31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra partilerin Milletvekilleri de saha çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş halkının nabzını tutan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, Kapalı Çarşı esnaflarına ziyarette bulundu. Esnaflar tarafından güler yüz ve saygıyla karşılanan Kirişci, esnaflarla muhabbet ederken aynı zamanda talep ve isteklere de kulak verdi.

BİZ HER DAİM SAHADAYIZ VE VATANDAŞLA BİRLİKTEYİZ

Kahramanmaraş’ın yeniden ihya ve inşasının önemli olduğunu belirten AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci; “Her hafta mutlaka buralarda ziyaretlerimiz oluyor. Netice itibariyle vatandaşlarımızın bu istekleri bizim önümüzdeki çalışmalar için de yol gösterici bir ışık oluyor. Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Fırat Görgel bir sunum gerçekleştirdi. Bu doğrultuda şehrin her bakımdan ihyası ve inşası çok önemli. Yani gençler, kadınlarımız, engellilerimiz, yaşlılarımız için, spora, bilime, teknolojiye ilgi duyanlarımız için o kendi projelerini paylaştı. Artı sanayimiz, iş insanlarımız, esnafımız için çalışmaları da aynı şekil paylaştı. Biz de bu şekilde esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Biz her daim sahadayız ve her daim vatandaşla birlikteyiz. Elbette seçim dolayısıyla da onların da birtakım istekleri olabilir. Bu istekleri de alıp, bizim çözebildiklerimizi çözeceğiz, çözemediklerimizi de Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edip onun üreteceği çözümle devam edeceğiz.

 

Türkoğlu Belediyesi’nde personel kıyımı başladı Türkoğlu Belediyesi’nde personel kıyımı başladı

RESTORASYON İŞLEMLERİ HALİYLE BİRAZ ZAMAN ALIYOR

Kahramanmaraş’ın restorasyon konusu çok fazla dile geldi ve şunu ifade etmekte yarar var; özellikle tarihi mekanlar böyle kendi isteğimize göre restore edilemiyor maalesef ki edilmemesi de gerekiyor. Çünkü ecdadımızın bize bıraktığı bir miras söz konusu ve bizim bu mirası geleceğe de sağlam, sağlıklı bir şekilde teslim etmemiz gerekiyor. Ondan dolayı bu biraz zaman alıyor. Mesela Ulu Cami'mizin restorasyon çalışması gerçekten bizim için çok önemli. Ulu Camii kıymetli bir eser. Deprem öncesinde olduğu gibi eski haline getirilmesi ister istemez bir zaman alıyor ve bir süreç gerektiriyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda biraz daha anlayışlı olmalarını arzu ediyoruz. İnşallah milletimizle birlikte 31 Mart sonrası çok daha güçlü, çok daha dirayetli bir şekilde yeni Kahramanmaraş'ı hep birlikte ihya ve inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ESNAFIMIZIN VE HEMŞEHRİLERİMİZİN TALEPLERİNİ ALIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise; “Kapalı çarşımızı geziyoruz. Buradaki esnafımızın ve hemşehrilerimizin taleplerini alıyoruz. Bildiğiniz gibi deprem öncesinde de restorasyon ihtiyacı olan Kapalı Çarşımız deprem sonrasında daha fazla ihtiyaca hasıl oldu. Kültür Bakanlığı’mızla görüştük ve Bakanlığı’mızın da desteğiyle büyükşehir belediyemiz Kapalı Çarşı'mızın restorasyon çalışmalarını hızla yürütüyor. Burada projede son aşamaya geldik, şu an ihale aşamasındayız. Yakında ihalesini yaparak en kısa zamanda restorasyonunu da tamamlayıp tarihi dokumuza uygun bir hale getirip esnafımızı rahatlatacağız. Esnaflarımız yerlerinde faaliyete devam etmiş olacaklar. Hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Ayşegül Dokuyucu

Editör: Çağatay GEDİK