Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Gaye Coşkun, Federasyonun 10 .’ncu yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada,  kuruluş günlerinden bugüne süreci anlattı. Antalya, Isparta, Burdur, Alanya, Kemer, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, İskenderun, Hatay ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görev yapan gazeteciler cemiyetlerinin üyesi olduğu federasyonun 10. Yılında büyüyerek yoluna devam ettiğini kaydeden Coşkun açıklamasında şunları söyledi: “2013 Yılında Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni’nin girişim ve çabalarıyla,  yasal olarak kuruluş hazırlıklarını tamamlayan Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Isparta Gazeteciler Cemiyeti, Hatay Gazeteciler Cemiyeti,  Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Derneği‘nin “Kurucu Cemiyetler” sıfatıyla merkezi Antalya’da bulunan “Akdeniz Gazeteciler Federasyonu”12 EYLÜL 2013 günü resmen kurulmuştur. Federasyonumuzun üyesi bulunduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu başta olmak üzere ülkemizde faaliyet gösteren birçok meslek örgütleri tarafından “Yaptığı Faaliyetlerle” dikkat çeken AGF bir taraftan kendi bölgesinde çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan ulusal ve uluslararası alanda mesleki konularda tavır ve görüş geliştirmektedir.

10. YILDA GAZETECİLİK MESLEĞİNİN GELECEĞİNE YÖNELİK KAYGILARINA KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan''dan evlerinde altın ve döviz bulunduran vatandaşlara çağrı Cumhurbaşkanı Erdoğan''dan evlerinde altın ve döviz bulunduran vatandaşlara çağrı

Covid-19 döneminin acımasız, kalıcı küresel ekonomik ve sosyal olumsuzlukları nedeniyle sektörümüzün yaşadığı sorunlar, medyanın işlevini düzenleyen yönetmelik ve uygulamalar son yıllarda mücadele ettiğimiz önemli konulardan olmuştur. Federasyon’umuz acısını hala yüreklerimizde hissettiğimiz Kahramanmaraş merkezli depreminden Hatay, Kahramanmaraş,  Osmaniye ve İskenderun Cemiyetlerimiz’in de çok büyük sorunlar yaşaması nedeniyle bölgesel istişare toplantılarında ise aksamalar yaşanmaktadır. Bir araya gelmeler yaşanmasa bile uzaktan temaslar ile sektörel sorunların takipçisi olmayı sürdürmekteyiz. Bölgesel sorunlarımızı biliyor ve çözümlenmesi için ciddi adımlar atıyoruz.’ Akdeniz Gazeteciler Federasyonu olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılında 10. Kuruluş yılımızı kutlamak bizler için ayrı bir onurdur. 10. Yılda gazetecilik mesleğinin geleceğine yönelik kaygılarına karşı mücadelemiz sürecektir. Bölgesel güç birliği için destek veren başta kurucularımız olmak üzere federasyonumuzun gelişmesine destek veren herkese ayrıca teşekkür ederim.”

Haber Merkezi

Editör: Didem Kayabaşı