BAŞKAN OKUMUŞ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISINA KATILDI BAŞKAN OKUMUŞ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISINA KATILDI

Türkiye'de ve dünyadaki çocuk üniversitelerinin yerine ve önemine de değinen Prof. Dr. Ümit Davaslıgil, "Çocuk üniversiteleri, örgün eğitimde verilen derslerle tatmin olmayan, kendi ilgi alanlarında farklı konuları da incelemek veya örgün eğitimde almış olduğu dersler üzerinde daha ileri düzeyde çalışmalar yapmak isteyen öğrenciler için açılmış programlardır. Dersler, üniversitelerdeki alanlarında uzman öğretim elemanları tarafından verilmektedir. Türkiye'de çocuk üniversitelerinin sayısı 10'u geçti. Dünyada ise ilk Çocuk Üniversitesi 1993 yılında İngiltere'de açılmıştır. İhtiyaç olduğu için sayıları gittikçe artıyor" dedi.

Maltepe Çocuk Üniversitesi'ndeki mevcut programlar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Davaslıgil, şöyle konuştu:

"En başta öğrencilerimizi tüm gelişim yüzlerini dikkate alıp, bir bütün olarak eğiterek eğitim sonrası tüm yaşamlarında başarılı olacak bireyler yetiştirmeyi arzuluyoruz. Bu nedenle de düşünme becerileri, yaratıcılık, duygusal ve sosyal gelişim programları/liderlik gibi tüm öğrencilerin aldığı bir takım temel derslerimiz var. Bunların yanı sıra bu dönem açılmasını istediğimiz ebru sanatı, felsefe atölyesi, girişimcilik, kısa film yapımı ve fotoğrafçılık, kodlama, mimarlığı tanıyorum, oyun tasarlıyorum ve oynuyorum, robotik, sebzemizi kendimiz yetiştiriyoruz, yaratıcı yazarlık gibi seçmeli derslerimiz de var. Ayrıca matematik ve fen gibi temel dersleri teknoloji ve mühendislik ile birleştiren ve yaşama yenilik getiren bir ders olan STEM de programımızın içinde yer alıyor. Maltepe Çocuk Üniversitemiz örgün eğitim dışında bilim ve sanat alanlarında eleştirel ve yaratıcı düşünmeyi besleyen, öğrencilere sosyal ve duygusal gelişim alanlarında beceriler kazandırarak yaşama hazırlayan, öğrencilerin ilgi alanlarında dersler açarak kendileri ile meslekler arasındaki köprüyü sağlam temellere dayandırarak meslek seçiminin temellerini küçük yaşlardan itibaren atılmasına zemin hazırlayan bir ekstra kaynak oluşturmaktadır.

Çocuk Üniversitesi'ne katılabilme şartlarına da değinen Davaslıgil sözlerini şöyle noktaladı:

" Maltepe Çocuk Üniversitesi, Cumartesi günleri 9:50 – 13:10 saatleri arasında öğrencilerin örgün eğitimde görmedikleri ama ilgi duydukları alanlarındaki dersleri alabilecekleri önemli bir adım oluşturuyor. On dört haftalık dönemler şeklinde açılıyor. Temel derslerin içeriklerinin tümünü bir dönemde almak mümkün olmuyor. Hemen hemen hepsinin tamamlanabilmesi için bir öğrencinin 3 dönem devam etmesi gerekiyor. Ama diğer seçmeli dersleri 7 haftada 2'şer saatlik modüller halinde veriliyor."

Maltepe Çocuk Üniversitesi ön kayıtları 16 Ocak-10 Şubat, 2017 tarihleri arasında kesin kayıtlar ise 13-15 Şubat, 2017 tarihlerinde yapılacak. İlkokul 2. sınıf ile 7. sınıf arasında tüm çocukların katılabildiği Maltepe Çocuk Üniversitesi’nde dersler 18 Şubat Cumartesi günü başlayacak.

Editör: TE Bilisim