Mikro tarım sayesinde 35 kalemde üretim gerçekleşen, Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde yaklaşık 40 ülkeye üretilen ürünler ihraç edilirken, bölge ekonomisine katkı sağlanıyor. Konuya ilişkin, “Yaklaşık 280 bin dönüm alanda tüm stratejik ürünleri üreterek, hem ülkemize hem şehrimize hem de ilçemize döviz girdisi sağlıyoruz” ifadelerini kullanan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş sözlerine şöyle devam etti, “Pandemi bize tarımın ne kadar güçlü bir oyuncu olduğunu gösterdi. İlçemizde mikro tarım sayesinde 35 kalemde üretim yaparak Sayın Cumhurbaşkanımızın tarıma verdiği desteği bizde sonuna kadar destekliyoruz. İyi tarım uygulamaları sayesinde ilçede; “Türkoğlu Mutlu Besin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” kurulmasına destek sağladık. Şu anda ilçede yetişen her ürün ya yaş olarak ya da kurtularak ekonomik döngü içindeki yerini alıyor. Tarım sektörü ülkemiz için büyük bir öneme sahip olduğundan, bu tür yatırımların istihdam, yerel ekonomi ve sürdürülebilirlik açısından değeri büyüyor.  

F30MMdiWMAARpUn

40 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Türkoğlu Meslek Yüksekokulu’na iki yeni bölüm geliyor Türkoğlu Meslek Yüksekokulu’na iki yeni bölüm geliyor

Antep fıstığı ve Trabzon hurması gibi değerli ürünlerin üretildiği mahalleler, Türkoğlu'nun tarım potansiyelinin ne kadar geniş yelpazede olduğunu gösteriyor. Ayrıca salatalık, domates gibi stratejik ürünlerde desteklerimiz ile ABD dâhil 40 ülkeye ihraç ediliyor. Bu ürünlerin yetiştirilmesi hem çiftçilere gelir sağlamakta hem de bölge ekonomisine katkıda bulunuyor.

F30MN1kXoAAHphk

HEP DEDİĞİMİZ GİBİ, DEĞİŞİM DÖNÜŞÜM DEĞER

Mikro tarım bölgeleme ise tarım alanlarının belirlenmesi ve bu alanlarda uygun ürünlerin yetiştirilmesine odaklanan bir tarım uygulaması. Türkoğlu'nun bu alanda önemli bir oyuncu olması, bölgenin tarımsal üretim ve verimlilik açısından potansiyelini gösteriyor. Türkoğlu Belediyesi olarak tarıma olan yatırımlarının sürmesi, çiftçilerin desteklenmesi ve tarım faaliyetlerinin geliştirilmesi açısından önemli buluyoruz. Tarımsal üretimin artırılması, yerel ekonomiye katkı sağlarken, iç piyasadaki ürün arzını da olumlu etkiliyor. İlçe tarımsal üretimde 2020, 2021, 2022, 2023 yılında rekor üstüne rekor kırarak Türkiye’ye rol model olan bir üretim yapıyor.

Haber: Halil Öksüzce

Editör: Didem Kayabaşı