BAŞKAN OKUMUŞ ANKARA’DA BAŞKAN OKUMUŞ ANKARA’DA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentimizin önde gelen isimleri kutlama mesajları yayınlayadı.

5953 sayılı Basın İş Yasası’nın 1961 yılında çalışan gazeteciler lehine 212 sayılı yasayla değiştirilmesinin yıldönümü olan 10 Ocak tarihi "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanıyor. Demokrasinin en önemli unsuru olan bizlerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlama mesajı yayınlayarak unutmayan, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KBGC) Başkanı Arslan Deveboynu’ya, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun’a ve ismini yazamadığımız birçok okurumuza Türkoğlu Haber Gazetesi olarak teşekkür ederiz.

Bize gelen kutlama mesajlarından bazıları şu şekilde;

BAŞKAN ERKOÇ’TAN 10 OCAK KUTLAMASI
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Erkoç, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, halkın duygularını dile getirdiğini, sesi, soluğu olduğunu ve aynı zamanda siyasilerin de en büyük yardımcısı olduğunu kaydederek tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Başkan Erkoç yayınladığı mesajda şunları söyledi: “Yaptıkları iş gereği gözlemleri, bağımsız duruşları ve tarafsız kimlikleri ile yönetim ve vatandaşlarımız arasında çok önemli bir köprü görevi gören basın, demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Geçmişten bugüne ülkemizin ve şehrimizin gelişmesine önemli katkılar sağlayan basın-yayın kuruluşlarımız, günün imkânlarına göre kendilerini yenileyerek, şartlar ne olursa olsun katkılarını sürdürmektedirler. Toplumların haber alma hakkını elde etmesi için her koşulda canla başla çalışan gazetecilerin özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değil. O sebeple Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak basın yayın kuruluşlarımızın ve çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiklerine olan inancımız tam. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, doğru, ilkeli ve tarafsız haber yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.''

''HER GEÇEN GÜN ÖNEMİ ARTIYOR’
Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 10 Ocak Çalışan Ga-zeteciler Günü münasebetiyle me-saj yayımladı.
Başkan Okumuş, her yıl 10 Ocak tarihinin “Çalışan Gazeteciler Gü-nü'' olarak kutlanmaya başladığını hatırlattı. Gazetecilikten bahseden Okumuş, mesajında şunları aktardı: “Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları, internet medyası ve sosyal medya ile birlikte en dinamik mesleklerden biri olan ve fikir işçisi olarak kabul edilen gazetecilik; toplumun aydınlatılması, bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi yolunda etkinliği her geçen gün artarak önemli bir görev ifa etmekte, basın ahlak kuralları doğrultusunda ilkeli ve objektif haber anlayışıyla, vatandaşın doğru ve eksiksiz haber alma hakkını kullanmasına aracılık etmekte ve her şartta toplum yararını gözetme sorumluluğunu yerine getirmektedir. Gazete ve dergilerimizin, yerel televizyonlarımızın, radyoları-mızın, internet haber sitesi yayıncılarının dizgicisinden muhabirine, köşe yazarından dağıtıcısına, program yapımcısından tasarımcısına kadar tüm basın çalışanlarımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, ilimizin sosyal, ekonomik, kültürel ve turizm gelişimindeki paylarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Onların çalışma şartlarını kolaylaştırmak, gereken desteği ve katkıyı sağlamak toplum olarak hepimizin görevidir. Mesleklerinin yıpratıcı ve zor koşullarına rağmen, mesai mefhumu gözetmeksizin sorumluluk bilinciyle ve fedakarlıkla görev yapan basın çalışanları; hukukun evrensel koşulları, basın meslek etiği kuralları, kişilik hakları, özel hayata saygı, eleştiri sınırlarını aş-madan, doğru ve tarafsız haber verme ilkelerinden asla taviz vermemelidir. Bu yaklaşım, halkımızın basınımıza güvenini sürekli kılacağı gibi itibarını da daha yukarılara taşıyacağı muhakkaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; gazete, televizyon, radyo, dergi, bülten ve internet haber sitelerindeki tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü''nü kutlar, aileleriyle birlikte daha nice senelere sağlık, mutluluk ve başarı içinde erişmelerini diler, sevgiler sunarım.''

''DEMOKRASİNİN EN ÖNEMLİ UNSURU’
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 10 Ocak Çalışan Ga-zeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Demokrasilerin en önemli unsurlarından birinin basın olduğuna dik-kat çeken Mahçiçek, mesajında şu düşüncelere yer verdi:
“Gazetecilere ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı Yasa'nın kabulü nedeniyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Günü'nde, tüm basın çalışanlarına sevgi ve selamlarımı sunuyorum. Medya mensuplarımız, yükselen Türkiye vizyonuna katkı sağlayan, şehrimizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına katkıda bulunan araştırmaları, haberleri ile önemli bir meslek icra etmekteler. Gazetecilerimiz, bilgi çağında sosyal sorumluluk odaklı haberleriyle şehrin gelişmesini sağlamaktadırlar. Medya çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru, tarafsız ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en uygun biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabaları takdir ediyoruz.
Demokratik ve şeffaf bir toplum olmanın en öncelikli şartlarından biri, kamuoyu yararına olacak tüm enformasyonun sağlanması, halkın doğru, yanlı olmayan haber akışıyla bilgilendirilmesi, Teknolojideki hızlı gelişme ile gazeteler ve televizyonlarla birlikte internet medyası da enformasyonun en önemli ayaklarından biri olmuştur. İnternet medyasının hızıyla da kamuoyunun bilgilenme oranı artmış fakat aynı hızda bilgi kirliliği oranı da artmıştır. Sorumlu gazetecilerimizin görevi bilgi kirliliği arasından en doğru olanı araştırıp halka sunmaktır. Medya çalışanlarımızın, mesleklerini icra ederken toplumumuzun hassasiyetlerini göz önünde bulundurmaya özen göstermeleri büyük önem arz etmektedir.
Ülkemizde demokrasinin en önemli göstergesi farklı görüş ve yorumlarla basın mensuplarımızın kamuoyunu bilgilendirme özgürlüğüne sahip olmalarıdır. Böylelikle toplumsal bilinci artıran haberleri sunabiliyorlar. Gazeteciler, kamu yararını her zaman ön planda tutarak yaptıkları haberlerle toplumdaki tüm görüşlerin sesi olurlar.
Medya çalışanları tüm önemli olaylarda vatandaşlarımızın yardımına koşan kişilerdir. Gazetecilerimiz, habercilik sorumluluğu ile birlikte sosyal sorumluluğu da ön planda tutarlar. Gazetecilerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik atılan adımlar artmalıdır. Bu iyileştirmeler ulusal ve yerel medyamızın gelişimi açısından da önemli bir rol oynamaktadır. Yerel medya bir şehrin güncelini ve tarihini yaşatır, şehrin en önemli işleyen dinamiklerinden birisidir. Etkinliklerimizde bizi yalnız bırakmayan tüm değerli yerel medya mensubu arkadaşlarımızın ve tüm medya mensuplarımızın ''10 Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı suna-rım.''

''TÜM BASIN EMEKÇİLERİNİN GÜNLERİNİ KUTLUYORUM’
Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KBGC) Başkanı Arslan Deveboynu,"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.
KBGC Başkanı Arslan Deveboynu, 5953 sayılı Basın İş Yasası’nın 1961 yılında çalışan gazeteciler lehine 212 sayılı yasayla değiştirilmesinin yıldönümü olan 10 Ocak tarihinin "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlandığını hatırlatarak, “Tüm basın emekçilerinin günlerini kutluyorum'' dedi.
Başkan Deveboynu,  mesajının devamında şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ta gazeteci arkadaşlarımız zor şartlar altında görev yapmaya çalışıyorlar, demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, ilkeli yayıncılık anlayışı ile olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun, güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha da hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasını daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü yürekten kutluyorum.''

''TÜRKİYE’NİN YENİ VİZYONU İÇİN BASIN ŞART’
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, 10 Ocak Çalışan Ga-zeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Zabun, yayımladığı mesajında, Kahramanmaraş ve ülkenin dört bir yanında halkın haber alma özgürlüğü için çalışan bütün basın mensuplarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü''nü kutladı. Türkiye’nin 2023 hedefinde basının çok önemli rol oynayacağını belirten Zabun, ileri demokrasi ve yenilikçi düşüncenin basının yardımı ile olacağını söyledi. Zabun: “Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Ülkesi yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, Kahramanmaraş’ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır'' dedi
Zabun sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağ-layan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar.
Basın çalışanlarımızın prensipli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde yerine getirdikleri bu önemli görevleri için teşekkür eder. Kahramanmaraş’ta ki tüm basın çalışanla-rının, ''10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gün’nü kutlar, selam ve sevgilerimi sunarım''

BAŞKAN OKAY'IN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Okay, "Fedakar basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum" dedi.Her türlü koşulda görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan gazetecilerin büyük bir fedakarlık örneği gösterdiğini dile getiren Başkan Okay, mesajını şu şekilde sürdürdü; "Halkımızın haber alma hakkını sağlayarak, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna aktarmak adına büyük bir fedakarlık örneği gösteren gazetecilerimizin gününü tebrik ediyorum. Ülkemizin kalkınması, şehrimizin gelişmesi için gazetecilerimiz de üzerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır. Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı çerçevesinde görevlerini yerine getiren gazeteci kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Terör belasıyla büyük bir mücadele veren ülkemizin bu süreçte doğru, tarafsız ve dürüst gazetecilere ihtiyacı vardır. 15 Temmuz sürecinde gösterilen duruşun bu sürçte de ortaya konulması ve sürdürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi konusunda gösterdiği çabalarla ilimizin ve ilçemizin gelişimine ve kalkınmasına büyük destek sağlayan, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkıları olan ilimiz genelindeki tüm basın mensuplarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyorum."

(Derleyen: Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: TE Bilisim