Ekran Resmi 2022-09-20 10.31.57Üreten, büyüyen ve gelişen Türkoğlu İlçesi, Ulusal Basın’da gündem olmaya devam ediyor. Daha önce birçok ilçeyi ve şehri gündemine alan Marka Şehirler programı bu kezde Türkoğlu’nu ele aldı. Programda ilk olarak Mutlu Besin Kooperatifi ziyaret edilirken, Kooperatif Başkanı Cennet Polat ile güzel bir söyleşi yapıldı. Polat burada Kahramanmaraş’ın yöresel ürünlerini Beyaz Tv mikrofonlarına anlattı.Ekran Resmi 2022-09-20 10.31.35

Daha sonra Belediye Başkanı Osman Okumuş’u ziyaret eden sunucu Hilal Yaşar, Osman Okumuş’tan Türkoğlu’yla ilgili bilgiler aldı. Türkoğlu Kent Meydanı’nda Yaşar’ı konuk eden Başkan Okumuş, Kent Meydanı Projesi ile ilgili bilgileri aktardı. Değişime ilk olarak Türkoğlu’nun kalbi olarak nitelendirdiği Kent Meydanı’ndan başladıklarını belirten Başkan Okumuş, her mahalleye hitap edecek parklar yaptıklarını söyledi. Türkoğlu’nun nüfusu en hızlı artan ilçe olduğunu ve kurulan OSB’lerle işçi arayan konuma geldiğini ifade eden Başkan Okumuş, belediyenin hizmetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Karaca güne esnaf ziyaretiyle başlıyor Başkan Karaca güne esnaf ziyaretiyle başlıyor

Hilal Yaşar daha sonra Türkoğlu Kadın Akademisi’ni ziyaret etti. Burada kadınların yaptığı el işlemesi ürünleri ekranlara çıkaran Yaşar, buradaki kadınlara tek tek akademi hakkındaki fikirlerini sordu.

Ekran Resmi 2022-09-20 10.31.11

DOMUZTEPE HÖYÜĞÜ’NE ZİYARET

Türkoğlu programını Domuztepe Höyüğü’nde sürdürüp, ilçedeki arkeolojik çalışmalarını da ekranlara çıkan Sunucu Hilal Yaşar, Domuztepe Höyüğü ile ilgili olarak Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Domuztepe Höyüğü Kazı Çalışması Başkanı Doç. Dr. Halil Tekin’den bilgiler aldı. Hilal Yaşar, Domuztepe Höyüğü’nün Türkoğlu’nda tarih için önemli bir potansiyel olacağını vurguladı.

Marka Şehirler programının Türkoğlu bölümü, Türkoğlu’ndaki üretim yerlerini ve tarlalarını da ekrana taşıyarak son buldu.

Editör: Didem Kayabaşı