6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde Türkoğlu İlçesi de etkilendi. İlçe genelinde bin 171 bina yıkıldı. Depremin yaraları sarılırken, gerek Türkoğlu Belediyesi gerekse kardeş belediyeler tarafından yıkılan binaların da enkazları kaldırılıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kısa zamanda enkazların kaldırılacağını söyledi.

kahramanmarasin-turkoglu-ilcesinde-yaralari-sarmaya-calisan-duzce-001

Yeşil alanlar yeniden hayat buluyor Yeşil alanlar yeniden hayat buluyor

YÜZDE 50’Yİ GEÇTİK

Yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Okumuş,  “İlmek ilmek dokuduğumuz Türkoğlu’nda yıkılan enkazların kaldırılması içinde diğer konular gibi yoğun gayret sarf ediyoruz. Çünkü yaraları bir an evvel sarabilmek için buraların bir an evvel kaldırılması gerekiyordu. Şu an da yoğun şekilde acil yıkılacak binaları yıkıyoruz. Bu oran da yüzde 50’yi geçtik. Enkaz kaldırma işi de aynı yoğunlukta devam ediyor. Hem yıkım hem de enkazla ilgili 50’nin üzerinde ekskavatör ve 130’un üzerinde de kamyon var. Bu ortalamanın çok çok üstünde. Kısa zaman içerisinde bu enkazları kaldıracağız. Sadece Türkoğlu Merkez’de çalışmıyoruz. Beyoğlu gibi 10 bin nüfuslu, Şekeroba 9 bin nüfuslu, Kılılı 7 bin 500 nüfuslu, buralarda da iş makinalarımız kısa zamanda bu enkazları kaldıracak” dedi.enkaz-kaldirma-3

DÜZCE VE KOCASİNAN BELEDİYELERİ YARDIMA KOŞTU

Kardeş Belediyelerinde ilçede yoğun mesai yaptığının altını çizen Başkan Okumuş, 
Depremin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Düzce ve Kayseri Kocasinan belediyeleri ile "kardeş belediye" olduk. Her iki belediye de deprem kendi kentlerinde olmuş gibi hizmet veriyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Ayşegül Dokuyucu

Editör: Didem Kayabaşı