Kahramanmaraş’a Kadın Voleybolunda büyük bir gurur yaşatan Türkoğlu Gençlik ve Spor Kulübü, normal sezonu namağlup lider tamamladıktan sonra, Osmaniye Kapalı Spor Salonunda oynanan 2. Lige yükselme Play-Off maçlarını da kazanarak adını 2. Lige yazdırdı. Kulüp Başkanı Hüseyin Akkaya, kısa vadedeki hedeflerine ulaştıklarını bu başarıyla yetinmeyeceklerini, başarılarının devamının geleceğini ve Sultanlar Liginde mücadele etmenin hayal olmadığını vurguladı.

WhatsApp Image 2022-06-29 at 13.21.29

NOKTA KOYMUYORUZ!

Başkan Akkaya, “Hedef ve hedeflerimiz var. Kısa, orta ve uzun. Kısa vadedeki hedefimize ulaştık, orta vadedeki hedefimiz 1. Lig ve uzun vadedeki hedefimiz ise sultanlar ligi. Bu takımın Sultanlar Liginde mücadele edecek kapasitesi var, Kahramanmaraş şehrinde bir takımın o ligde mücadele etmesi hayal değil. Biz bunu kısa bir zaman içerisinde gerçekleştireceğiz. Kadın voleybolunda Kahramanmaraş'ta 2. lige çıkan ilk takımız. Burada, nokta koymuyoruz virgül koyuyoruz. Hedeflerimiz için çalışmaya devam edeceğiz ve başaracağız’’ ifadelerini kullandı.

DOĞRU KADRO KURDUK

Sezon başındaki kadro yapılanmasında doğru transferler yaptıklarını belirten Hüseyin Akkaya, “Sporcularımız arasında 2. Lig ve 1. Lig tecrübesi olan oyuncularımız var. Biz sezon başındaki transfer politikamız şuydu kendi ilçemizde kendi memleketimizde şampiyonluğa oynayacak takıma uygun sporcuları transfer ettik sonrasında tecrübeli oyunculara yöneldik. Takımımızda 4 tane Türkoğlu’ndan sporcumuz var. 4 sporcumuz da Kahramanmaraş merkezde, diğer 8 sporcumuzu da dışarıdan transfer ettik. Bunların birçoğu az önce de söylediğim gibi 1.lig ve 2. lig tecrübesi olan sporcular böyle bir kadro yapılanması ile çıktık yola tecrübeli ve gençlerden oluşan sporcu gruplarını harmanlayıp oluşturduk takımı tecrübeler gençlere tecrübelerini aktararak gençlerimizin olağanüstü mücadelelerini sahaya yansıtarak bu şampiyonluğu getirdiler” şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2022-06-29 at 13.21.22

POTANSİYELİMİZ VAR

Başkan Hüseyin Akkaya, Kahramanmaraş’ta ve Türkoğlu’nda yetenekli Voleybolcu olduğunu ve Sultanlar Liginde mücadele edecek potansiyellerinin olduğunu belirtti. Akkaya, “3-4 yıl sonra Kahramanmaraş’ta o arzuladığımız ‘Sultanlar Ligi’nde oynayacak yetenekli oyuncularımız var. Sadece biraz zamana ve tecrübeye ihtiyacımız var. Sultanlar Ligi uzak değil, 2-3 yıl sonra o ligde mücadele edeceğiz. Sporcu taramasında, hem Türkoğlu’nda hem Kahramanmaraş’ta koordinasyon içerisindeyiz. Sürekli görüşüyoruz, temas halinde olduğumuz antrenörlerimiz var. Biz tabi bunları takip ediyoruz onlara o şansı, o imkânı vereceğiz. Zaten biz bunu oluşturmazsak bizim başarı hikâyemiz çabuk biter. Kendi öz sermayemizi kullanmamız gerekiyor. Potansiyelimiz var, imkânımız var. Okul ve kulüp arasındaki koordinasyonuyla birlikte bu sporcular kızlarımız, 2 ya da 3 yıl içerisinde hem takımın kaburgasını yapısını oluşturacaklar. Yetiştirdiğimiz Voleybolcularımıza üst liglerden transfer teklifleri alacaklardır. Müneccim olmaya gerek yok. Sporcuyu küçük yaşta alıp, hem okul hem kulüpte yetiştirip takip etmek, oradan lokomotif takıma getirmek için müneccim olmaya gerek yok” dedi.

EKONOMİK KRİZ

Dünyanın ve Türkiye’nin yaşadığı ekonomik krizden kulübünde etkilendiğini belirten Başkan Akkaya, “Şuan Türkiye’nin ve Dünya’nın yaşadığı ekonomik bir kriz var. 3 ay öncesinde 700 bin lira ile 1. Lige hedef koyuyorduk, şuan bu rakam 1 milyon 500 bin lira oldu. Her şeyin fiyatı arttığı gibi sporcuların talep ettiği rakamlarda artıyor. ‘benim sezon boyu istediğim rakam bu’ diyor. Hedef koyduysak, takımı yetenekli, tecrübeli ve iyi oyunculardan oluşması gerekiyor. Kaliteliyi ucuza alamazsınız alırsanız kalite olmaz. İkisinden birinden taviz vereceksiniz. Ya kalitesiz alıp başarıyı bırakacaksınız ya da kaliteyi alıp başarıyı hedefleyeceksiniz. Yani hiçbir başarı tesadüf olmuyor.’’

BİZİ HEP SPOR MANTALİTESİ OLMAYAN İNSANLAR YÖNETTİ

Türkiye’nin spor potansiyelinin olduğunu, spor kültürü ve spor mantalitesi olmayan yöneticilerin sporu yönettiğini belirten Akkaya, “Biz bunu Büyükşehir Belediye’de antrenörken gördük. Bizi hep spor mantalitesi olmayan insanlar yönetti, maalesef Türk sporunun kaderi bu. Bu zamana kadar ki tüm başarısızlıkların başlıca sebebi, spor mantalitesi olmayan insanların başımızda olması. Başarıyı istiyorsak Spor kültürü olan, spor mantalitesi olan insanlar sporu yönetmeli. Doğru insanları spor kültürü ve spor mantalitesi olan insanlara yetki verirseniz başarı kaçınılmaz olur. Türkiye, dünyada spor potansiyeli noktasında en başta gelen ülkelerden bir tanesi. Ama maalesef bunu iyi değerlendiremiyoruz’’ şeklinde konuştu.

IMG_9957

VOLEYBOL ÜLKESİYİZ

Voleyboldaki başarıların gözler önünde olduğunu, dünyanın en iyi voleybol ligine sahip olduklarını belirten Başkan Akkaya, “Dünyanın en pahalı ligi bizim ligimiz. Dünyanın en iyi Voleybolcuları bizim liglerimizde. En iyi voleybolcular da Sultanlar Ligi’nde oynamak istiyor. Dünyanın en iyi takımları arasında bizim takımlarımız, Vakıfbank, Eczacıbaşı, Fenerbahçe gibi birçok değerimiz var. Yabancı Voleybolcuların hayalleri Türkiye’deki liglerde oynamak. Sultanlar Ligi dünya çapında üst seviye bir lig, dolayısıyla bu bizim için bir fırsat. Eğer o lige çıkarsak, Kahramanmaraş’ımızı sadece Türkiye’ye değil dünyaya tanıtmış olacağız. Kadın Voleybol Milli Takımımızın başarıları da ortada. Voleybolda olmadığımız turnuva yok, dünya sıralamasında ilk üçte. Biz Voleybol ülkesiyiz. Bunu fırsat bilerek kadın voleybol takımını kurduk, kadın voleyboluyla da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkoğlu’na 600 kişilik Ramazan çadırı kurulacak Türkoğlu’na 600 kişilik Ramazan çadırı kurulacak

MAÇLAR TÜRKOĞLU’NDA OYNANACAK

Önümüzdeki sezonda maçları Türkoğlu’nda oynayacaklarını belirten Hüseyin Akkaya, “Maçlarımızı Türkoğlu’nda oynayacağız. İlçemiz Kahramanmaraş’a uzak değil 15 dakikalık bir mesafe var. O şekilde el birliğiyle Kahramanmaraş’ta lokomotif bir takım, hedefli bir takım oluşturmak istedik. Biz yıllarca gerek futbolda, gerekse salon sporlarında hedefsiz, başarısız takımlar gördük bu da artık insanlara tiksinti veriyor. Ama böyle hedefli ne yaptığını bilen, seyircinin desteğini alarak başarılı bir takıma ihtiyacı var bu memleketin.

Bu takımı da biz oluşturduk, bu takım halkımızı, kurumları, herkesi iştahlandıracak. Dolayısıyla orada bir başarı hikâyesi olacaksa zaten her şey hep birlikte olur. Hep birlikte başaracağız, ben değil biz duygusuyla başaracağız” dedi.

Editör: Didem Kayabaşı