15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü tarafından millettin iradesine büyük bir darbe vurulmak istenmişti. Ancak Türk halkı buna engel olmak için kendisini tankların ve diğer askeri araçların önüne atmıştı. Bu büyük direnişin 7. Yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesinde de kutlandı. 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik ve Beraberlik günü dolayısıyla Türkoğlu Millet Meydanında anma programı gerçekleştirildi. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ellerinde bayrak olan vatandaşlarla birlikte programın gerçekleştirildiği alana doğru yürüdü. Anma programında açıklamalarda bulunan Başkan Osman Okumuş, “Türkiye Yüzyılı Kahramanları 15 Temmuz Şehitlerimizi anmak için değerli hemşehrilerimizle bayrağımız ile birlikte yürüyerek hep bütün olduğumuzu gösterdik. 7'den 70'e elinde Türk bayrağı olan herkes ile birlikte omuz omuza kent meydanındaki program alınana yürüdük” diye konuştu.  

23-1

NİYAZİ ERGÜVEN KARDEŞİMİZİN ŞEHİT EDİLİŞİNİ BİZ YAŞADIK

Anma programında konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Bugün kutlama yapmayalım. Malumunuz 6 Şubat'ta büyük bir deprem yaşadık. Hem de günün anlam ve önemine de burada saygı duymuş oluruz. 1946’dan beri gelen asıl diktatör zihniyetin karşısında hayatı çocukluğundan itibaren mücadelelerle geçmiş ve biz Cumhurbaşkanımızın 2007’deki muhtıra, 7 Nisan MİT operasyonu, daha sonrasındaki 28 Şubat daha sonrasında Gezi olayları, bu kadar zaman, bu kadar iktidar olduktan sonra artık herkesin Türkiye'de darbeler olmaz dediği zaman, böyle konuştuğu zaman akşam bu saatlerde Türkoğlu 23 Nisan Parkı'nda sayın o zaman Serdar Kartal Kaymakamımız ve ilçe başkanımızla otururken İstanbul'da boğaz köprüsünde askerlerin ve tankların yolu kestiğini duyduk. Hala kafamızda soru işareti vardı. Acaba Boğaz Köprüsü'nde bomba var da asker bundan dolayı güvenlik amacıyla mı bunu kapattı diye. Ama yine darbelerin bitmediğini, darbelerin devam ettiğini Türkiye'nin dünyada asla boş bırakılamayacak bir ülke olduğunu biz ne kadar gece gündüz çalışsak da Türkiye'nin dışındaki emperyalist güçlerin de Türkiye üzerinde gece gündüz çalıştığını yine o darbe girişiminde gördük. Üzüldük. Yapan insanlardan dolayı üzüldük. Yanımızda namaz kılan, hacca giden, her gün vaaz veren alçakların nasıl dış güdümlerle, iş birliği yaptığı, nasıl 254 tane kardeşimize F16’larla bomba attığını, külliyeyi nasıl bombaladıklarını, milletin iradesi olan meclisi nasıl bombaladıklarını, nasıl Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ni bombalayıp Türkoğlu'na ayrı kahramanlık katan bir Niyazi Ergüven kardeşimizin şehit edilişini biz yaşadık.

24

VATAN, DEVLET, BAYRAK VE MİLLET ŞUURU OLAN İNSANLARA GÜVENMEMİZ LAZIM

Ayeti kerimede ne diyor? Değerli kardeşlerim Allah'ın adını anarak aldatırlar diyor. Bak ayet peygamberimiz zamanında da olmuştur. Ne deriz? Sakalı var bundan zarar gelmez. Namaz, alnı secdede zarar gelmez. Önemli olan hangi ideolojide olursa olsun, ister komünist olsun, ister solcu olsun, ister vatanperver milliyetçi olsun, önemli olan Cumhurbaşkanımızın da söylediği Türkiye'nin ortak 4 tane nesnesi var. Hepimizin kalbinde olması gereken vatan, devlet, bayrak ve millet şuuru olan insanlara güvenmemiz lazım arkadaşlar. Sahtekâr ve dolandırıcıların işimize gelip Allah adını anarak nasıl kandırıldığımızı, yanı başımızda, içimizde büyüttüğümüz ve gerçekten bazen oturup alkışladığımız, bazen ne kadar güzel çocuklar dediğimizin arkasında bir üst aklın bunlara dünyada ajan olarak yetiştirip Türkiye saldıklarını, Türk insanının içinden hacı amcalarının çocuklarını alıp zeki çocuklarının nasıl büyütüp bir beyinsizleştirip kendi insanına silah sıkan bir canavar haline dönüştürdüğünü gördük.

GARİBAN ANADOLU HALKI 15 TEMMUZ'DA YUMRUĞUNU İNDİRDİ

Her zaman uyanık olmamız lazım. Her zaman teyakkuzda olmamız lazım. Bu sadece Cumhurbaşkanımıza yapılan bir darbe değil, 1946’dan beri yapılan her darbeye bana yapılmadı denilmemeli. İşte Demirel'e yapıldı, Özal'a yapıldı, Necmettin Erbakan'a yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapıldı diyen devletin gerçek sahibi biziz diyen insanlara bu gariban Anadolu halkı 15 Temmuz'da yumruğunu indirdi. Şunu gördüler. Planlı ve programlı üniformalı bu alçakların plansız ama içerisinde 1946’dan beri dedelerimizin torunlarının kahramanlığı bunların karşısında muzaffer oldu. Onlardan Allah razı olsun. Türkoğlu da yine o gece bu bu saatlerde başlamak kaydıyla binlerce insan A partili, B partili, A ideolojili, B ideolojili demeden burada bir ay boyunca durduk.

EPEY YARALARIMIZI SARDIK AMA BU YARA KOLAY KOLAY GEÇMEZ

Başkan Okumuş kaza geçirdi Başkan Okumuş kaza geçirdi

Değerli kardeşlerim 6 Şubat'ta 11 şehirle beraber Türkoğlu ilçemizde büyük oranda etkilendi. Yaklaşık bine yakın şehidimiz ve o kadar da yaralımız ve binlerce de ağır hasarlı olan binamız var. 6 Şubat'tan 7’den 70’e Türkiye'nin 81 ili, dünyadaki kardeşlerimiz Türkoğlu ilçemizdeydi. Bine yakın tır yardıma geldi. Cumhurbaşkanımız, Valilerimizi görevlendirdi. Savcılarımız, kaymakamlarımız, belediye başkanları kardeş belediye başkanları hiç ayrılmadılar ve ne dediysek yaptılar. 5 ay 10 günlük bir süre geçti. Epey yaralarımızı sardık ama bu yara kolay kolay geçmez. Bundan önce nasıl devletimiz, belediyemiz, halk birlik ve beraberlik içerisinde bugüne kadar geldiysek bundan sonra da gecemizi gündüzümüze katıp değerli depremzedelerimizin yaralarını sarmak için mücadele vereceğiz. Başta 15 Temmuz şehidimiz Niyazi Ergüven olmak üzere Türkoğlu ilçemizde şehit mezarlığımızdaki 35 tane iç güvenlik, alçak PKK'lılar tarafından şehit edilen şehitlerimiz olmak üzere bundan sonra,6 Şubat'ta yaklaşık bine yakın deprem şehidimizle beraber artık bu toprakların ne kadar kahraman insanlar yetiştirdiğini gördük” sözlerini kullandı. 

Haber: Ayşegül Dokuyucu

Editör: Didem Kayabaşı