerle çalışmamasını, Emlak işini resmi olarak yapan kurumlarla çalışmalarını tavsiye ediyorum. Sebebi ise şu: Emlak piyasasını sürekli takip ettiğimiz için ve güncel fiyatlarla fiyat düzenlemesi yapıyoruz. Böyle kişiler istedikleri gibi fiyatlarla oynama yapabiliyorlar, bir nevi fırsatçılık yapıyorlar. Yetkili bir kişi bu söylediğim sözleri onayladı, emlak işlerinde alıcıların resmi olarak emlak işi yapan kurumlarla çalışmasını, gayri resmi olarak emlak işi yapan kişilerle çalışmamasını tavsiye etti. Resmi olarak bu işi yapanların güven verdiğini de söyledi’’ dedi.

Öte yandan taşınmazların fiyat belirleme durumundan da bahseden Mehmet Davarcı, “Taşınmazın bizim aracılığımızla satılırken ya da kiralanırken şu özelliklere dikkat ediyoruz: Yapının durumu yani bina yaşı, imar durumu, yapı kullanım izin belgesi olup olmadığına bakılarak fiyat belirleyip, satışları bu şekilde düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.  

KİRALIK EV AZ, RAĞBET ÇOK

İlçede kiralık evin az olduğunu talebin ise çok olduğunu vurgulayan Mehmet Davarcı, özellikle ilçede görev yapan devlet memurların kiralık ev talebinde bulunduklarını ancak taleplere yetişemediklerini belirtti. Davarcı, “ Türkoğlu’nda hat safhada kiralık ev arayışı var. Kiralık eve rağbet çok, ilçemizde görev yapan, dışarıdan ya da Kahramanmaraş merkezden gelen memurlar kiralık ev bulamadıkları için yakınıyorlar. Birçoğu da eve bulamadıkları için merkezde ikamet ediyor. Buna çözüm olarak müteahhitlerin Türkoğlu’nda konut yapımına devam etmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Manşet Gazetesi