Şiir ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş’ta kültür envanterini zenginleştirmek çalışmalar sürüyor.  Yitiksöz, Berdücesi, Evelahir ve Müşterek gibi süreli yayınlar şehrin kültür envanterine kazandırıldı. 2019 yılından itibaren şehir kitaplığına 65 yeni kitap kazandıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında "Maraş Masalları" adlı eseri tanıttı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ve ilkokul öğretmenleri ile öğrencileri de yer aldı.

Minik İtfaiyeciler Üniformalarını Giydi Minik İtfaiyeciler Üniformalarını Giydi

 KAHRAMANMARAŞ EDEBİYAT ŞEHRİDİR

Programda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör; “Biz her alanda çalışma yapıyoruz ama gençlerimiz, siz değerli yavrularımız için yaptığınız çalışmaları son derece önemsiyoruz. Yaralarımızı hızla sarmaya devam ediyoruz. Devletimiz güçlü, milletimiz güçlü. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, liderliğinde tüm kurum ve kuruluşlarımız millet olarak inşallah çok hızlı bir şekilde ayağa kalkıyoruz. Şehrimizin yeniden imar ve inşasını gerçekleştiriyoruz. Bu süre içerisinde de sizlere daha fazla yeşil alan, daha fazla kütüphane, daha fazla spor alanı yapmak için uğraşıyoruz. Kahramanmaraş, bize dedelerimizden bırakılmış tarihi kültürü olan bir şehirdir. Kahramanmaraş aynı zamanda edebiyat şehridir. Bu şehir şiir adamları, edebiyat adamları, yedi güzel adamlar yetiştirmiş bir şehirdir. Onların bize bıraktığı çok güzel miras var. Ecdadımızın bize bırakmış olduğu mirası yaşatıyoruz. Son 5 yılda 65 kitap yayınlamışız. Çünkü biz edebiyatın şehriyiz. 4 tane dergimiz var. Yitiksöz, Evvelahir, Berdücesi ve Müşterek. Türkiye Yazarlar Birliği tarafından en iyi kamu yayıncılığı yapan belediye olarak gösterilmişiz ve ödül almışız. Edebiyat ve Sanat Kültür Araştırma Derneği tarafından Yitiksöz dergimiz de dergi alanında ödül almıştır. Belediyemiz ve çok kıymetli hocalarımız sizin için Kahramanmaraş Masalları kitabını hazırladı. Bu aslında annelerimizden, babalarımızdan, dedelerimizden, büyüklerimizden dinlediğimiz masallar. Çok değerli hocalarımızla ortak hazırladığımız masal ve hikâyelerden oluşan yeni kitabımızı sizlerle buluşturuyoruz. Bu kitabın oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

BİZ SİZLERLE VARIZ

Tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, “Kıymetli çocuklar, biliyorsunuz ki ilk öğrendiğiniz, ilk duyduğunuz şeyler hikâyeler, masallardır. Yarı gerçek, yarı hikâye olabilir, ama hepinizin hoşuna gidiyor. Bu masalları dinlemeyeniniz yoktur. Gece rüyalarınıza girdiğinde, bu masallardan büyük keyif de alırsınız. İşte bu masalları ilk defa kitaplaştıran ve iki kapak arasına alan güzel bir eserin tanıtım toplantısı için bir aradayız. Biz sizlerle varız ve sizlerin yüzünün güldüğünü gördüğümüzde gerçekten mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Ayşegül Dokuyucu

Editör: Çağatay GEDİK